Laptoba Su Döküldü

anilayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptopun klavye kismina birazcik su dokuldu azdi ben de sadece peceteyle klavyeyi sildim 5 10 dakika sonra kapandi kendi kendiliginden 1 2 dakika power tusuna acip bastim biseyler yaptim acildi suan acık sekılde duruyor bi sorun var midir ne yapmam gerekir acil soyler misiniz yeni almistim birde

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
hala su olbailir biraz fön makineisyle kurut bence devam ederse korkarım ki suyun dökülmesiyle toksitleşme yada kısa devre olmuştur

anilayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sarjdan cıkardım kendiliginden kapandı takınca tekrar acılıyor ama sarjdan cıkarıp ters cevirdim suan o sekilde duruyor az az sulae geliyor onlari silip tekrar ayni sekilde birakiyorum bataryayi cikarabilsem cok iyi olucak ama cıkarmak cok zor bu panikle yaparken daha sıkıntı olur diye korkuyorum suanlık tek yapabilecegim beklemek fon makinesi olayinida onermiyorlar hic ondan girismedim var midir baska tavsiyesi olan?

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
sarjdan cıkardım kendiliginden kapandı takınca tekrar acılıyor ama sarjdan cıkarıp ters cevirdim suan o sekilde duruyor az az sulae geliyor onlari silip tekrar ayni sekilde birakiyorum bataryayi cikarabilsem cok iyi olucak ama cıkarmak cok zor bu panikle yaparken daha sıkıntı olur diye korkuyorum suanlık tek yapabilecegim beklemek fon makinesi olayinida onermiyorlar hic ondan girismedim var midir baska tavsiyesi olan?
icinde su kalmış toksitlenmeden kurutuman gerekiyor onu yoksa ilerde başına işler acabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

icinde su kalmadıgından emin olduktan orta seviyede kurutabilirsin

anilayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum disaridan fon makinesi tutmak icine daha cok iter suyu diyor cogu kisi fon makinesi disinda bi onerim var mi senin

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
dostum disaridan fon makinesi tutmak icine daha cok iter suyu diyor cogu kisi fon makinesi disinda bi onerim var mi senin
Derhal elektrik ve güç kaynaklarıyla bağlantısını kesin. Şarj aleti takılıysa çıkarın, bataryayı sökün. Bilgisayarı ters çevirerek sıvının iç aksama doğru yayılmasını önleyin.
Kuru ve pamuklu bir bez alarak cihazın üzerindeki sıvıyı silin. Pil dışında başka harici aygıtlar takılıysa derhal çıkarın. Mümkün olan en kısa sürede laptopu teknik servise götürerek sıvıyı temizlettirin. Unutmayın cihaz çalışıyor olsa bile ilerleyen zamanlarda oksitlenme meydana gelebilir. İç aksamdaki su ve nemin mutlaka temizlenmesi gerekir.

anilayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bataryayı çıkaramıyorum ki tek başıma yapabileceğim bir şey değil

bataryayı çıkaramıyorum ki tek başıma

denedim az önce tüm vidalari söküp tak tuk sesler geldi kartu sokunca araya daha fazlayapmaya yemedi geri vidalari takıp yan koydum bi kac saat sonra acmayi denicem önerisi olan yok mu??

Son düzenleme: