Laptop Ekran Sorunu

oğuzhan58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Exper 8252d model laptop var fakat ekranda görüntü gitti.Laptobu açtığımda ekran siyah olarak açılıyor windows sesi geldikten sonra ekran beyaza dönüşüyor.Sorun ekran chipinde midir yoksa ekran komple mi değişecek.(ekranın sıfır fiyatı: 220 tl) ekrana giden kablolarda herhangi bir sorun yok.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Benimde başıma gelmişti ekranı aydınlatan ledler infilak etmiş muhtemelen :) Garanti süresi bitti ise daha uygun fiyata ledleri değiştirin sorun çözülür

juniourfalcon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk biostanda görüntü alamıyorsan tamire ver veya biosta görüntü açılıyorsa windowsa geçince kararıyorsa format çek

oğuzhan58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde başıma gelmişti ekranı aydınlatan ledler infilak etmiş muhtemelen :) Garanti süresi bitti ise daha uygun fiyata ledleri değiştirin sorun çözülür

sorun led lerden ise beyaz ışık neyin nesi???ekrana bem beyaz ışığı veren ne :)

--- Mesaj Güncellendi ---

ilk biostanda görüntü alamıyorsan tamire ver veya biosta görüntü açılıyorsa windowsa geçince kararıyorsa format çek

biostan denemedim ama harici görüntü alabiliyorum.ilk açılıştan windows sesi gelene kadar ekran siyah sesten sonra beyaz oluyor.yani beyaz ışık veren ledlerde sorun yok.formatıda denedim.yemedi :)

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
notebook grafik chip arızası genelde aşırı ısınmadan kaynaklı sorundur.Chip değişimi ile çözülebilir ama cihazı görmden birşey diyemem. İzmir içi yardımcı olabilirim.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
benimde kırmızıya bürünüyordu ekran ama pc calsııyordu söktm ekran kartınının sogutucu panelini vs sıkıca tekrar taktım düzeldi :)

oğuzhan58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benimde kırmızıya bürünüyordu ekran ama pc calsııyordu söktm ekran kartınının sogutucu panelini vs sıkıca tekrar taktım düzeldi :)

şanslıymışsın.benim laptop söküldü iyicede takılıp sıkıldı amma velakin yemedi :)

notebook grafik chip arızası genelde aşırı ısınmadan kaynaklı sorundur.Chip değişimi ile çözülebilir ama cihazı görmden birşey diyemem. İzmir içi yardımcı olabilirim.

tşklr hangman35.aramızda 1050 km var.ben sivastayım :)

BGAREPAİR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba O Modelde Hatırladığım Kadarı VGA Cıkısı Değilde DVI Cıkısı Var Dış Monitöre Bağla Görüntü Düzgün Geliyorsa Panel Aynı İse Kullanıcıların Ekran Kartı Dediği BGA CHİPİN ALTINDAKİ AYAKLAR KOPMUŞTUR BGA ONARIMI VEYA DEĞİŞİMİNİ TAVSİYE EDERİM %90 İHTİMAL BGA CHİP ARIZALI

oğuzhan58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tşklr bgarepair.hala evin bir köşesinde tamir bekliyor...:) dediğin gibi baktıracağım....

BGAREPAİR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rica Ederim Hertürlü Problemlerinizle Sizlerin Yardımına Koşmak Benim İçin Çok Güzel.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Merhaba;

Asus marka laptopumu akşam normal kapattım. Sabah tekrar açtığımda bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyordu. Ekran kartında sorun var sanıyordum ama başka monitöre bağladıgımda görüntüyü gösteriyor.Çıkarıp ekrana dikkatlice baktığımda masa üstü simgeleri çok çok soluk bir şekilde görünüyor. Sizce sorun ne olabilir.Değişecekse hangi parçası değişmeli.Yardım ederseniz sevinirim.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Merhaba;

Asus marka laptopumu akşam normal kapattım. Sabah tekrar açtığımda bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyordu. Ekran kartında sorun var sanıyordum ama başka monitöre bağladıgımda görüntüyü gösteriyor.Çıkarıp ekrana dikkatlice baktığımda masa üstü simgeleri çok çok soluk bir şekilde görünüyor. Sizce sorun ne olabilir.Değişecekse hangi parçası değişmeli.Yardım ederseniz sevinirim.
Ekranınızın florasanları ile ilgili bir sorun var servise götürün hallederler

cnrgngr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın başla sesi geldikten sonra harici bir monitöre bağlayıp görüntü alabiliyor veya kullanabiliyorsan ekran kartın değil monitörün arızalıdır. ekran kartı chipi arızalı diyen arkadaşlar harici bağladığınız dsub yada dvı çıkışı ekran görüntüsünü başka bir ekran kartından mı alıyor da ekran kartı chipi arızalı diyorsunuz monitör görüntü köprüsünü nerden alıyorsa onlarda aynı yerden alıyor.