Laptop Durmadan Kapanıyor--Yardım.

legendlovex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam dostlar.

Sony SVE1512M1EW
modeli bir laptopum var ve durmadan kapanıyor. Beni çıldırtmak üzere, az kaldı.

Laptopu 6-7 ay önce aldım, 2-3 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu.
Laptopun orjinal işletim sistemi Windows 8 ve ben 3 ay önce Windows 7 kurdum. Yaklaşık 1-2 ay civarı sorun olmadı fakat son 1 aydır bu sorun var. Sistem açılıyor, bazen 30 saniye sonra bazen 30 dakika sonra muhakkak kapanıyor.
Öncelikle belirteyim kesinlikle laptopta ısınma sorunu yok. Oyunsever biri değilim laptopa hiç oyun yüklemedim. Buna karşın yine hiç ısınma görmediğime rağmen soğutucu aldım. Malesef yine aynı sorun.
Belki bir yardımı olur diye sistem bilgilerini de atıyorum;
http://m1311.hizliresim.com/1h/b/uf014.jpg

legendlovex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam şarj adaptöründen bahsediyorsan laptopu şarjdan aldığımda da aynı sorun.

legendlovex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır dostum, sistem açılıyor ama bazen 30 saniye bazen 30 dakika bazen 6 saat açık kalabiliyor, ama illa ki kapanıyor

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Merhaba @legendlovex

Sorunu yuklediğiniz windows 7 den sonramı almaya başladınız? Orjinal win 7 midir?
Eski işletim sistemini kurun. (win 8) Hatta mümkünse 64 bit kurun. Sorun kesilirse en azından işletim sistemiyle alakalı yazılımsal bir sorun olduğunu anlarız. Windows araçlarından RAM tanımlamayıda çalıştırıp bakın birde.
Kapanırkende mavi ekran hatası ilemi kapanıyor yoksa aniden güçmü kesiliyor?

v2beta

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fan çok hızlı calısıyorsa eğer açar açmaz ayarlar güç secenekleri dengeli işlemci gücü pilde ve prizdeyken %95 olarak deneyin. benimde başıma geldi fan sürekli calısıyordu işlemci gücünü düsürünce normale döndü.