LAN üzerinde belirli MAC adreslerine internet erişim izni vermek

infiniteanger

Öğrenci
Katılım
22 Nisan 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım kurumda iki farklı internet hattı kullanıyoruz. Modemlerin ana IP'lerini 192.198.1.1 ve 192.168.2.1 olarak belirledim. Her iki modem de ana Switch'e bağlı. Switch de interneti kurumdaki odalara ve Access Point'lere dağıtıyor. Bilgisayarların ağ yapılandırmasına hangi IP havuzundan girersem o hat üzerinden internete çıkıyorlar. Buraya kadar bir sıkıntım yok. Sistem çalışıyor.

Ama yönetim 2. hattımıza idari kattaki 5 bilgisayar dışında kimsenin erişmesini istemiyor. Kullandığımız TP-LINK modemde MAC engelleme mevcut. Fakat sadece belirli MAC'lerin internete çıkış yapmasını sağlayacak bir bölüm bulamadım. Kurum koridorlarındaki Access Point'lerden bağlanan cep telefonları ağ yapılandırmasından IPv4 bölümüne 192.168.2.x şeklinde herhangi bir IP girdiklerinde 2. hatta ulaşabiliyorlar ve buna engel olamıyorum.

Talebim 2. modem üzerinde sadece benim belirlediğim MAC adreslerinin internete çıkış yapabilmesi. Bunun için nasıl bir yöntem kullanabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
 

Bakinci

Öğrenci
Katılım
5 Ağustos 2011
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Selam,

Eminim bu link'e bakmışındır. "http://www.tp-link.com.tr/article/?faqid=155"

Eğer TP-Link ve access pointlerin modelini yazarsan yardımcı olmak daha kolay olur.
 

enesyildiz

Asistan
Katılım
22 Eylül 2008
Mesajlar
420
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
bende bulunan tp linkden şu şekilde yapıyorum.
mac filitrelemeyi etkinleştirdikden sonra "allow" "deny" kısımlarından deny işaretle. mac adreslerini girdiğinde de enable yap. enable yaptıklarınız girer diğerleri giremez. inş yardımcı olmuşumdur...
 
Üst