Laptop boot sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Promet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar samsung np350v5c model arkadaşımın dizüstü bilgisayarına içindeki recovery bozulduğu için diski tamamen biçimlendirerek cd ile win8 kurdum fakat kurmadan önce biostan boot bölümünden secure bootu disable yapıp os mode selection kısmında csm os u seçerek dvd üzerinden bayağı bir uğraşarak kurulum yaptım. fakat gel gelelimki boot ayarlarında hdd yi 1. olarak seçmeme rağmen işletim sistemi başlamıyor onun yerine ilk pc nin açma tuşuna basıp f10 ile boot edilecek aygıtı hdd seçtiğimde win 8 normal olarak başlıyor. Açma düğmesine direk bastığım gibi hdd den başlaması için ne yapmam gerekir?

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
sanırım daha önce kimsenin başına gelmemiş :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Biçimlendirirken boot disk(birincil disk) olarak biçimlendirilmemiş olabilir.

Promet

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ilgisi yok çünkü birincil olarak biçimlendirildiğini partition magic ile baktım :) ama hala soruna çözüm bulamadım.

maotheniger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar samsung np350v5c model arkadaşımın dizüstü bilgisayarına içindeki recovery bozulduğu için diski tamamen biçimlendirerek cd ile win8 kurdum fakat kurmadan önce biostan boot bölümünden secure bootu disable yapıp os mode selection kısmında csm os u seçerek dvd üzerinden bayağı bir uğraşarak kurulum yaptım. fakat gel gelelimki boot ayarlarında hdd yi 1. olarak seçmeme rağmen işletim sistemi başlamıyor onun yerine ilk pc nin açma tuşuna basıp f10 ile boot edilecek aygıtı hdd seçtiğimde win 8 normal olarak başlıyor. Açma düğmesine direk bastığım gibi hdd den başlaması için ne yapmam gerekir?
Merhaba;
Windows 8 CSM mode ile çalışmaz kurulumu UEFI OS veya UEFI and Legacy os seçimi ile yeniden kurduğunuzda probleminiz çözülecektir. Windows 8 HDD üzerinden çalışmaz. Hatta şöyle genelleyeyim UEFI sistem yapılandırması CSM veya Legacy OS ler gibi Boot için HDD kullanmamaktadır. Windows Boot menager üzerinden boot edecektir. CSM OS üzerine Windows 7 Legacy Os üzerine ise Windows 8 altındaki tüm işletim sistemleri kurulabilir(Win98 95 2000 Server 2007 vs..)
Yani özetle. Windows 8 Kurulumu yapmak istiyorsanız Advantage menüsü altından Fast Start Disabled Boot menüsü altından Secure boot Disable ve UEFI OS seçerek Boot Cihazı olarak da Optik Sürücüyü gösterip kurulum yapabilirsiniz. Exit Menüsü altından Boot Device Kısmından UEFI: DVD seçeneğini görebildiğinizde bu seçeneğe gelip kurulumu direk başlatabilirsiniz. Bol şans.