Laptop batarya kullanımı?!

TurkishAssassin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben laptopu alırken sorduğum adam ve bir kaç kişi daha bataryayı çıkarıp kullanmamı söylediler.Fakat internette biraz araştırma yapıp bunun sakıncalı olduğunu ve kısa süre de olsa pilin kullanılması için biraz kullanmamı istediler.Aynı zamanda da hem fişle hem de bataryayla kullananlardan da gerektiğinden çok daha hızlı ömrünü yitirdiğini söylediler.Hem de bilgisayar açıkken bataryayı şarj etmenin de aynı şekilde gereğinden hızlı ömrü bitirdiğini söylediler.Mantık olarak bakınca ve bilgileri toplayınca şöyle bir durum çıkıyor :
Bilgisayarı fişe takmadan bataryayı kullanıcaz.Sonra bilgisayarı kapatıcaz.Bilgisayar kapalıyken bataryayı şarj edicez.Her hafta bu bataryayı böyle bir şekilde kullanıcaz.
Fakat sormak istedim bunu çünkü kendim anladığım tarzda başka bir forum veya sitede bulamadım.Doğruysa bir onaylasanız çok rahatlıyıcam bilgisayardan anlayan arkadaşlar.Bir de şu BİLGİSAYAR KAPALIYKEN TAMAMI BOŞALMIŞ BATARYANIN ŞARJ OLMASI NE KADAR SÜRER?BİLGİSAYAR KAPALIYKEN BATARYAYI ŞARJ ETME SÜRESİNİ BİRAZ GEÇERSEK NE OLUR?
BİLGİSAYARI FİŞE TAKMADAN BATARYAYI KULLANMA,SONRA BİLGİSAYARI KAPATMA,BİLGİSAYAR KAPALIYKEN BATARYAYI ŞARJ ETME,HER HAFTA 1 GÜN BÖYLE AKTİF BİR ŞEKİLDE BATARYAYI KULLANMA DOĞRU MUDUR?

--Bilgisayarımın özellikleri imzada yazılı ve bilgisayar yeni alalı 2 ay oldu.O yüzden yeni bilgisayarlarla ilgili araştırma yapıp,cevap verirseniz çok iyi olur bir de bilmeyen nolur cevap vermesin uzman arkadaşlar varsa onlar cevap versin mümkünse zaten öyle olacak sanıyorum bu forumda herkes uzman gibime geliyor.Ben de anlıyorum biraz ama şu batarya işini hiçbir yerde özet bulamadım bir kişinin dediği diğerine olmuyor.

--- Mesaj Güncellendi ---

TurkishAssassin yazısına tıklayın profil bilgileri sonra hakkımda ya tıklayın biyografi bölümünde laptopun temizleme setine kadar yazdım :d ama yine buraya da yazıyım:
Lenovo İdeapad Z570 dizüstü 750 gb Hard Disk (HDD) AccuType klavye 15.6"inç HD Led Ekran Gerçek metal dış yüzey 3.4 Ghz Hızı (Turbo Boost ile) İntel Core i5-2430M NVidia Geforce with Cuda 2 gb ekran kartı Windows7 Home Basic Lenovo Speakers Lenovo Mouse Energy Star SRS Premium Sound 1.3 megapiksel flaşlı Addison antistatik seti Verbatim CD-R DVD+R ve Wireless 64 bit İşletim Yüklü Bellek (RAM) 6 gb vi diğer Lenovo İdeapad Z570 .

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Batarya dolduktan sonra dolmaya devam edemeyeceği için takılı kalmasında bir problem yok. Takılı kalsın ama haftada bir kez bataryayı kullanıp şarj edin. Ben 2.5 yıldır öyle yapıyorum, ilk gün 2 saat dayanan batarya şimdi 1 buçuk saat

TurkishAssassin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim arkadaşım 2.5 yılda yarım saat düşsün ben her şeye razı olurum ^_^ zaten sormak istediğim ana soru da buydu.Tekrar çok teşekkürler.