Kurtlar Vadisi kendini bitirdi

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
İzleyicinin 2003 tarihinden bu yana farklı isimlerle ekranında olan Kurtlar Vadisi'nin yakında sona ereceği öne sürüldü.

kurtlar-vadisi.JPG

15 Ocak 2003 ile 29 Aralık 2005 tarihleri arasında Kurtlar Vadisi, 19 Nisan 2007 tarihinden bu yana da Kurtlar Vadisi Pusu adıyla hayatımızda yer alan dizi için -bana göre- geri sayım başladı.

Çıkardığı tartışmalar, kırdığı reyting rekorları ve dillere pelesenk olan 'racon'larıyla Türk dizi tarihine damga vuran bir yapım, artık miadını doldurdu.

NEDEN Mİ?

1 – Dizinin senarsitleri 8 yılda o kadar çok temayı tükettiler ki; kısır bir döngünün içine girdiler...

2 - Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı dahil; kullanılacak hiçbir 'sürpriz' figür kalmadı...

3 - Başbakan'a suikast, Genelkurmay Başkanı'na suikast vs. gibi konu maddeleri tüketildi...

4 - Amerikalılar, İsrailliler, Almanlar, Ruslar, İranlılar, Kürtler, misyonerler gibi, Türk kamuoyunun değişik kesimlerinde 'düşman' olarak algılanan tüm unsurlarla mücadeleye dizide yer verildi ve tükendi...

5 – Polat Alemdar'ın hayatına giren dört kadından ikisi öldü, biri Polat'tan olan bebeğini kaybetti ve aklını yitirdi... Dolayısıyla senaristlerin, Vadi fanatiklerinin ilk günden bu yana uzak durduğu 'aşk' teması üzerine de söyleyecek bir sözü kalmadı..

6 – Bizim millet kısa ve öz, akılda kalıcı, slogan niteliğindeki anlatımları pek bir sever... Dizide "Sonunu düşünen kahraman olamaz", "Dostum olmaz, hasmım yaşamaz", "İki kişinin bildiği sır değildir" gibi racon cümleler artık yok...

7 – "Racon" sahibi "baba"lar yerine devletin dehlizlerindeki siyasi hesaplaşmalara, derin senaryolara yer verilmeye başlandı... Bu da kemik izleyicide uzaklaşma yarattı...

8 – Diziye son dönemde dahil olan hiçbir "Polat düşmanı" heyecan yaratamadı... Çünkü Kurtlar Vadisi'nin takipçileri Karahanlı'ları, İskender'leri, Feller'leri gördü...

9 – Polat Alemdar geçmişte zaman zaman zor duruma düşer, düşmanının eline geçer ya da devlet tarafından kızağa çekilirdi... Bu da izleyicide "Haftaya Polat kurtulacak mı?" sorusunu yaratır ve izlenirliği devam ettirirdi... Ama artık Polat, devlet adına terör örgütleriyle müzakerede bulunacak kadar "devlet" oldu... Bu da "Polat nasıl olsa her istediğini kolaylıkla hallediyor" algısı yaratarak, dizinin izlenmesini anlamsızlaştırdı...

10 – Dizideki abartı sahneleri, şiddet içerikli görüntüleri ve yabancı düşmanlığının körüklenmesini vs. beğenmeyen, fakat diziyi izlemeyi sadece ve sadece "kötü bir alışkanlık" olarak gören izleyiciler, alternatif buldu...

Bknz: Suskunlar dizisi...

Gelelim reyting rakamlarına...

SBT'nin verileri beni doğrular nitelikte...

Şubat ayının ikinci haftasından itibaren düşen reytingler, diziyi Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı yapımın arkasına düşürmüş durumda... Yani Kurtlar Vadisi Pusu artık zirvede değil...

SONUÇ MU?

1 - Evet, Türkiye'de bir dizi gerçeği varsa bu gerçeğin üzerindeki ayak izlerinin en büyüğü Kurtlar Vadisi'nindir...

2 - Evet, bir zamanlar bu dizi başladığında sokaklar boşalır, kahvehanelerde toplu izleme seansları düzenlenirdi...

3 - Evet, Çakır öldüğünde bu ülkede 40 gün yas tutuldu, cenaze namazları kılındı; dizide Çakır'ı vuran adam günlerce sokağa çıkamadı...

4 - Evet, bir dönem babalar doğan çocuklarına Polat, Memati, Abdülhey isimlerini verdi...

5 - Evet, diziyi izleyenlerin ekseriyeti Türkiye gündemini buradan takip etti...

6 - Evet, bu dizi Türk televizyon tarihinde kırılması zor reyting rekorlarına imza attı...

Ama artık yolun sonuna gelindi...

Senaristlerin elinde, izleyicide heyecan yaratacak tek bir sahne kaldı...

Polat Alemdar için hazırlanan şerefli bir SON...

Kurtlar Vadisi'nin yakında sona ereceği öne sürüldü.

Kaynak

Fbergh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi yerlerden yakalanmış Vadi.Ancak diziyi yazan ekip hiç değişmedi.Ancak dizinin yönetmen koltuğu fazlasıyla değişim geçirdi.Diyeceğim o ki Karahanlıyı,İskenderi,Felleri çıkaran ekip hala aynı.İstense onlardan bile daha iyi karakterler diziye eklenebilir.Birde şöyle bir durum var dizinin forum sitesini takip ederseniz üyeler sürekli Çakırın dönmesi isteğinde..Son hamleleri bu olabilir belki...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
TNT ye geçtiğinden bu yana izlemiyorum kim öldü kim kaldı bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla bir şey kaçırmamışım....

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Abin duymasında Nihayet :D

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok eskiden önce Muro varken izlerken az çok şimdi ne durumda hiç bilmiyorum öle öle Türkiyede oyuncu kalmadı artık .

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
boş olduğunu düşünmekte ne kadar haklıymışım.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Askerde iken hiç izlememiştim Kurtlar Vadisini. 1.5 yıl ara verdim. Tekrar başladım ama hiç sarmıyor artık. Sırf PC başından kalkayım diye izliyorum. Heyecan filan kalmadı. Monotonlaştı. Daha fazla batırmadan bitirseler iyi olur.

Ya da dizinin konusunu değiştirmeleri lazım. Eskiden olduğu gibi mafya ile filan uğraşsınlar :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Gürkan Uygun (Memati) da tiyatroya dönmek istediğini belirtmişti. Bakalım bu sezon bitecek mi.

Kendi adıma TV'de olduğu sürece izlemeye devam edeceğim -ki zaten izlediğim tek Türk dizisidir-

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Eskidi artık..

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bence o kaynak hariçten gazel okumuş... Kurtlar vadisi pusu hala çok büyük işler yapan bi dizi aldığı reklamlardan ve seyirci potansiyelinden bu çok belli... Arkadaşlar bu dizi başlı başına bi ekol... Bırakın Fatmagül ü diğer dizilerle bile karşılaştırılmayacak seviyede bi yapısı var... Bence bu dizi önümüzdeki sezonlardada devam edecek çünkü hiçbi tv kuruluşu böyle bi yapımı istemem demez.. Çok pahalı bi yapım ama aynı zamanda çok kazandıran bi yapım...

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
benim bi düşüncem var benim izlemediğim şey kalitesizdir ki ölyede oluyor izlemediğim ne varsa yayından kaldırılıyor diye ilk başlarda mafya zamanında ki ozamanalr bu bir mafya dizisidir idi sloganı kaçırmazdım hatta arada sırada açar izlerim o bölümleri şimdi devlet çatışmasına dönüştü resmen çakıra realkarnasyon yapsınlar onu bile yedirirler bu millete kimse hayır demez :D

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,149
Öncelikle iyi yerlerden yakalanmış Vadi.Ancak diziyi yazan ekip hiç değişmedi.Ancak dizinin yönetmen koltuğu fazlasıyla değişim geçirdi.Diyeceğim o ki Karahanlıyı,İskenderi,Felleri çıkaran ekip hala aynı.İstense onlardan bile daha iyi karakterler diziye eklenebilir.Birde şöyle bir durum var dizinin forum sitesini takip ederseniz üyeler sürekli Çakırın dönmesi isteğinde..Son hamleleri bu olabilir belki...

Çakır artık Ustura Kemal oldu. Dönmez :D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu ülkede senaryomu biter, bitmesin izliyoruz işte. Bizi fatmagülün suçu neye terketmesin :lol: