Laptop Bataryanızın Gerçek Ömrü Ne Kadar?

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
****Virüs Testi****
Not: Sadece Comodo tarafından virüs olarak algılanmıştır, güvenmiyorsanız indirmeyiniz. SDN olarak sorumluluk kabul etmemekteyiz.

Laptop bataryanızın gerçek ömrünü merak ediyor musunuz? Battery Eater adlı ücretsiz bir program sunduğu iki farklı test seçeneği ile bu konuda ihtiyacınız olan bilgiyi size sağlayacaktır.

İlk test için cihazın pilinin dolu olduğundan emin olun ve "Begin test when disconnecting AC" seçeneğine tıklayın. Ardından güç kablosunu çektiğinizde test otomatik olarak başlayacak ve kısa bir süre sonra pilin gerçek ömrünü size gösterecek. Bu test özellikle bilgisayarınızı üç boyutlu oyunlar oynarken kullandığınız durumdaki pil ömrünü gösterecektir.

Laptopunuzun kullanılmadığı zamanki pil ömrünü ölçmek içinse "Reader's Test"e göz atmakta fayda var. Bunun için Options'a tıklayın ve ardından Benchmark Mode olarak Reader's Test'i seçin. OK'e tıkladıktan sonra bilgisayarınız beklemeye geçecek ve cihazı kullanamayacaksınız. Test tamamlandığında Battery Eater'ı kurmuş olduğunuz klasörün içerisinde göreceğiniz.beg dosyasını, bulun ve sürükleyerek aynı kurulum klasöründeki BEPro.exe dosyasının üzerine bırakın. Böylece testin sonuçlarını görebilirsiniz.

İndirme Adresi:http://www.batteryeater.com/download.html

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
teşekkürler . 2 ay önce aldım laptopu ama hala hiç bataryayı kullanmadım hep evde kabloda :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
pilin %20 si bitti hala sonuç yok :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
teşekkürler . 2 ay önce aldım laptopu ama hala hiç bataryayı kullanmadım hep evde kabloda :)

Batarya o şekilde de ölüyor...

Üstelik batarya takılı olmadığında ani bir elektrik kesintisinde çok ciddi hasarlar oluşabiliyor bilgisayarda...

Bu yüzden batarya laptoplarda her zaman takılı olmalı...

Bunu ben ASUS a mail olarak sormuştum...

Kendi verdikleri cevap bu...

Üstelik batarya tam dolu olduğunda zaten bilgisayar bataryaya elektrik göndermiyor yani takılı olması ile çıkmış olması arasında bir fark yok...

Reaksiyon puanı
189
Şu anki ömrü 10 dakika :D Elektrik kesildiği zaman çalışmalarımı kaydedip kapatabileceğim kadar süre sağladığı sürece benim için sorun değil :D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12

pili kullanmadıkça ömrü daha çabuk bitiyo. kabloda çalıştırdığınızda elektriği pilden yemekte daha sonra azaldıkça da doldurmaktadır. şimdiki laptobumun pili 2 kere değişti, eyvah yine bitti bu pil götürücez yine servise derken sürekli pilde kullanmaya başladım. ilk başlarda 10 dk da bitiyodu ama artık kullana kullana 2 saate kadar gidiyo neredeyse.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benimkide hep takılı kalır..
Zaten bu bataryaların BELLİ bir ömrü var.. İstediğin gibi kullan değişmez :)

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Verilen linkteki dosya virüslüdür !!!!

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
AVG Internet Security 2011 kullanıyorum. Programı çalıştırdığımda zararlı yazılım olarak buldu ve uzaktan erişim kodu içerir diye bir uyarı verdi.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Lion bataryalar ömrü bitebilen bataryalardır. Sadece sürekli batarya yada sürekli adaptör de kullanmak ömrünü biraz daha kısaltır. Ama sonuçta belli süre sonra biter :)

Ama çoğu firmada batarya garanti kapsamına girmez.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
acer 3820tg bilgisayarımın orjinal işletim sistemi home premium iken ultimate e çevirdiğimde batarya ömründe belirgin bir azalma oldu. mantıklı bir şey mi sizce bu.