Laikliğin Yeni Düşmanı Ekonomik Büyüme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
en basidi ben kayseri komando tugayında babalar gibi yaptım askerliğimi sorsan nedne one minute nin oğlu bilal çürük rapaoru alıp askerlik yapmamıştır hangi bilal derseniz hani şu gemicikleri olan siğer oğlunun yaptıgınıda emin çölaşan bir yazısında yazmış ve ta ozamandan one minute nin fotografını çekmiş 1998 de..

Emin ÇÖLAŞAN



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip'in oğlu, geçtiğimiz mayıs ayında bir trafik kazası yaptı ve ses sanatçısı Sevim Tanürek'e çarpıp ölümüne neden oldu.

Allah kimsenin başına vermesin. İki aile için de üzücü bir olaydır.

Kazadan sonra düzenlenen raporda Burak Erdoğan dalgın araç kullanmaktan, Sevim Tanürek ise duran araçların arasından yola çıkmaktan hatalı bulundular.

Ölümlü bir trafik kazasından sonra, sürücü genelde tutuklanır.

Tayyip'in oğlu tutuklanmadı.

Savcı ifadesini aldı, salıverildi. Tanürek koma halinde hastaneye kaldırılmıştı. Birkaç gün sonra vefat etti, sanık yine tutuklanmadı!

İlk duruşma İstanbul'da önceki gün yapıldı.

Tayyip'in oğlu duruşmaya gelmedi.

Avukatı mahkemede açıkladı:

‘‘Kendisi İngiltere'de, yabancı dil eğitimi görüyor. Bundan sonraki duruşmaya gelecek''.

Duruşmadan tutuklama kararı da çıkmadı.

***

Bizim bildiğimiz Tayyip, son derece ‘‘Müslüman'' adamdır!.. ‘‘Allah'' der, başka bir şey demez! Bu yüzden siyasette yükselmiş, partisinin genel başkanlığına oynar duruma gelmiştir.

Sonra başına iş gelince, hayalleri yıkılmıştır. Şimdi gelelim konunun esasına:

Böylesine ‘‘Müslüman'' bir insanın oğlu trafik kazası yapacak ve bir ölüme neden olacak.

Diyelim ki yasalar uygun ve tutuklanmayacak!

İyi de kardeşim, insan oğlunu hiç değilse ilk duruşmaya getirmez mi?

Ortada bir ölüm var.

Hatalı olan sürücüdür, veya yayadır. Bunun hesabı yargı önünde verilmez mi?

Allah korusun, o kazada Tayyip'in oğlu ölüme neden olan değil de, ölen olsaydı ve karşı taraf duruşmaya gelmeye tenezzül etmeseydi, Allah sözünü dilinden ve siyasetinden düşürmeyen Tayyip, acaba ne hissederdi?

Bu yaptığı Müslümanlık'la, insanlıkla, vicdanla bağdaşır mı?

* * *

Bazı olaylar Türkiye'de sıradan Müslümanlar'la, din ticareti yapanlar arasındaki farklılığın hangi boyutlara vardığını ne güzel gösteriyor!

Sıradan Müslüman böyle bir kaza yapsaydı, şimdi içeride yatıyor, mahkeme önünde hesap veriyor olacaktı.

Sıradan Müslüman, kaza yapıp insan öldüren çocuğunu İngiltere'ye gönderemezdi... Gücü ve parası yetmezdi.

Ama Tayyip'in çocuğu olunca, iş değişiyor! Duruşmaya da getirilmiyor.

Oğlan İngiltere'ye gönderilmiş! Dil eğitimi görüyormuş!

***

Din tüccarlarının çocukları yurtdışı okullarda, kolejlerde okurlar. Altlarında 40 milyarlık arabalarla dolaşırlar, babaları gibi Versace giysiler giyerler.

Fakir fukara Müslümanlar'ın çocukları ise imam hatip okullarına sevk edilir. Onların gencecik kızları türban takmaya zorlanıp sokaklara salınır. Sırtlarından siyaset oyunu tezgâhlanır.

Ayın sonunu getiremeyen milyonlarca Müslüman aile inim inim inlerken, din tüccarlarının çocukları her çeşit dokunulmazlık zırhı ile kuşatılmıştır.

Başlarına bir iş geldiğinde, etkili ve yetkili babaları ve yakınları hemen devreye girerler. Yasalar, onlar için geçerli değildir.

Sömürü çarkı böyle çalışır.

Türkiye'de birkaç bin varlıklı, etkili ve yetkili din tüccarı, milyonlarca fakir fukara Müslüman'ı bu yöntemlerle söğüşler.

Onları, kendi kişisel ve siyasal çıkarları için güzelce kullanır...

Çünkü din tüccarları eğitimlidir, zengindir, uyanıktır. Ağızları laf yapar!

‘‘Yüce Allah... Peygamberimiz efendimiz... Türbanımıza dokunmayın... İnsan hakları... Camiler kışlamız, minareler süngümüz, müminler askerimiz''...

Amaçları, kandırabildikleri müminleri kendi emir erleri olarak kullanmaktır.

İkinci kesim, yani fakir fukara Müslümanlar ise hem eğitimsiz, hem de parasızdır. Uyanık kesim bu durumdan yararlanır ve onları din iman nutuklarıyla sömürür.

Birinci kesim son derece paralıdır. Holdingleri vardır. İyi ticaret yaparlar. Firmalarına genelde dini isimler koyarlar.

Sünnetlerini, nişan ve düğünlerini beş yıldızlı otellerde yaparlar.

Onlar tarafından sömürülen fakir fukara Müslümanlar ise ekmeklerini, daha ucuz olsun diye halk ekmek fabrikasından alırlar. Daha gün doğarken ekmek kuyruğuna girerler.

Vicdan sahibi şeriatçılardan Mehmet Şevket Eygi, fukara Müslümanlar'ı iliğine kadar sömüren bu uyanıklardan ‘‘Din baronları'' diye söz eder.

Kimi tarikat şeyhidir, kimi gazeteci, kimi belediye başkanı, kimi milletvekili!..

***

Tayyip'in oğlu trafik kazası yapmış, bir insan öldürmüş. Tutuklanmamış, üstelik İngiltere'ye gönderilmiş. Duruşmaya bile gelme zahmetine katlanmamış.

Bu haberi dün gazetelerde okuyunca, hiç şaşırmadım.

Trafik kazasından içeride yatan ‘‘sahipsiz Müslümanlar'' düşünsün!

Din baronları tarafından sömürülen ‘‘fakir fukara Müslümanlar'' düşünsün!

Hesabını bu dünyada vermekten korkan din ve iman işportacıları düşünsün!

Ama bilsinler ki, bu dünyada verilmeyen hesaplar bir gün Allah'ın huzurunda verilecektir.

Geçmiş dönemlerde bu anlatılanların yüzlerce örneği var arkadaşım sana hangisini anlatalım çürük meselesi siyasi değil askeri bir mevzudur demek ki ortada bir hastalık var ki bu verilmiş askerliğini kayseride yapmışsın eyvallah bizde kapımızın önünde yapmadık her vatan evladı gibi neresi gösterildiyse orada yaptık yer beğenmedik çeşitli örneklerde yok şu şöyle yok bu böyle eskiye bak neler olmuş duysan dudağın uçuklar.
 

Big

Doçent
Katılım
23 Şubat 2008
Mesajlar
746
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Adamların beyinleri öyle bir yıkanmış ki baban kim deseniz Atatürk diyecekler
Düşmaları zaten diğer devletler değil Şeriat
Kafaları okadar kalıplaşmışki başka bir eksende düünemiyorlar bile o yüzden bunları pek takmamak lazım
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Hakikaten bizi sahte raporla askerlik yapmamış ve gariban ülkelerin sömürücüsü Dünya bankasında çalışıp şimdi de John Hopkins'de Avrupa işlerine bakan bir oğulun babası bir adam yönetiyor değil mi! Ahhh ahh yazık ülkeme :(
Sahte rapor diyerek yükümlü kurumlara hakaret ediyorsun dünya bankası felan fistan sende çalış kazan git çalış dünya bankasında o zaman.Amerikada belli mevkilerde bir çok türk bulunmakta.Onlarda mı torpilli acaba?
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
DTP'yi kapattırmayan AKP'nin ta kendisidir. Kürt milliyetçiliği ve PKK yanlısı, oy avcısı politikalarla verilen binbir tavizden ve yabancıların her türlü akıl vermesine izin verdikten sonra gelinen şu aşamada DTP'nin her eylemi ve söylemi demokratilk meşrutiyet kazanmıştır.

Kerkük ve musulla ilgili Türkmen ve dolayısiyle Türkiye çıkarının tam tersi işler yapan da yine bu hükümettir.

Türkiye'nin kendi realitesinin farkında olmayan görünüşte romanik ama son derece kurnazca manevralardır bunlar.
^^DTP'yi kapattırmayan AKP'nin ta kendisidir.^^ komik olma kardeş hadep, dehap sana bir şey hatırlatıyormu bu partilerin kurulmasında en büyük neden chp`dir, hani karayalçın 2004``de abdullah öcalan mitinginde karayalçın ordaydı dehap, pkk ve shp bayrakları ile yan yana sallanıyordu, baykalınız karayalçına laf sokuşturmuştu bunu biliyormusunuz, dtpliler pkklı bir ölünün resmini mecliste açarken neden mhp, chp tepki göstermedi soruyorum size.
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
bir insan bu kadar saf olmaz ya... dtp yi kapatırmayanlar diye kimi kastediyrosun bilmiyorum ama dtp lilere kuş kondurtmayan lar ın kim oldugunu bilmiyormusun harbiden? bu kdar bakar kör olmaz insan...
chpliler demek istedin değilmi, hatta seçimlerde bile tuncelide dtp destek çıkılmış, neymiş ak partililer erzak yardımı yapıyormuş ak partiye oy vermeyin buyrun kendi eseriniz ile gurur duyun.
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Gizli bir anlaşmadan söz ediyorsun eğer var ise bundan senin nerden haberin var üstelik bunu yüzdelik dilimler içinde açıklıyorsun eğer amcanız zorla emekli edildi ise bunun nedeni eski işçilerin maaşlarının yüksekliği nedeni ile ilgilidir benim eniştem şu an rafineride sözleşmeli olarak çalışıyor maaşı düşük neden bu işte.Diğer one minute meselesi iyice suyu çıktı neyse ney o cevap nereye gideceğini bildi zaten taşlar yerine oturdu İsrail her ne olursa bizim düşmanımız bunu unutmayalım.BOP meselesi stratejil bir oyundur o zaten eğer düşmanını alt etmek istiyorsan onun yanındaymış gibi görün meselesi zaten onlar Türkiye olmadanda Bop'u başarırlar.

satış zamanı gizlendi o durum (bil bakjalım niye) ama sonra nerede bu kayıp hisseler diye altı kazılınca mesele ortaya çıktı. Hatta bu konuda bir mahkeme kararı bile var. :) Sen de memleketinin en kıymetli kurumunu biraz araştırsan bilirdin. O kurum ki, işci maaşı yüksek denilen zamanda yılda 1.142 milyar lira kar ediyordu (o yıl tüm ulustan toplanan vergi 16 milyar) 4-5 yıllık karının bedeline satılmıuş asıl sahibi halk ve çalışanları olan bir kurum yabancılara peşkeş çekildi ve laan patron da enişteni kendi memleketinde karın tokluğuna çalıştırıyor!!! Kendin için değil ama enişten için utan bari...

Özünde, asıl sahibi Türkiye halkı ve özellikle de Tüpraş işcileri olan bir işletmenin sermayedarların ve emperyalist şirketlerin midesine indirilmesi operasyonu olduğundan karşı çıkılması, gereken bir özelleştirme operasyonudur.

Bu da bahsettiğim ve Sami Ofer bağlantısını doğrulayan mahkeme haberi:

Danıştay 13. Dairesi, Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin, Tüpraş’ın 14.76’lık hissesinin ihalesiz biçimde Ofer Grubu’na satışını iptal kararına karşı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Ankara 12. İdare Mahkemesi, Petrol İş Sendikası’nın açtığı davada, Tüpraş’ın yüzde 14.76’lık hissesinin İMKB Toptan Satışlar Pazarı’nda satılmasına ilişkin ÖİB kararını iptal etmişti. ÖİB, Ankara 12. İdare Mahkemesi kararını temyiz ederek, temyiz istemi esastan sonuçlanıncaya kadar mahkeme kararının yürütmesinin durdurulmasını istemişti. 13. Daire, "Temyiz edilen idare mahkemesinin kararının yürütmesini durdurmasını gerektirecek bir neden bulunmadığından" talebi reddetti. Ankara 12. İdare Mahkemesi, Tüpraş’ın yüzde 14.76 oranındaki kamu payının satışa sunulması sırasında gerekli aleniyet ve rekabet ortamının oluşturulmadığına dikkat çekmişti.
 

jascuha

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
chpliler demek istedin değilmi, hatta seçimlerde bile tuncelide dtp destek çıkılmış, neymiş ak partililer erzak yardımı yapıyormuş ak partiye oy vermeyin buyrun kendi eseriniz ile gurur duyun.



sana gülüyorum eminim bu yazdıklarına seninle aynı fikri taşıyanlar bile gülüyorlardır çünkü alem biliyor içinde patladı akp nin kürt meselesi hiç bişey almadı doğudan yaşın kaç bilmiyorum ama yazdıkların çocukca.
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Sahte rapor diyerek yükümlü kurumlara hakaret ediyorsun dünya bankası felan fistan sende çalış kazan git çalış dünya bankasında o zaman.Amerikada belli mevkilerde bir çok türk bulunmakta.Onlarda mı torpilli acaba?

Babam Harvard'da okutabilse çalışma imkanım olurdu belki ama maaşı Marmara Grafik'e yetti. Geçen sene zatürre oldu, yorgun kalbi 17 gün sonra durdu ve 69 yaşında aramızdan ayrıldı. eğer Rabbim Cleveland dese belki hala hoş sohbetler ediyor olabilirdik.
 

jascuha

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Adamların beyinleri öyle bir yıkanmış ki baban kim deseniz Atatürk diyecekler
Düşmaları zaten diğer devletler değil Şeriat
Kafaları okadar kalıplaşmışki başka bir eksende düünemiyorlar bile o yüzden bunları pek takmamak lazım


sanada sorsalar baban kim diye one minute diyiceksin sanırım.
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
respector ailenle vedalaş istersen :p sabaha doğru çalarlar kapını:D

Hala savunulacak vatan ve memleket toprağı var jascuha. Aslında şurada yazanların hepsi vatansever çocuklardır eminim. Bir savaşa girsek hep birlikte süngü takar saldırırız icabında ama artık din ve milliyet soslu kandırma yöntemleri öyle gelişti ki aslında tam karşısında durmaları gerekn şeyi savunmak durumunda kalıyorlar.

O yüzden kızmıyorum, sinirlenmiyorum. İzah etmeye çalışıyorum.
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
satış zamanı gizlendi o durum (bil bakjalım niye) ama sonra nerede bu kayıp hisseler diye altı kazılınca mesele ortaya çıktı. Hatta bu konuda bir mahkeme kararı bile var. :) Sen de memleketinin en kıymetli kurumunu biraz araştırsan bilirdin. O kurum ki, işci maaşı yüksek denilen zamanda yılda 1.142 milyar lira kar ediyordu (o yıl tüm ulustan toplanan vergi 16 milyar) 4-5 yıllık karının bedeline satılmıuş asıl sahibi halk ve çalışanları olan bir kurum yabancılara peşkeş çekildi ve laan patron da enişteni kendi memleketinde karın tokluğuna çalıştırıyor!!! Kendin için değil ama enişten için utan bari...

Özünde, asıl sahibi Türkiye halkı ve özellikle de Tüpraş işcileri olan bir işletmenin sermayedarların ve emperyalist şirketlerin midesine indirilmesi operasyonu olduğundan karşı çıkılması, gereken bir özelleştirme operasyonudur.

