Lanet Olası Windows 7!

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya hayatımda bu kadar dandik bir sistem yönetimi görmedim ben!

Stardock MyColor mudur, nedir; o programı yükleyeyim dedim. Think Green diye bir tema vardı, en son "Apply" dedim, mutfağa gittim, bir geldim; Windows Explorer, Firefox, Delphi, Program Compatibility zımbırtısı, Allah ne verdiyse hepsi çökmüş! Bir sistem bu kadar mı dandik yazılır yaa?

Bilgisayarımda tek yönetici olduğum için diğer hesaptan hiçbir şey yapamıyorum. Görev Yöneticisi'ni bile açmıyor! Diğer hesapta ise programı kaldırmaya kalktığımda, kendi hesabımdaki tema ayarları oraya işlendi. Bazı kısımlar klasik Windows temasındaki kısımlar gibi duruyor (Bkz: Kaydırma çubukları) ve ben kafayı yiyeceğim. Bir insan 10 saniyede nasıl çıldırtılır? Teşekkürler Bill Gates! Öyle bir sistem yapmışsın ki, kişi en zor anında taskmgr.exe'ye bile ulaşamıyor ve explorer.exe denilen saçmalık çöktüğü an bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorsun!

Bir sinir silecektim Windows 7'yi ama lanet olası şey ki içinde önemli dosyalarım var!

Bana biri sakinleşmemi sağlayacak bir öneri versin lütfen.

Sakinleşebilsem düzgün düşünüp kaldıracağım şu dandik programı ama şu an explorer.exe ve taskmgr.exe gibi 2 önemli sistem zımbırtısı çalışmadığından (kendi oturumumda) elim kolum bağlı. Öneriler arasında Ubuntu CD'sini takıp Windows'u silmek olabilir, anlayışla karşılarım ama lanet olsun ki çok önemli dosyalarım var bu Windows zımbırtısı içinde.

Delirtmek ve delirmek için birebir bir sistem! Hemen bugün deneyin!

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
At sahibinin altında kişnermiş.. Senin atın Win7 değil Jaqe. Bak bende tıkır tıkır çalışıyor. Sen Ubuntu'dan ayrılma derim :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Daha bir defa hata mesajı almadım. Sistem kararlılığı konusunda bir sorun yaşamadım. Sen yanlış bir şey yüklemiş olabilirsin. Hem niçin hemen lanet olası?

Özgür dünyanın saygıdeğer insanına yakıştıramadım...

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yüklediğiniz 3rd party yazılımlarda bir sorun olabilir mi ? Evet kendini kurtaramaması bir sorun olabilir win7 için ama "hırsızın hiç mi suçu yok".

Geçmiş olsun

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ya hayatımda bu kadar dandik bir sistem yönetimi görmedim ben!

Stardock MyColor mudur, nedir; o programı yükleyeyim dedim. Think Green diye bir tema vardı, en son "Apply" dedim, mutfağa gittim, bir geldim; Windows Explorer, Firefox, Delphi, Program Compatibility zımbırtısı, Allah ne verdiyse hepsi çökmüş! Bir sistem bu kadar mı dandik yazılır yaa?

Bilgisayarımda tek yönetici olduğum için diğer hesaptan hiçbir şey yapamıyorum. Görev Yöneticisi'ni bile açmıyor! Diğer hesapta ise programı kaldırmaya kalktığımda, kendi hesabımdaki tema ayarları oraya işlendi. Bazı kısımlar klasik Windows temasındaki kısımlar gibi duruyor (Bkz: Kaydırma çubukları) ve ben kafayı yiyeceğim. Bir insan 10 saniyede nasıl çıldırtılır? Teşekkürler Bill Gates! Öyle bir sistem yapmışsın ki, kişi en zor anında taskmgr.exe'ye bile ulaşamıyor ve explorer.exe denilen saçmalık çöktüğü an bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorsun!

Bir sinir silecektim Windows 7'yi ama lanet olası şey ki içinde önemli dosyalarım var!

Sakinleşebilsem düzgün düşünüp kaldıracağım şu dandik programı ama şu an explorer.exe ve taskmgr.exe gibi 2 önemli sistem zımbırtısı çalışmadığından (kendi oturumumda) elim kolum bağlı. Öneriler arasında Ubuntu CD'sini takıp Windows'u silmek olabilir, anlayışla karşılarım ama lanet olsun ki çok önemli dosyalarım var bu Windows zımbırtısı içinde.

