Kurban Bayramı Tatili 10 Gün!

Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
293
Yaş
26
Kurban Bayramı tatil takvimiyle ilgili soru işaretleri devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Açıklama, vatandaşların 10 günlük tatil umudunu pekiştirdi. Cuma namazı çıkışı Kurban Bayramı'na yönelik konuşan Erdoğan, 'Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur.' ifadelerini kullandı.

1227288_940x531.jpg


Kurban Bayramı tatili için son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum." dedi. Başbakan Binali Yıldırım da bugün Kurban Bayramı tatili hakkında açıklama yaptı. Yıldırım bayram tatili için kararın salı günkü Bakanlar Kurulu'nda verileceğini söyledi.

BAŞBAKAN: SALI BELLİ OLACAK

Başbakan Yıldırım, "Konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz. Orada bir karar vereceğiz. Toplumun bir kesimi 'çalışmaya devam edeceğiz' diyor, bir kesim de 'tatile devam edelim' diyor. Artısı eksisini ele alacağız. Benim bu konuda şahsi fikrim olmaz" diye konuştu.


BAKANLARDAN DA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci dün konuyla ilgili "Onu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız. Ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacak" demişti.

Üç gün önce de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye benzer bir soru yöneltilmiş, 10 gün olup olamayacağı sorulmuştu. Bakan, “Ülkemizin çalışıp üretmeye ihtiyacı var” diyerek, tatilin uzatılmaması yönünde görüş belirtmişti.

Kurban Bayram tatili 10 gün olacak mı? Cumhurbaşkanı'nın açıklaması umut oldu
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
Özel sektördekilere tatil falan yok, memurlar bütün sene yatıyorlar yetmiyor daha fazla yatsınlar diye tatil veriyorlar.
Cumhurbaşkanı mı, ülkedeki bütün işlerden sorumlu devlet adamı mı belli değil.
Başbakan da Salı günü belli olacak demiş, hahaha hiç güleceğim yoktu. Her sene 9-10 gün tatil oluyor, her sene ortada belirsiz bir durum varmış gibi davranmaya devam ediyorlar, bildiğin milleti aptal yerine koyuyorlar ya, şaka gibi ülke:)
 
Üst