Bu da bahsettiğim ve Sami Ofer bağlantısını doğrulayan mahkeme haberi:

Ortada utanacağım bir durum yok zaten rafineri satılkdıktan sonra işe girdiler mesele o değil zaten lan lı felanda konuşmayın eğer ortada mevcut bir mahkeme kararı var madem satış neden yapıldı o zaman emperyalislikten bahsediyorsunuz geçmiş zamanda bunun kralı yapıldı o zaman nerdeydiniz.
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Şunu anlayabilseler konu kapanacak: Filistinliler için "one minute!" diye ahkam kesen adamla, "buyrun Irak'a kolayca bizim topraklar üstünden saldırıp bol bol müslüman öldürün." diye tezkere çıkarmaya çalışan (tüm diğer partilerin ve hatta kendi partisindekilerin, ayrıca ulusun tamamının aksine) adam aynı kişi!!!
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Ortada utanacağım bir durum yok zaten rafineri satılkdıktan sonra işe girdiler mesele o değil zaten lan lı felanda konuşmayın eğer ortada mevcut bir mahkeme kararı var madem satış neden yapıldı o zaman emperyalislikten bahsediyorsunuz geçmiş zamanda bunun kralı yapıldı o zaman nerdeydiniz.

Laan'lı konuşmuyorum o kısım önce yazıp sonra düzelttiğim bir noktadan kalmış ki o anda da lan yazmamıştım. Orada "yabancı" kelimesinin olması gerekiyor.

AMA YİNE DE ÖZÜR. Lan!lı man'lı bir cümle kurmadığımı bilirsin Tuvana. Evet anlaşamıyoruz ama yine de böyle bir kelamı kimseye etmem.
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Babam Harvard'da okutabilse çalışma imkanım olurdu belki ama maaşı Marmara Grafik'e yetti. Geçen sene zatürre oldu, yorgun kalbi 17 gün sonra durdu ve 69 yaşında aramızdan ayrıldı. eğer Rabbim Cleveland dese belki hala hoş sohbetler ediyor olabilirdik.
ALLAH rahmet eylesin babanıza ama mesele Harvard okumak değil kazanmak ve çalışmak belki inanmazsınız fakat fakir olan komşumuzun çocuğu şu anda microsfta çalışıyor demek ki çalışmak gerekiyormuş.Ben size kendimce doğru olanı siz bana kendinizce doğru olanı anlatmaya çalışıyorsunuz fakat ezber konuşuyorsunuz bence rahatça dil uzatabilme ve hakaret etme özelliğiniz var sakin olun her bildiğinizin doğru olduğunu sanıyorsunuz fakat öyle değil işte.
 

jascuha

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Hala savunulacak vatan ve memleket toprağı var jascuha. Aslında şurada yazanların hepsi vatansever çocuklardır eminim. Bir savaşa girsek hep birlikte süngü takar saldırırız icabında ama artık din ve milliyet soslu kandırma yöntemleri öyle gelişti ki aslında tam karşısında durmaları gerekn şeyi savunmak durumunda kalıyorlar.

O yüzden kızmıyorum, sinirlenmiyorum. İzah etmeye çalışıyorum.



ben de onu diyorumya bakar körler en basidi birisi dtp lileri yargılatmayanlar chp liler diyebilecek kdar da komik... biriside babasını sorsan ataturk diyebilecek düşük bir insan sorsan müslümanım der... burdaki suç böyle bir başlık altında konu açılmasına izin veren modoretördedir bende falanca bir haberi çarpıtıp buraya açsam olmaz dimi...
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
İşte seninle şu noktada anlaşabiliriz. Çok kar eden bir yapı satıldı ve sonra işe giren "geçici" (belki asla kadroları olmayacak) çalışanlar için çok az para var. Bu para ile aile kurmak, ev geçindirmek çok zor ve hatta imkansız.

memleketin tüm yapıları bu şekilde satılır ve herşey yabancı patronların eline geçerse biz işsiz kalırız, çocuklarımız da Burger King'ler üç kuruş paraya bütün gün ayakta ona buna "teşekkürrrr ederimmm" diyerek çalışırlar ve 6 ay sonra da şutlanırlar. Yabancı ve özel sektör gençlerin kanını emer ve yaşlananları da "ne haliniz varsa görün" diyerek şutlar. Şu an açlıktan nefesi kokan o kadar mavi yakalı, fiyakalı isimli kurum çalışanı arkadaşım var ki!!!
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
ben de onu diyorumya bakar körler en basidi birisi dtp lileri yargılatmayanlar chp liler diyebilecek kdar da komik... biriside babasını sorsan ataturk diyebilecek düşük bir insan sorsan müslümanım der... burdaki suç böyle bir başlık altında konu açılmasına izin veren modoretördedir bende falanca bir haberi çarpıtıp buraya açsam olmaz dimi...