Dostum yine bu forumda eski haline sistemi nasıl döndüreceğin yazılı Yeni Yıla Yeniliklerle Girin başlığı altında.Kolay gelsin.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bende hiçbir sorun çıkmıyor valla... linux a geçmeyi düşünüyordum ama kendime göre bir dağıtım bulamadım... böyle ufak sorunların çıkması normal. her gün olan şeyler. sendeki windows nefretinden bu kadar hiddetlenmişin... :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Sen linux kullan bence wındows 7'ye yanaşma..:D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Cicim sağ olsun halletti sorunu.

Windows'tan nefret etmiyorum ama beni bazen gerçekten çıldırtıyor.

@GKHNCKR, Ubuntu'dan ayrılmıyorum ama burada işim oluyor; ondan burayı açıyorum. Sonra başıma böyle işler geliyor işte. Yalnız hala akıllanmadım, o programı çalıştıracağım, inat ettim. :D

@POWER, sinirimden ne dediğimi bilmeyecek bir haldeydim. :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Oke canum, olur böyle şeyler. Ben ubuntu DVD sini evde bıraktım. Adana'ya dönünce kurulumu yapcammm :)

SeCr3TiVe

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 Xp'den vazgeçmeme neden olan işletim sistemidir benim için. Şu zamana kadar hiç bir problem yaşamadım özellikle sürekli oyun oynadığım için performans korktuğum gibi kötü çıkmadı. Yüklediğin yazılımlar problem çıkartıyor ki dediğin programın problem cıkartması gayet ki gayet normaldir.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
AlMi mesajını düzenler misin :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jeaquares bende senin kadar s*l*k bir kişilik görmedim.

Program yüklüyorsun sonra bozuluyor ve suçu Windows 7 de arıyorsun bilgin olsaydı böyle bir şey olmazdı.Koca sitede Linuxçu olarak bilgin yok.Tüm sitede bilgin olarak Haps var.Gerikalanlar sadece deniyor hiçbir bilgileri yok.Ne biçim kişikliksiniz anlamadımki

Sizce Lanet olası Windows 7 başlığı doğru mu yoksa Lanet olası b*n mi demeliydin.

Edit=Artık buda çirkefliğe giriyor.

Mesajımı iyi okumamışsın cık cık cık. :) Ben sana bir şey demiyorum şimdi. Senin seviyene inmeyeyim. :)

Bu arada programı tekrar yükledim ve yine çöktü. Şimdi sorunu araştırıyorum, explorer.exe'den kaynaklandığını sanmıştım ama o da değilmiş mesele.

@POWER, valla imrenirim sana. Ben kuramadım DVD sürümünü, çok istiyorum. Benden önce kurarsan kıskanırım ama. :P

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
AlMi mesajını düzenler misin :)
Tabikide ancak şartım var Jea da bir yere çamur atmak yerine kendinde anlasın sorunu Jea akıllı bir üye sanırdım ancak bundan sonra sonsuza kadar iğrenicem ondan insan bu kadar kendini aptal yerine koyamaz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
windows cdsini takar onarma yapardın bu kadar basit :)

Şu ana kadar hiç Windows CD'si ile onarma yapmadım. Genelde sorunum virüs ya da silinmiş bir sistem dosyası oldu, zamanında başıma geldiğinde hep Knoppix Live CD ile halletmiştim. Bugün de Ubuntu CD'sini takıp biçimlendirecektim, o derece sinirlendim. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Sonuna kadar

Şimdi Jea bu yazıda kötü bir niyet yok deme bana

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sonuna kadar

Şimdi Jea bu yazıda kötü bir niyet yok deme bana

Kötü bir niyet var zaten. :D Açıkça yazmıştım delirdiğimi. Niye iyi niyet aradın ki mesajlarımda? :)

Beni Ubuntu'da çıldırttı zamanında. Ona da lanet okudum. Kim karışabilir? :rolleyes:

Ben çamur atanlardan değilim. Gerektiği yerde Linux'u daha fazla eleştirdim. Sen merak etme. ;)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
SAkin olunnnn :)

ALMİ sakin ol arkadaşım ya :) İnsan sinirden ne dediğini bilmiyor bazen :)

JEA Kurcam kurcam :P

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
valla geçmiş olsun sorununu halletmene sevindim:) ben bu konulara hep önlemimi almışımdır:D bilgisayarımda olan tüm önemli dosyalardan harici hdd de var canımı sıkarsa bas xp formatı:D:D:D

punisher89

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Jea güzel arkadaşım sen anlarsın pc kullanmaktan :D
W7 çok iyi bir sistem bende çalıştıramadım ama bu benim suçum, Microsoft'un değil.. Böyle isyan dolu başlıkla bilgisizliğini sergilemişsin kusura bakma.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
SAkin olunnnn :)

ALMİ sakin ol arkadaşım ya :) İnsan sinirden ne dediğini bilmiyor bazen :)

JEA Kurcam kurcam :P

ALMİ haksız burada. Çünkü o Linux kullanmadan gelip atıp tutuyor, ben ise 10 yıldır Windows kullanıyorum. O zaman benim Windows'a edeceğim lafların %98'i haklı olarak söylenen şeylerdir. Ben burada Windows'a hakaret etmedim, direk çok sert olarak eleştirdim. Hakaret şudur; hiç kullanmadığın bir sistemi internetten okuduklarınla kötülemek, yermektir. Ben ise o kadar zamandır kullandığım ve kurcaladığım bir sistemi bir programla kullanılamaz hale geldiği için haklı olarak eleştiriyorum. Forumda bu programı XP'ye kuranlar da olmuş, adam tıkır tıkır çalıştırmış. E benim sistemim normalde normal olarak çalışıyordu; ben yükledim ve başka bir oturum olmasaydı sistemde, büyük ihtimalle veri kaybetmeden ulaşamayacaktım tekrar masa üstüme.

Ben Windows 95'ten beri her sürümü en az 2 yıl kullandım. Yeni bir kullanıcısı değilim ki Windows'un eleştiremeyeyim? Eleştiriyorum ben, olay oldu bitti ve kendimde de suç aradım. Ben explorer.exe'yi zorla düzenlemiştim, belki o sorun verdi dedim ama onu değiştirip tekrar kurduğumda yine çöktü. Ha o zaman açtığım konu daha da fazla haklı bir duruma gelmiş demektir. Windows 7'nizi çok övüyordunuz, bir program yüklediğinizi hayal edin. Sadece explorer.exe çökmüyor ki? Birincisi, taskmgr.exe gibi ana bir şeyi çalıştıramıyorsunuz. Shift tuşuna 5 kez basın; Yapışkan Tuşlar açılmalı normalde, değil mi? Açılmıyor, direk çöküyor. Bilgisayarda exe adına hiçbir şey çalışmıyor. Böyle bir sistemi nasıl kurtarırsınız? Allah aşkına bana söyleyin.

Ben şöyle yapardım. Alırdım elime herhangi bir Linux dağıtımının Live CD'sini, takardım CD-ROM'a, açardım paşa paşa ve yapardım biçimlendirmemi. Windows CD'sini takıp onarmaktan bahsetmeyin, veri kaybetmeden kim yapabilmiş bunu? Ki onarmanın yapacağı bir şey de yok. Silinen bir sistem dosyası yok ki? Tamamen görünümsel ayarlar ve Windows CD'sinin bunu algılayabileceğini bile sanmıyorum.

Diyeceğim o ki, benim çamur attığımı söyleyenler ya sadece MSN, Facebook kullanıyor ya da henüz Windows onlara bu yüzünü göstermemiş. Hayatımda ilk defa çökmüyor Windows uygulamalarım.

Ben bugün başıma gelenden farklı en az 10 tane sorun sayarım şimdi size. Linux'la karşılaştırma yapmıyorum bile, tamamen Windows'u kendi içinde eleştiriyorum.

Evet ALMİ, daha konuşacak yüzün var mı yoksa az daha yazayım mı? Aptal diye hakaret ettiğin insandan sana bir dost tavsiyesi, önceden de söylemiştim bunu; ağzını çok açma, beynin görünüyor.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Jeaquares sinirden suçlayacak birini aramış o da Win 7 ve Bill Gates (ne alakası varsa, adam çoktan emekli oldu :D) olmuş :D arkadaşlar kullanıcı hatalarını windows a yüklemeyelim lütfen :D

SeCr3TiVe

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Neyse iyi iyi Windows 7 nin reklamı yapılıyor bol bol =)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne söyleyeceğimi bilmiyorum ama eğer bu mesajı yazan arkadaş kendini Linux sever olarak tanımlıyorsa ben Linux sever değilim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jeaquares sinirden suçlayacak birini aramış o da Win 7 ve Bill Gates (ne alakası varsa, adam çoktan emekli oldu :D) olmuş :D arkadaşlar kullanıcı hatalarını windows a yüklemeyelim lütfen :D

Yok yahu, o sırada iş tamamen duygusaldı. :)

Neyse iyi iyi Windows 7 nin reklamı yapılıyor bol bol =)

Farkındayım. :)

Ne söyleyeceğimi bilmiyorum ama eğer bu mesajı yazan arkadaş kendini Linux sever olarak tanımlıyorsa ben Linux sever değilim.

