Kutlama alanında namaza durunca!

Bu konuyu okuyanlar

flood_77

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
1,478
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Artık din gösteriş için yapılıyor.Gecenin 12 sinde namaz mı kılınır orda ? Kime neyi ispatlıyorsun ?
 

REDFOKS

Rektör
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Yeni yıla namaz kılarak girmek isteyenler var bunu yapıyorlar Camilerde evlerinde uygun alanlarda şükürler olsun ülkemizde adım başı temiz düzgün ibadet hanelerimiz var.

Ama gecenin bir yarısı sokak ortasına seccade ile gelip pislik içindeki yerde namaz kılacaksın ve bu provakasyon değilmiş hee külahıma anlatsınlar bunu, ben o işi yapanın müslümanlığından bile şüphe ederim.
 

baaydin

Profesör
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
adamın geçmişine bakarsanız olay nedir nedendir anlarsınız.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 Yeryüzünün her yeri Müslümanlar için mescittir, temiz olan her yerde namaz kılınabilir.
2 Laik bir ülkede herkesin dini inancı güvence altındandır, kimsenin ibadet eden birisine saldırmaya hakkı yoktur.
3 Namaz gizli bir ibadet değildir, toplum içinde kılınabilir. Kalplerde olanı ise yalnız Allah bilir, adamın niyetini, Allah'ın bu namazı kabul edip etmeyeceğini kimse bilemez.

Bunları bir tarafa koyduktan sonra

4 Müslüman fitne çıkaran değildir, fitne çıkmasına engel olan kişidir.
5 Müslüman namaz vakti geçmiyorsa, namazı huşu ve huzur içinde kılabileceği uygun temiz ortamı bulmayı bilmelidir.

Kimsenin bu adamı yargılamaya hakkı yoktur. Kimsenin bu namazı sorgulamaya hakkı yoktur.
Bize düşen bu durum ve vaziyet üzerinde düşünüp doğru olanı bulmaya çalışmak ve hayatımızı bu doğru çerçevesinde düzenlemektir.
 

antimatter

Profesör
Katılım
4 Mart 2009
Mesajlar
1,024
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Bu adam bu hareketle birilerini İslama ısındırdımı? Hayır... Sadece kendi saflarını sıklaştırdı :)
Bu adam bu hareketle birilerinin İslama daha da düşman olmasına sebep oldumu? Muhakkak olmuştur... Bu durumda külliyen yanlış hareketler bunlar... Bence tabi...
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Doğru, adam dini alet etmiş ahmaklığına. Fakat burada onun dini alet edişi değil, bazı kimselerin din düşmanlığı daha çok çıkmış ortaya. Eğer gerçekten aklı başında insanlar olsaydı orada "eğlenen"ler, adamı önemsemezlerdi delidir deyip geçelerdi. Fakat kendileri daha ahmak oldukları için; üzerine yürümüşler.

Ayrıca ülkede hadi abartarak söyleyelim 10 milyon gayrı müslim olması birinin namaz kılmasına bir engel mi? Yahut da birinin namaz kılması 10 milyon gayrı müslime eziyet mi oluyor? Ne bileyim mesela birinin canı mı acıyor başka birini namaz kılarken görünce? Havaalanında Yahudiler cemaat olarak ayin yapınca pek sorun olmamıştı mesela? Birisi saçmaladığı için topluca saçmalamanın gereği yok arkadaşlar.

Gerçekten de inanan inanmayan aklı başında kimsenin bu olaya dönüp bakmaması gerekir; fakat din düşmanlarının kanı kaynamış belli ki.

Doğru Müslümanların ibadetini yapması neden birilerinin gözünü korkutuyor neden çekiniyorlar yoksa o Yapılan ibadetler den bir zararmi geliyor onlara neden dine topyekun saldırma Ihtiyaci hissediyorlar ha.
 

rashoaga

Asistan
Katılım
7 Haziran 2012
Mesajlar
147
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Samimiyetine de içtenliğine inanıyor ve kıldığı namazı Allah kabut etsin diyorum...
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
böyle insanlar istemiyorum ülkemde
dinci istemiyorum etrafında

Vakti zamanı geldiğinde Azrail meleği ruhunu malum bir uzvundan kabzederek aldığı zaman nasıl kişiler istediysen o zaman o kişiler olacak etrafında...

Ama şimdi sen istedin diye ülkemizden ayrılmayacağız...

Zamanında bir Rumen teknik direktör Türkiye de bir olay karşısında kendi milletinin atasözünü söylemişti çok beğenmiştim. " Köpekler istedi diye Atlar ölmez "

Sözüm meclisten dışarı...
 

mehmet0321

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
744
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Yaş
30
Objektif bir bakış acisi ile değerlendirmek istiyorum.
böyle insanlar istemiyorum ülkemde
dinci istemiyorum etrafında

Arkadaş
Bu ülke senin ve ya başkasının tapulu mali değildir.Düşüncesi seninki ile
örtüşmeyen birisini ülkeden kovma lüksün yok.Her ne ırktan ,dinden, dilden ,partiden,
kabileden insan olursa olsun hatta uzaylı bile olsa bu ülkede yaşayabilir.
İnancını özgürce yaşayabilir görüşünü dile getirebilir.Yani sen bu konuda bir "hiç sin".
Asıl Konuya gelecek olursak:
Ben bu arkadasin eğlence yerinde namaz kılmak istemesini pek doğru ve de samimi bulmadım .Bunun sebebi Bu arkadasin dindar birisi olarak yeni yıla umut bağlamasıdir.Mesela hep derler yeni yıla nasıl girerseniz öyle geçer diye.Dindar birisi böyle birşeye inanmaz isteklerini yeni yıldan değil Allah'tan iste.Ayrıca buna inandı diyelim neden namazini evinde camide ve ya daha rahat edebileceği bir yerde kılmak istememiş.Ben onun yerinde olsam evimde kılardım.

İnkar etmek yerine yilbasi eglencesini protesto ettiğini söyleseydi bu arkadaşı haklı bulurdum.
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Aslında çoğunluğu Müslüman olan bir ülke olmamiza rağmen, bir grup azınlık tarafından Müslüman ların yaptıkları ibadetler sürekli aşağılaniyor, hor görülüyor ,hakaretlere mağruz kalıyor ve ellerinde bulundurduk ları tüm imkanlar ile Islami bütün kavram ları milletin gözünde değersizlestirmeye çalışıyor lar .Örnek vermek gerekir ise ;Namaz sadece ya evde yada camide toplum içinde kılamazsin diye lanse ediliyor .Mesela bir alışveriş merkezinde ,sinemada, okulda kıldığin zaman pravakatör ilan ediliyor garip değil mi dahası da var her Kurban Bayramında, Kurban kesilmi yasaklansin ,böyle bir ibadetin olmadıği söyleyen medya maymunlarıni görüyoruz tabi herdefasın da toplum tarafından aşşagilanmalarina rağmen her sene farklı bir rezillik ile sahneye çıkmaları da çabası .Islam kavramları toplum tarafında itibarsiz lastirma çabalarını da dizi ve filimler sürdürüyor Gaffur,Burhan , Şaban vb isim ve kavramları ya bon ve sapsal karekterlere yada psikopat ruhlu kişilere veriliyor ha yılını tam olarak hatırlamıyorum Tdk Hafız kelimesinin avanak ve bön gibi bir anlam vermesi akıllara durgunluk verecek nitelik bir durum olarak ortada durmak ta dir .Ha bu yazdıklarıma safsata yalan diyenler olacak olabilir de hepsini örnek haberler çok bilindik popüler medya nin yayınları ile kanıtlayabilirim ve son söz ne istiyosunuz bu milletten neden bu kadar saldırgan azgın baş edilemez siniz.Düşünüyorum da bu topraklar için canını veren bütün şehitlerin suratına mahserde nasil bakacalar deneyeceklermi ki biz bu toprak siz evlatlarımıza zehir edin diye mi kurtardık .
 

ByEGT

Profesör
Katılım
26 Kasım 2009
Mesajlar
3,025
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
Yılbaşı gecesi herkes eğlenirken Marmaris'te namaza durup yılın ilk provokatörü olarak tarihe geçen bu kişinin asıl amacı aslında dindarlık değil resmen gösteriş olduğunu söylemiştim. Bakın işte o gösteriş delisi beyinsiz kimmiş!

Adı: Aras Karahan Kara.
Marmaris 3.Asliye Ceza Mahkemesi 2004 / 133 – Esas. Yabancı uyruklu kadınların Pasaportlarını zorla alıp toplu fuhuş(!) ve İnsan Ticaretinden yargılandı. 3 ay tutuklu kaldı. Şovmen ,vatan millet Sakarya diyerek ülkücü de kesilmiş ve bir dönem Marmaris'te MHP ilçe başkanlığı yapmış.

böylesine provokatör bir insanın sakalla, namazla gizlemeye çalıştığı soytarılıklarını herkes görsün

Tövbe edip etmediğini bilemeyiz.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Değerli arkadaşlar
Ülkemizin en büyük forumunda yorum yaparken ne yazıkki açılan konuyu yorumları okumuyor doğruluklarını araştırmıyor kendi düşüncenizi ispat etmek veya tezlerinizi kabul ettirmek için birşeyler yazdığınızı zannediyorsunuz
Acele etmenize gerek yok önce konuyu iyice okuyun araştırın eğer doğruysa yazılan yorumlarıda okuyun ki aynı yorumu sizde yazmayın aklın yolu birdir sizin farklı birşey yazmanız gerekirİyi bir yorumcu olmak içinse objektif bakmanız gerekir yorumcu yazmaya başladı mı kendi siyasi görüşünü kimliğini ayrı bir yere koyar empati yapar ne yazıkki bunlar olmuyor
bazı kardeşlerimizin dine karşı allerjisi var olabilir bizimde ehl-i sünnet dışındaki herkeze allerjimiz var ancak bizim onlara hakaret etmemize aşağılamamıza hakkımız yok edebli olmamız lazım öyle yaparız.Şimdi bu din düşmanı kardeşiimizi hani dinci diye bir kelime türetecek kadar cahil türkçe yoksunu kişiyi ya dinsizler ülkemizdeki yoğıunluk açısından yüzbindebir bile değil sana ağzımızı bırakıpta ...üzle güleriz mi dememiz gerek hayır demeyiz
provakasyon denen bir kelime var bir araştır provakatör ne onuda araştır sonra namazın üzerine araştırma yap istersen 7 tam sohbetlik bir dizi var hemen yayınlayayım ondan sonra dinci istemiyorum de...me
tevbe üzerine ol deki muraileri istemiyorum seninle beraber olalım ha birde
Al-Mā`ūn (The Small Kindesses) - سورة الماعون
textEnlargeActive.gif

textShrinkInactive.gif

textSize.gif


بسم الله الرحمن الرحيم

107:1to top

107_1.png
Sahih International
Have you seen the one who denies the Recompense?​

107:2to top

107_2.png
Sahih International
For that is the one who drives away the orphan​

107:3to top

107_3.png
Sahih International
And does not encourage the feeding of the poor.​

107:4to top

107_4.png
Sahih International
So woe to those who pray​

107:5to top

107_5.png
Sahih International
[But] who are heedless of their prayer -​

107:6to top

107_6.png
Sahih International
Those who make show [of their deeds]​

107:7to top

107_7.png
Sahih International
And withhold [simple] assistance.
ingilizce maun suresi istersen celtic veya başka bir lisanada çevirelim​
 

Ruffles

Öğrenci
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ya ne kadar boş konuşan insan var su forumda kardeşim madem namazını kılan bir insansın kendini Allah yoluna adamış bir insansın be mübarek senin yıl bası ile kutlama ile elin gevurunun kutladığı Bayram ile ne isin olur ? Neymiş namaz kılarak gireyim de hep öyle geçsin al iste bu da bariz provokasyon . Gevurun yıl basını kutla onun yaptıgı gibi eğlen yıl basına girerken namaz kıl ulan ne insanlar var ya
 

selaam

Öğrenci
Katılım
1 Aralık 2012
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dünyanın her yeri ibadethanedir.Kimin nerede namaz kılıp, kılmayacağına, kabul olup, olmayacağına ne sen,ne ben ne de bir başkası karar veremez.Adam bence yapılması gereken en güzel davranışı, en güzel yerde yapmış.O namazı evde kılsa, kutlama yapan vatandaşlar daha ne için namaz kıldığını dahi bilmeyeceklerdi.Bu vesileyle yeni yıla girerken, alkol yerine, şükür namazıyla da girebileceklerini iyi veya kötü, bir şekilde öğrenmiş oldular.
Sen o parkla cami arasındaki benzetmede de biraz dikkatli olabilirdin.Tabi ki camide alkolde içemezsin,konserde veremezsin.Ama namazı her yerde kılabilirsin, vesselam...
 

fatihcamli

Doçent
Katılım
2 Kasım 2010
Mesajlar
843
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bence ortalıgı karıştırmak için kılmıştır.....%100 ban göre
 
Üst