evet bu tür başlıkların reytingi epey yüksek! :)
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ben de onu diyorumya bakar körler en basidi birisi dtp lileri yargılatmayanlar chp liler diyebilecek kdar da komik... biriside babasını sorsan ataturk diyebilecek düşük bir insan sorsan müslümanım der... burdaki suç böyle bir başlık altında konu açılmasına izin veren modoretördedir bende falanca bir haberi çarpıtıp buraya açsam olmaz dimi...
Devamlı olarak dtp den bahsediyorsunuz bide onları başımıza bela edenlerden bahsedin her olay o kadar basit değil ülkemize 1-2 günlük planlar yaparak değil 50-60 ve 100 sene sonrasına yapılan planlar var ülkeyi parsel parsel bölmeye çalışanlar var onların arkasındaki güçler bana göre maşlarından daha önemlidir.
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
İşte seninle şu noktada anlaşabiliriz. Çok kar eden bir yapı satıldı ve sonra işe giren "geçici" (belki asla kadroları olmayacak) çalışanlar için çok az para var. Bu para ile aile kurmak, ev geçindirmek çok zor ve hatta imkansız.

memleketin tüm yapıları bu şekilde satılır ve herşey yabancı patronların eline geçerse biz işsiz kalırız, çocuklarımız da Burger King'ler üç kuruş paraya bütün gün ayakta ona buna "teşekkürrrr ederimmm" diyerek çalışırlar ve 6 ay sonra da şutlanırlar. Yabancı ve özel sektör gençlerin kanını emer ve yaşlananları da "ne haliniz varsa görün" diyerek şutlar. Şu an açlıktan nefesi kokan o kadar mavi yakalı, fiyakalı isimli kurum çalışanı arkadaşım var ki!!!
Güzel konuşuyorsunuz fakat anlattığınız bu konuda bahsi geçen kurumlar ülkemizde kaç yıldır mevcut ülkemizde yabancı sermayeli ve yahudi sermayeli kaç kuruluş var sizce 100 lerce şimdiye kadar bizi uyutmuşlar şimidede burda olduğu gibi birbirimize dişürüyorlar malesef bugün A sorunu yarın B sorunu bu böyle gider eğer uyanmazsak.
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
ben de onu diyorumya bakar körler en basidi birisi dtp lileri yargılatmayanlar chp liler diyebilecek kdar da komik... biriside babasını sorsan ataturk diyebilecek düşük bir insan sorsan müslümanım der... burdaki suç böyle bir başlık altında konu açılmasına izin veren modoretördedir bende falanca bir haberi çarpıtıp buraya açsam olmaz dimi...
sen anlaşılan şizofrensin,
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
ALLAH rahmet eylesin babanıza ama mesele Harvard okumak değil kazanmak ve çalışmak belki inanmazsınız fakat fakir olan komşumuzun çocuğu şu anda microsfta çalışıyor demek ki çalışmak gerekiyormuş.Ben size kendimce doğru olanı siz bana kendinizce doğru olanı anlatmaya çalışıyorsunuz fakat ezber konuşuyorsunuz bence rahatça dil uzatabilme ve hakaret etme özelliğiniz var sakin olun her bildiğinizin doğru olduğunu sanıyorsunuz fakat öyle değil işte.

Komşunuzun çocuğu gerçek bir istisna çünkü artık eğitimde ne eşitlik ne de fırsat var.
eğer dahi değilse, Dersanelere tonla para dökmeden, ek derler aldırmadan bir çocuğu düzgün bir okula sokabilmek imkansız ama üniversite eğitimi parasız. Peki o aşamaya gelene kadar harcanan paralar, o paraya sahip olamayanlar.

