Yardım Laptop adaptörüm ömrünü doldurdu

Bu konuyu okuyanlar

Air

Öğrenci
Katılım
7 Mart 2018
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
İyi günler,

Monster marka laptop'umun 3. adaptörüde ömrünü doldurmak üzere yeni adaptör almak istiyorum, tam yükteyken cihaz kapanıyor. batarya şarj süreleri de düştü. eski adaptörüm delta marka 230W/11.8A/19.5V değerlerinde %89 verimlilikle çalışıyor. Cihaz altındaki bilgi logosunda da aynı güç değerleri var. Cihazım tam yük altında iken render uygulamalarında ve oyunlarda 180-210W arası güç çekmekte . Tabi kalitesiz adaptör alınca da 1 senesi dolmadan bozuluyor .

Şimdi olay şu ki laptop gibi mobil cihazlar belli bir güç değerleri arasında çalışması için tasarlanmış deniliyor. Masaüstü bilgisayar gibi olmadığı , daha yüksek güçte adaptör takıldığında cihazı yakabileceği ifade ediliyor. Monster yetkili servisleri de bunu söyledi. Dediğim gibi cihazın altında ki logoda 230W/11.8A/19.5V değerleri var . Monster'a sorduğumda marka vermeden 230w'lık adaptörün sadece fiyat bilgisi veriyorlar. Bende delta marka istediğim için pek sıcak bakmıyorum, aynı verimlilikle çalışacak adaptör aradığımdan. Deltayı Türkiye'de şuan bulamadığımdan tahminen +%80 verimliliği olan kaliteli diyebileceğim Retro'nun ürettiği delta serisi bir adaptör buldum. fakat bir sıkıntı var almak istediğim adaptör farkı güç ve amper seviyelerine destek veriyor özellikleri şöyle;

Voltaj : 19.5V (19V ve 20V uyumlu)

Kapasite : 16.9A (11.57A, 11.8A ve 15A uyumlu)

Güç : 330W (220W, 230W ve 300W uyumlu)

Şimdi güç, amper ve voltaj değerleri benim cihazın çalışma değerleriyle tutuyor daha yüksek değerlere destek verdiğinden de kafam karışıyor acaba cihazımı yakar mı diye. Üretici firmada ki bir elektronik mühendisi ile görüştüm. Derdimi anlatım bana dediği şuydu ; baktığınız ürünümüzün W,A ve V değerleri cihazınızla uyumlu . 16.9A,11.8A,15A ve 330W,220W,230W güç ihtiyacı bulunan sistemlerde sorunsuz çalışacaktır, sisteminizin ihtiyacı kadar güç vericektir. Eğer ki sizin cihazınız 19.5 V da çalışırken siz ona +20-25 V luk bir adaptör takarsanız o zaman cihaz yanar ki zaten baktığınız adaptörün ana çalışma değer 19.5V , 20V a kadar da enerji desteği sunuyormuş sıkıntı olmadan kullanırsınız . İsterseniz mağazamıza gelin takın beraber uygulamalarınızla test edelim dediler.

Siz bilgili elektronik bilgisi , laptoplar hk. tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. bu adaptörü alsam cihaza ileride zarar verip yakar mı acaba?

Orjinal deltayı ancak şuan çin den getirtebiliyorum 1 kere getirdim oda sahte çıktı. hemen iade ettim bi 30 gün daha beklemek istemiyorum baya sancılı bir süreç olmuştu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Üst