Laptop bataryasının verimli kullanımı?

biyoweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar evde veya ofiste çalışırken laptop bataryasının ömürünün hemen bitmemesi için, batarya dolduktan sonra fişi çekip bitmeye yakın fişi tekrar takmak mı yoksa bataryayı tam doldurduktan sonra bile fişten çekmemek mi daha iyidir.

Her iki saatte bir tak-çıkar tak-çıkar yapmak sanki bataryayı yıpratacaktır diye düşünüyorum. Dolduktan sonra bataryayı çekmemek zaten sistem şarj etmeyi keseceği için daha uygun olmaz mı?

Reaksiyon puanı
16,128
marka,model ne? lenovo,samsung ve grundig notebooklarda bios'ta şarj oranı ayarlanabiliyor %80-90 yap şarjı çekmene gerek yok.

biyoweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarım lenovo... daha yeni aldım ve bataryası çıkarılabilir bir model de değil ve bu yüzden verimli kullanmak istiyorum. genellikle evde kullandığım için devamlı şarjta kullanabileceğim bir ortamdayım.

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bilgisayarım lenovo... daha yeni aldım ve bataryası çıkarılabilir bir model de değil ve bu yüzden verimli kullanmak istiyorum. genellikle evde kullandığım için devamlı şarjta kullanabileceğim bir ortamdayım.
şarj dan çikarmiyacaksan hiç bir sorun olmaz 2 senedir şarjda olan bir leptop var
bataryasi ilk aldigim gibi tabi biosta ayari var %80 fazla dolmuyor batarya
batarya bir süre sonra dolmaz zaten sorun degil senin için kapasiteden bir kaybin olmaz