Kütahya'ya Yakışmıyor

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Bayram nedeni ile Eskişehir'den Kütahya'ya geçtim.Dün akşam yolculuk gerçekleşti.Neyse.Şu anda hangi mahalle sokak cadde neredeyim bilmiyorum:mrgreen:Otogar'a yakın bir evdeyim:mrgreen:Bu şehirde dikkatimi çeken bazı şeyler oldu.1.Aracım "Milano RED" renginde.Yani kısaca "Kırmızı":mrgreen:Akşam aracımı kapının önüne sorunsuzca bıraktım.Sabah kalktım,camdan baktım.Oda nesi!Akşam kırmızı olan aracım "Gri" renkte ve kaputundan cama oradanda tavanın üstüne doğru minik minik kedi patisi izleri.Bu hoşuma gitmedi,aracım şu anda garajda:mrgreen:DipNot:Bu şehirde Doğalgaz mevcut.2.Kütahya Ak Parti yönetiminde.İnsanları AKP'yi inanılmaz derecede seviyor ve sempati duyuyor.Seçimdede bunu sandıkta gösteriyorlar,akp açık ara önce.Yıllardır AKP yönetimindeki bir şehir.Fakat insanların bu denli ilgisine sanırım belediye biraz "az" karşılık veriyor gibi.Sokaklarda halen çöp atmak için "Permolit" kovaları kullanılmakta :) Bu denli sıcakkanlı,yardımsever,şirin insanların (Şiveleri çok hoş,Hadi Gidiveren Gari:mrgreen:) kapılarının önüne 1 çöp konteyner'ı bırakmak çokmu zor?Sokaklar çöp kokusundan geçilmiyor.Sanırım Kütahya halkının biraz daha ilgiye ihtiyacı var:innocent:Hayırlı Akşamlar...

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Gelişmeye en uygun illerden biri aslına Kütahya.
En başta yılın 12 ayı kente gelir bırakan Hava ve Jandarma Acemi Birlikleri var. (Hava Er Eğitim Tugayı ve 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı)
Seramik ve Cam Fabrikaları var. Termal turizm anlamında müthiş bir potansiyel var.
Halkı da çok kozmopolit değil, sakin,uyaroğlu bir halk.
Ama Kütahya hakkında anısı olan 10 kişiden 9 unun söyleyebilecekleri "askere kazık tarifeyi seven esnafı ve hava kirliliği".. cümlelerinden ibaret.

Kütahya yerinde sayarken küçülüyor.
Yarın öbürgün TSK bir kararla bu kentteki askeri birlikleri kaldırsa veya küçültse bir köyden farkı kalmayacak.

Orada yaşayan bir arkadaşımı dinlemiştim: Kışın bayram seyran olmazsa camları silmiyorum evde diyordu. Çünkü akşam üstü sildiğim cam ertesi sabah simsiyah oluyor zaten. :)

Hadi sen birkaç günlük Kütahyalısın Mert, ya orada sürekli yaşayanlar ne yapsın :)

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Evet abicim aynen katılıyorum.çok önemli bir şehir gerçekten.Ama neden böyle abi?Bu insanlar hiç hizmet beklemiyormu?AKP'ye oylarını sadece Bizde Muhafazakar Kesimiz,Onlarda,Oyumuz Onlara Gitsin Bari Çalmazlar Çırpmazlar"aklıylamı veriyorlar?

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
En kirli il Kütahya Kütahya, 2006 yılında en yüksek hava kirliliğinin ölçüldüğü il oldu.

00133081.gif

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Yazık Kütahyalılara o zaman Mert.

Umarım sesini duyan birileri olur. :D

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Mert ne güzel farketmiş ve dile getirmişsin,

peki orada yaşayan insanların bu konuda ki yorumu ne dir..?

Bu durumu değiştirmek için girişimde bulunmuşlar mı malum talep olmadıkça arz da olmaz...!

Zaten millet olarak az çalışalım ama cebimiz çok para görsün zihniyetindeyiz belediyeninde kolay ve ucuz yoldan şehir idare etmek işine geliyordur.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bir zamanların ankarası....:)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
tuningmert
Sen herhalde Anadolu yakasına uğramıyorsun onların bıktıkları durum bizim için hayal.Köy değil mezra görmedim diye üzülüyorsan sarıgaziye buyur her özelliğiyle mezra karşıda bir farkla mezrada ekmek kuyrukları aç insanlar yok

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
pisler demekki :D :D

napcan akp'ye veriyorlar diye temiz olcaklar diye bişe yok ;)

Araban için üzüldüm abicim. Artık sende bu konuyu evdekilerle de paylaş belkim ortadaki pisliği kaldırmak için bişe yaparlar :)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Abi öyle bir anlatmışsın ki duyan bir daha Kütahya'ya uğramayacak :)

Ayrıca "Permolit" çöp kovasınıda ilk senden duyuyorum, Benim bildiğim normal heryerde olan çöp konteynerlarından var.. :)

Hava kirliliğine gelince; seramik fabrikaları, şeker fabrikası, özelliklede termik santralden dolayı bu zaten yıllardır Kütahya'nın sorunu AKP'nin bu konuda yapabileceği pek de bir şey yok :)

never86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım sen ne hemen olayı siyasallaştırıp akp yi karalıyon...
ben 3 sene kütahyada üni okudum ve hiçte öyle sokaklar çöp felan kokmuyo.
tamam hava kirli ama nedenini eF.E arkadaşımız anlatmış zaten...

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
İşi siyasallaştıran sizsiniz.Konuyu açarken birde düşündüm,ulan dedim atlarlar şimdi ya hadi neyse.AKP yi karalamakla alakası yok.Buranın halkı zaten AKP ye inanılmaz sempati duyuyorlar.Bunun karşılığı olarak AK Parti'nin bu inasnlara hizmet vermesi gerekir.Sokaklara çöp konteyner'ı koymak çokmu zor?

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
never86
Kardeşim keşke o kadar basit olsa.Bir rezilliktir yaşanıyor.bunun üç şıkkı var
a-belediyeler gerçekten beceriksiz.bu olmaz çünki geçen dönem belediyeler yine akp li idi
b-nasılsa kazanırız diyorlar
c-birileri gıcığına işi organize ediyor.
Buralar delik deşik tüm ana arterler kapalı istikamet vermişler sonu oda kapalı çalışan araçlar ağır araçlar.halk isyan halinde.Büyükşehir ne kadar faalse çevre belediyeler o kadar ilgisiz bu konu siyasallaştırılamayacak kadar önemli