Laptop Açılmıyor - Siyah Ekran

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan itaLy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

itaLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Arkadaşlar Dell D630 Marka bir Laptop'um var,
3-4 gün önce sistemde donmalar olmaya başladı sanırım cok doldu diye düşünerek format attım.
Ertesi gün yine normal bir sekilde çalışırken 0 kurduğum sistemde yine donma yaparak kapanmaya başladı.
Bende ram'lardan kaynaklabileceğini düşündüm ve değiştirdim fakat aynı sorunu yine yapmaya devam etti.

Şuan açma tuşuna bastığımda siyah ekran geliyor ne bios nede baska bir yazı görünmüyor.

Bu problemi yaşayan yada çözümünü bilen biri varsa yardımcı olabilirmi acaba?

Teşekkürler.

Bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar ???

CrIrMC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bizim anlayabileceğimiz bir soruna benzemiyor. anlatıklarına bakılırsa sanırım bios yazılımı bozulmuş gibi görünüyor.Teknik servise götürürsen iyi olur

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
HDD te olan bir bozulmadan kaynaklanıyorsa, kablosunu çıkartıp
bios ekranının gelip gelmediğine bakabilirsiniz..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Şimdi Laptop'u aç diyeceğim içini:D:D

Açtıktan sonra bir pil görürsün onu çıkar elektiriği kes bekle 10 dakka tekrar tak.Sorun düzelmezse rise'nin anlatığı yöntem ile kesin düzelir.

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ısınmadan dolayı olabilir mi acaba _?

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
adama notebooku niye actırıyosunuz xD hdd den kaynaklansa mavi ekran verirdiye düşünüyorum sorun daha farklı yerlerden kaynaklanıyor büyük ihtimalle bios olabilir

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Fanına bak en başta kontrol edilicek mevzudur. Bir temizlik gerekebilir.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
fanla bi alakası olduğunu düşünmüyorum... pilini çıkart dedikleri gibi, olmadı servise go go go aley aley aley :D

itaLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler ama bios'la alakalı bir porblem degil ben daha önce pili de çıkarttım hatta değiştirdim bile ama faydası yok. HDD zaten dell de çıkartıp takma özelliğine sahip 2 vida açıp bütün HDD çıkartıp değişebiliyorsunuz onuda yapmıştım. Fan'ı da temizlemiştim komple söküp anlıcağınız sizin dediklerinizi bende yaptım çare bulamadım :w00t::w00t: en iyisi bi servisine veriyim dedim sorunu bulsunlar verdim..

SONUÇ ; Ekran Kartı Entegresi Değişecek...

250TL para istediler ohaa dedim geri aldım :cursing::cursing: bu kadar para verene kadar yenisini alırım yahuu adamlar her yerden en küçük parçaya dünya kadar para istiyor.Yazıkya PC olsa 50TL gider bi ekran kartı alır kurtarırsın. Bunun daha ucuz yolu yok mu :helpsmilie::helpsmilie:

CrIrMC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yeni bir bilgisayasın 2. taksidini ödersin bu parayla Yeni bir bilgisayar al derim.

itaLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ekran kartı entegresinin ucuzunu buLamazmıyım bilgisi olan varmı?:helpsmilie::helpsmilie:

itaLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisi olan yok mu??? :huh::huh:

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Entegre mesele değilde işçilik kısmı para. entegre olsun 100 tl 150 tl en yüksek böyle fiyatda yok zaten. ne olursa ama zaten notebook tamirinde 200 den kapı açılır

itaLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yokmudur düşük fiyata yapacak bi yer? Amerikadan komple T7700 motherboard aldım CPU ile beraber gümrükte takıLdı :) 150TL fatura çıktı gidip alacam. Benim merak ettiğim D630 da ekran kartı motherboard üstündemiydi acaba? Hatırladığım kadarıyla tümleşik.

reddragon134

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle herkese merhaba arkadaşlar benim acer aspire 5742g model bi laptop bilgisayarım var ekran kartı driverlerini güncellediğimden beri pc açılışında "hoş geldiniz" yazısı gelmeden siyah ekran geliyor ve pc normal açılıyor ekran kapağını kapatıp açınca siyah ekran gidiyor görüntü düzeliyor ama bunu her seferinde yapmam gerekiyor kapağı kapatmadan beklesemde görüntü düzelmiyor ve bu çok sinir bozucu bir durum ekran kartı driverlerini sildim tekrar kurdum ilk seferinde normal açıldı sonra gene aynı şey oldu ne yapmamı önerirsinz acaba eski driverleri kursam sorun çözülür mü ? şimdiden teşekkür ederim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bana aacil yardım edin bilgisayarım açılıyor masa üstü görünmüyor simsiyah 3dk bekleyince geliyor başlatmenüsü felan hiç bişi görünmüyor tek girebildigi şeygörev yöneticisin bana yardım edei nolur acil pm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:mad:benimde bir hp leptapım var ama bozuk herealde açılıyor ama açılınca ekranda ingilizce yazılar yazıyor bekliyorum ama açılmıyor ne yapabilirim:mad:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb arkadaşlar benım acer aspıre 5742zg laptopvar proğramı wındows 7 ultımed dı ama ben sıkıldım xp attım 2 gun normal çalıştı ama bu aksam açma tuşuna bastım ekrana mavı ekran geldı sonra kapandı şimdi açmaya çalışıyorum açma tuşuna bastığımda 3 sanıye sonra kendılıgınden kapanıyor ve tekrar tekrar aynı hatayı verıyor ne yapmam gereklı valla en sonuında kıraçam bunu (:cursing::helpsmilie:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb arkaslar mende toshiba c660 var eskiden bilgisayarım video izlerken donma kasma kare kare geş yapyordu bende bunun drivirini indirdim ve kurdum ve aynı zamanda biyosun drivirinde indirdim ve onuda kurdum bilgisayar yeniden başlatı ve ekrana sim sıyah elektrik gelmiyor gbi ram mıda söküp taktım hartdiski de söküp taktım bios pilini de söküp taktım ve bilgisayarı baaniye de sardım 5 saat bekledim olmadı hala aynı durum bunların hepsini denedim ama hala olmadı lütfen yardamcı olun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ekrankartini sökup temizliyorlar yerine takılıyor kim değiştırdim derse yalan soylerfiyati 150 tl dır