Laptop çok ısınıyor

Berk Hatipoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhaba,laptopum aşırı ısınıyor ve fan temizliğine pek gerek yok 2 aylık laptop. Ne yapmamı önerirsiniz ? Fanlar max da çalışıyor 6100 rpm ve işlemci undervolt yaptım buna rağmen işlemci 90 dereceyi görüyor.Oynadığım oyun apex. İşlemci i5 9300H ,ekran kartı GTX 1650 ,ram 8gb.

gamercat

Finest Сasual Dating - Genuine *******
Cezalı
Reaksiyon puanı
282
hangi oyunlari oyniyon

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
90 derece normal hocam aktif kullanımda

Berk Hatipoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Sadece apex legends oynuyorum pubg ayarında bir oyun.Bana 90 çok fazla geliyor. En azından 75-80 olsun

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
kaliteli bir laptop soğutucu almalısın. sakın ola altına buz falan koyma, parçalar nemlenir, oksitlenir, bozulur.. garanti de karşılamaz ayrıca..

kanepe üstünde, yatağa falan koymadan oynamaya özen gösterin, fan giriş ve çıkışlarını kapatmayın, malum havalar sıcak, çok fazla yüksek konfigürasyonda oyun oynamayın.

fanlı bir laptop soğutucu alırsanız biraz daha düşük olur ısı değerleriniz.

soğutucunun kullanıcı yorumlarına bakın. insanlar memnun mu, çok ses yapıyor mu..vs şeylere dikkat etmelisiniz.

gamercat

Finest Сasual Dating - Genuine *******
Cezalı
Reaksiyon puanı
282
Sadece apex legends oynuyorum pubg ayarında bir oyun.Bana 90 çok fazla geliyor. En azından 75-80 olsun
sanki normal gibi geldi bilgisayarinizi daha soğuk tutmaya çalişin mesela fan değiştirebilirsin soğutucu alabilirsin

Berk Hatipoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
kaliteli bir laptop soğutucu almalısın. sakın ola altına buz falan koyma, parçalar nemlenir, oksitlenir, bozulur.. garanti de karşılamaz ayrıca..

kanepe üstünde, yatağa falan koymadan oynamaya özen gösterin, fan giriş ve çıkışlarını kapatmayın, malum havalar sıcak, çok fazla yüksek konfigürasyonda oyun oynamayın.

fanlı bir laptop soğutucu alırsanız biraz daha düşük olur ısı değerleriniz.

soğutucunun kullanıcı yorumlarına bakın. insanlar memnun mu, çok ses yapıyor mu..vs şeylere dikkat etmelisiniz.
Laptop soğutucular kısa vadede 4-5 derece iş görüyor ama 1 saat geçince pekte işe yaramıyorlar gibi deneyimledim.Yazılımsal olarak bir çözüm bulamadıkça bu sorun çözümlenmez gibime geliyor.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Laptop soğutucular kısa vadede 4-5 derece iş görüyor ama 1 saat geçince pekte işe yaramıyorlar gibi deneyimledim.Yazılımsal olarak bir çözüm bulamadıkça bu sorun çözümlenmez gibime geliyor.

yazılımsal olarak 2-3 şey yapabilirsin. mesela windows u oyun moduna alabilirsin. arama çubuğuna "oyun modu ve ayarları" yaz. (" işareti olmadan) oyun modunu aktif et.

ekran kartı sürücünü kontrol et, güncel değilse güncelle.

nvidia denetim masasından oyunu kullanman için "yüksek gpu lu kartı kullan" diyebilirsin.

oyunun görüntü kalitesini biraz kısabilirsin, fazla yorulmamış olur. fps de artar..

bunların haricinde pek fazla birşey yapamazsın. saatlerce kullanayım ısınmasın laptop diyorsan, öyle birşey yok malesef. havalar da sıcak ne yazık ki.. klima kullanıyorsan ve çalıştırıyorsanız klimalı ortamda kullanabilirsin.

Berk Hatipoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
yazılımsal olarak 2-3 şey yapabilirsin. mesela windows u oyun moduna alabilirsin. arama çubuğuna "oyun modu ve ayarları" yaz. (" işareti olmadan) oyun modunu aktif et.

ekran kartı sürücünü kontrol et, güncel değilse güncelle.

nvidia denetim masasından oyunu kullanman için "yüksek gpu lu kartı kullan" diyebilirsin.

oyunun görüntü kalitesini biraz kısabilirsin, fazla yorulmamış olur. fps de artar..

bunların haricinde pek fazla birşey yapamazsın. saatlerce kullanayım ısınmasın laptop diyorsan, öyle birşey yok malesef. havalar da sıcak ne yazık ki.. klima kullanıyorsan ve çalıştırıyorsanız klimalı ortamda kullanabilirsin.
Görüntü kalitesini arttırmak gpu kullanımını arttırıyor böylece işlemciye binen yük azalıyor.Görüntü kalitesini azaltınca ekran kartı kullanımı düşüyor ve işlemci kullanımı büyük ölçüde artıyor bunun sonucunda daha fazla ısınıyor.Görüntü ayarlarını yükselttiğimde ısı sorunu 10 derece düşmüştü eskiden hep 90 derecede duruyordu şimdi 75-85 geziyor bazen 90 oluyor.