Ben kendimi bir şey olarak tanımlamadım hiçbir zaman yusufsan21. Biraz fazla açık sözlüyüm sadece.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Siz, birisi Linux'a geçeceği zaman yaşanan sorunlara karşı sabırlı olunmasını, çözüm aranması gerektiğini , birkaç hata yüzünden Linux'un bırakılmaması gerektiğini söylersiniz.

Ne kadar sabırlı olduğunuzu,
Ne kadar sorunlara değil çözüme odaklandığınızı,
Ne kadar çabuk lanet okuyabileceğinizi, öğrenmiş olduk.

Aslında sözüm sadece sana Jeaquares. Diğer arkadaşlarımı üzmeyeyim.

Bence Windows daha stabil. Linux tabanlı işletim sistemlerinde özelleştirilebilme çok fazla. Birkaç hatayla sistemin içine edebiliyorsunuz.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bu güzel çünkü ben bir Linux severim. Hem de çok seviyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Siz, birisi Linux'a geçeceği zaman yaşanan sorunlara karşı sabırlı olunmasını, çözüm aranması gerektiğini , birkaç hata yüzünden Linux'un bırakılmaması gerektiğini söylersiniz.

Ne kadar sabırlı olduğunuzu,
Ne kadar sorunlara değil çözüme odaklandığınızı,
Ne kadar çabuk lanet okuyabileceğinizi, öğrenmiş olduk.

Aslında sözüm sadece sana Jeaquares. Diğer arkadaşlarımı üzmeyeyim.

Bence Windows daha stabil. Linux tabanlı işletim sistemlerinde özelleştirilebilme çok fazla. Birkaç hatayla sistemin içine edebiliyorsunuz.

İyi de benim vazgeçtiğimi, sabırsız olduğumu kim söyledi? Ben sabırsız biri olsam çökeceğini bile bile 2. kez uğraşmazdım. :)

2. kez uğraştım, sorunun explorer.exe'yle alakalı olup olmadığını anlamak için. Olmadığını anladım, şimdi Uyumluluk Sihirbazı'yla ilgili araştırıyorum. Sanırım sorun buradan kaynaklanıyor.

Lanet okuma sebebim yeni bir Windows kullanıcısı olmamam. Program çökmedi, Windows'un hayatsal işlevleri çöktü. Ben buna lanet okudum. Linux'ta bu olmazdı, lanet de okumazdım. Sistem mantığını oluşturan da Bill Gates olduğuna göre O da aldı bundan pay.

Linux'a geçen birine neden sabretmesini söylüyoruz? Yeni bir kullanıcı olduğu için, Windows'taki "Olmuyorsa bas formatı!" mantığını unutturmak için. Ben ise yeni bir Windows kullanıcısı olmadığım halde sabrediyor, programın yükleme dosyasını silip düzelen sistemime geri dönmektense hala sorunu araştırıyor ve bulduklarımı bildiriyorum, bence bir şey söylemeden önce 2 kere düşünün. :)

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bendeki Windows7'de de oluyor arada bir bu explorer.exe çökmesi. O yüzden nasıl sinirlendiğini anlayabiliyorum Jeaquares :4: (Beyninde bir zonklama oluyor ve monitöre kafa atası geliyor insanın) :mrgreen: Sistemi kapatmadan Çetrefilli yollar deneyerek explorer.exe'yi tekrar çalıştırabiliyoruz tabi.

Neyse konuya gelelim; Programın setup dosyasını "Yönetici olarak çalıştır" la aç ve kur sonrada kurulan programı Winxp uyumluluk modunda çalıştır.
Kurduğun programın kısayoluna sağ tık > Özellikler > Uyumluluk > Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu > Windows Xp yi seç Uygula ve Tamam'a tıkla.
Bunu denemediysen bi dene bence.