Kütahya Türküsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan garb02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,265
burada tuhaf olan konu yok,geçmişte böyle olan olaylar var,benim dahi bizzat bilip kahvesine takıldığım,hatta adamın çocukları dahi o insanı kabul etmişler,(adam pvyndan kurtarmış,evlenmiş)
ayrıca geçmiş zamanlarda 1975 furyasında oynayıp ta evlenen ,kendini kurtaran insanlarda var.
Aslında bu konular acı olaylar neticesinde bizlerin karşısına Türkü olarak geliyor,ama ateş düştüğü yeri yaktığı için,herkes farklı açıdan bakıyor.
size en basit 2 örnek vereyim
Neşat Ertaşın Zahidem türküsü
bazılarınında kim olduğunu bilmeden,ismini çorba ismi sandığı, ezo gelin çorbası
iyi hatırlarım 1975 li yıllarda 2 yada 3 kişi ellerinde basılmış yaşanmış olayları anlatan kağıtlarla ,hem türkü okurlar,anlatılar para kazanmaya çalışırlardı.
Kasetler daha tam yoktu,plaklar revaçtaydı.
evet uzaktan davulun sesi farklı gelir.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,564
mesala konuyu 18 yaş altı baksın diye açsan kimse takmazdı 18 yaş üstü bakardı sadece

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Bazı kişiler Türkü anlatan yok. Hep makale okurduk.

Reaksiyon puanı
10,327
Her türkünün illa ki bir hikayesi oluyor da... Keşke burada içinde krhn olmayan bir türkü dile getirilmiş olsaydı.

Reaksiyon puanı
10,327
hocam koca arşivin içinde o denk gelmiş,
manda yuva yapmış,söğüt dalına Türküsü olsa daha iyi olurdu.
Yok, aslında hikayenin özünde bir kötülük ya da herhangi bir edep dışılık söz konusu değil. Gayet güzel ve edeple anlatılmış trajik bir hikayesi var. Lakin burada onu okuyan onlarca bıyığı terlememiş ergenler olunca başlı başına o mahut yerin isminin bile mide bulandırıcı özelliği sebebiyle söylemek istedim.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,265
Yok, aslında hikayenin özünde bir kötülük ya da herhangi bir edep dışılık söz konusu değil. Gayet güzel ve edeple anlatılmış trajik bir hikayesi var. Lakin burada onu okuyan onlarca bıyığı terlememiş ergenler olunca başlı başına o mahut yerin isminin bile mide bulandırıcı özelliği sebebiyle söylemek istedim.
hocam ben sizi anladım da ,onlar konuyu yanlış anladılar,şimdikilerin çoğu aşkla,cinselliği karıştırıyorlar,anlayış eksenleri çoğunun değişik

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,265
Eyvallah. Bu dediğin çok doğru bir tespit. Aşk gibi ulvi ve nezih bir kavram ne yazık ki kişinin -af buyrun- yatak macerası ile yer değiştirdi maalesef.
hocam 1980 90 lar da bilirsiniz söz vardır,biz o zamanlar ,böyle olanlara ruhi mücerret derdik