Yeni YÖK başkanının üni.ler paralı olsun ama dersane sistemi kalksın sözlerini çok beğenmiştim mesela ama tabi olmadı. (Sezarın hakkı Sezar'a)

Ben kimseye dil uzatmıyorum, ezberden ise asla konuşmuyorum. 36 yaşında adamım ve epey hayat tecrübem var. Bana "bu memlekette sizin gibilere yer yok diyenlerdir" asıl ona buna dil uzatanlar...
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
İşte seninle şu noktada anlaşabiliriz. Çok kar eden bir yapı satıldı ve sonra işe giren "geçici" (belki asla kadroları olmayacak) çalışanlar için çok az para var. Bu para ile aile kurmak, ev geçindirmek çok zor ve hatta imkansız.

memleketin tüm yapıları bu şekilde satılır ve herşey yabancı patronların eline geçerse biz işsiz kalırız, çocuklarımız da Burger King'ler üç kuruş paraya bütün gün ayakta ona buna "teşekkürrrr ederimmm" diyerek çalışırlar ve 6 ay sonra da şutlanırlar. Yabancı ve özel sektör gençlerin kanını emer ve yaşlananları da "ne haliniz varsa görün" diyerek şutlar. Şu an açlıktan nefesi kokan o kadar mavi yakalı, fiyakalı isimli kurum çalışanı arkadaşım var ki!!!
en çok toprak satışında chp ak partiyi solladığı kesindir de
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Güzel konuşuyorsunuz fakat anlattığınız bu konuda bahsi geçen kurumlar ülkemizde kaç yıldır mevcut ülkemizde yabancı sermayeli ve yahudi sermayeli kaç kuruluş var sizce 100 lerce şimdiye kadar bizi uyutmuşlar şimidede burda olduğu gibi birbirimize dişürüyorlar malesef bugün A sorunu yarın B sorunu bu böyle gider eğer uyanmazsak.

Elbette mevcut olacaklar ama tüm ülkeyi bunlara satmaya kalkarsan işin rengi değişir. Hamburgerci (Burger King) ya da oyuncakçı (Toys R'us) açtırmakla, Memleketin enerji (Tüpraş) ve muhabere (Türk Telekom) yapılanmalarını satmak aynı şey değil...
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
Komşunuzun çocuğu gerçek bir istisna çünkü artık eğitimde ne eşitlik ne de fırsat var.
eğer dahi değilse, Dersanelere tonla para dökmeden, ek derler aldırmadan bir çocuğu düzgün bir okula sokabilmek imkansız ama üniversite eğitimi parasız. Peki o aşamaya gelene kadar harcanan paralar, o paraya sahip olamayanlar.

Yeni YÖK başkanının üni.ler paralı olsun ama dersane sistemi kalksın sözlerini çok beğenmiştim mesela ama tabi olmadı. (Sezarın hakkı Sezar'a)

Ben kimseye dil uzatmıyorum, ezberden ise asla konuşmuyorum. 36 yaşında adamım ve epey hayat tecrübem var. Bana "bu memlekette sizin gibilere yer yok diyenlerdir" asıl ona buna dil uzatanlar...
eskiden çocuklarını çok iyi dersaneye sokabiliyorlardı değilmi, insanlar kıtlıktan 1 tane ekmek alabiliyorlardı, bugün se bir fakir fukara 3-4 tane ekmek alabiliyor aç gözlerini gerçekleri gör eskisi ile bide bugünü karşılaştır bakalım.
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Komşunuzun çocuğu gerçek bir istisna çünkü artık eğitimde ne eşitlik ne de fırsat var.
eğer dahi değilse, Dersanelere tonla para dökmeden, ek derler aldırmadan bir çocuğu düzgün bir okula sokabilmek imkansız ama üniversite eğitimi parasız. Peki o aşamaya gelene kadar harcanan paralar, o paraya sahip olamayanlar.

Yeni YÖK başkanının üni.ler paralı olsun ama dersane sistemi kalksın sözlerini çok beğenmiştim mesela ama tabi olmadı. (Sezarın hakkı Sezar'a)

Ben kimseye dil uzatmıyorum, ezberden ise asla konuşmuyorum. 36 yaşında adamım ve epey hayat tecrübem var. Bana "bu memlekette sizin gibilere yer yok diyenlerdir" asıl ona buna dil uzatanlar...
Yaşınıza inancım gereği saygım var fakat eğitimden söz etmişsiniz bakın yök başkanının yapmaya kalktığı bir icraatten bahsetmişsiniz yapmadı değil yaptırmadılar deseniz daha doğru olur istisnalar kaideleri bozmaz tabi ki fakat bu bir değil yüzlerce örneği temsil ediyor eğitim eşitliği paralı okullar kapatıldığı zaman mümkün olur tabiki bunun içinde zaman gerekiyor.
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0

ülkeyi en çok satanlar listesi

49. Hükümet: Demirel - E.İnönü (2 yıl 8 ay)
http://img19.imageshack.us/img19/8712/149hkmetsleymandemirele.jpg
149hkmetsleymandemirele.jpg


50. Hükümet: Çiller - Karayalçın
http://img18.imageshack.us/img18/4810/250hkmettansuillermurat.jpg
250hkmettansuillermurat.jpg



51. Hükümet: Çiller (bu hükümet 52. hükümet hazırlığı olarak 25 gün sürdü)
52. Hükümet: Çiller - Baykal

53. Hükümet: Mesut Yılmaz
http://img13.imageshack.us/img13/1691/3515253hkmetler9596.jpg
3515253hkmetler9596.jpg


55. Hükümet: Yılmaz - Ecevit
http://img6.imageshack.us/img6/7643/555hkmetmesutylmazblent.jpg
555hkmetmesutylmazblent.jpg


56. Hükümet: Ecevit (4 ay)
http://img5.imageshack.us/img5/4930/6hkmetmustafablentecevi.jpg

6hkmetmustafablentecevi.jpg


57. Hükümet: Ecevit-Bahçeli-Yılmaz
http://img18.imageshack.us/img18/783/757hkmeblentecevitdevle.jpg
757hkmeblentecevitdevle.jpg


8aenoktoprasatanchp11oc.jpg


--

8benoktoprasatanchp211o.jpg
 

jascuha

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Devamlı olarak dtp den bahsediyorsunuz bide onları başımıza bela edenlerden bahsedin her olay o kadar basit değil ülkemize 1-2 günlük planlar yaparak değil 50-60 ve 100 sene sonrasına yapılan planlar var ülkeyi parsel parsel bölmeye çalışanlar var onların arkasındaki güçler bana göre maşlarından daha önemlidir.


dtp liler konusunu ben başlatmadım sadce birisinin yanlışını düzeltim bunuda daha sonra bir örnek olarak verdim. benim eleştirdiğim zaten maşa olan lar onları azdıranlar keşke oyunları tutsaydı da doğuyuda one minute alsaydı inanın isterdim şuanki durumdan daha iyi olurdu tepemize çıkamazlardı.
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
en çok toprak satışında chp ak partiyi solladığı kesindir de

Bir postumda dahi bu memleketin kurtarıcısı CHP'dir demedim. Bilakis "Erbakan gerçekten de milli menfaatler peşinde koşan bir insandır." diye yazdım.

Şu an mevcut hiçbir parti memleketin hayrına işler yapamaz çünkü delege sistemi ile getirilen milletvekilliği ve bakanlık kademeleri ancak çıkar ve güç sağlama noktaları haline gelmiştir. Fakat millet iradesi ilüzyonu ile hepimiz kandırılmaktayız.
 

tuvana

Doçent
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Elbette mevcut olacaklar ama tüm ülkeyi bunlara satmaya kalkarsan işin rengi değişir. Hamburgerci (Burger King) ya da oyuncakçı (Toys R'us) açtırmakla, Memleketin enerji (Tüpraş) ve muhabere (Türk Telekom) yapılanmalarını satmak aynı şey değil...
Stratejik kurumlar hariç özelleşmek ekonimi açısından önemli fakat türk telekomun tamamı değil satılan belli bir yüzdesi yani ortaklık hala tüpraştan bahsediyorsunuz onun kanıtlanabilriliği şu anda yok belki doğru(çok vahim)belki yanlış amerikan firmalarından bahsetmişsiniz bizi onlara muhtaç edenler utansın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst