Kuran'da hesap hatası var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Mehmet, bir moderatör olarak yönetini uyarmanı tavsiye ederim, bu "kralmas", iki gün önce yasaklanan "mars" isimli şahıs.

KRALMAS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın Elmacık ben bahsettiğiniz kişi değilim, internette bu nicki kullanan tek kişiyim hatta. Mars, murs kimdir bilmem.

Sayın mehmet, olabilir ben Kuran'da okuduğum neyse onu yaptım. Herhangi bir yerden alıntıda yapmadım. Madem yazdığım yanlış doğrusunu sizden, bahsi geçen çocuklar arasında eşit pay dağıtımı ayetiyle beraber alalım.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şu 10/3 Olayını bende merak ediyorum, Hadi arkadaşlar sizin gibi eşsiz bir evrim geçirmişler için zor olmaması gerekiyor değil mi? Hadi eşit paylaştırın da Topluca size katılalım :)

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Aynı ayette ölen bir kimsenin anne ve babası varsa;
Anne baba 1/6'şar hisse alırlar.
Bu arada ölen insanın eşide varsa;1/8 hissede eşi alır.

Geride de 3 erkek çocuk kalmışsa geri kalan malı aralarında eşit olarak bölüştürürler.

Bu kadar.
Hata varsa bendendir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kralmas, siz soru soran biz de cevap veren rolleri paylaşmıyoruz, burası oyun yeri / sahne değil. Dolayısıyla sizin de böyle bir misyonunuz yok. O yüzden da taraf olanlara açıkça sorulmuş sorulara cevap verin. Veremiyorsanız, o halde "o neden böyle, şu neden şöyle" gibi akılsızca sorular sormayınız. Taraf olabilmek için taraflılığın hükümlerine uyunuz.

Ben hem oynamıyorum, hem de sizin oyunun kurallarını ben koyarım anlayışına geçit yok bizde.

Mars olmana gelince, ne tuhaftır, ilk başta hacıcavcav vardı, yasaklandığında ortaya "gollum" çıktı, aynı konuşma tarzı, bilgisayarı kullanmada aynı şekil, sonra o da yasaklanınca Mars çıktı, yine tamamen aynı yazma tarzı ve saire, şimdi de onun yasaklandığı gün sen çıktın, yine aynı yazı tarzı, aynı alaycı sözcükler, ve saire.

Ya hepiniz birden fabrikadan çıkma metabolizmalarsınız, farklı fikir üretme yeteneğine sahip olmadığınız için bire bir aynı cümlelerle aynı fikirleri anlatıyorsunuz; ya da aynı kişinisiniz. Başkaca da bir ihtimal mevcut değil.

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlaşılan bu konu daha üç, dört yıl devam edecek. Şimdi Orcagada diye bir adam var . Bu adam daha önce evrimden falan bahsetti. Orada ağzının payını almıştı. Sonra Kurana sarmaya başladı. Bir yıldır 100 YTL'yi paylaştıramadı gitti. Sana sadece şunu soracam. 21yy gelmiş bir toplum hala evrenin, canlıların ve insanın nasıl oluştuğuna , neden oluştuğuna cevap bulamamıştır. Sence bu biraz garip değil mi. Evrim teorisi 120 yıldır hala kanıtlanamadı. Bu sence de biraz şüpheli bir durum değil mi. Şunu artık kabul et bilimin açıklayamadığı ve çaresiz kaldığı bir sürü durum var. Bunlar gizem olarak kalmaya devam edecek. Tıpkı kurandaki birtakım gizemler gibi. Bir kaç örnek:

1 - BEDEN / ZİHİN BAĞLANTISI
Bir efsaneye dönüşen ‘plasebo etkisi’ zihinle beden arasındaki muhteşem ilişkinin en basit kanıtı. Bu etki kendini şöyle gösteriyor: Sahte, yani aslında ilaç olmayan bir ilaç aldıklarından habersiz denekler, dertlerine derman olacak bir hap ya da şurup içtiklerini düşündüklerinden kendilerini daha iyi hissediyorlar. Üstelik etki kimi zaman bununla da kalmıyor, tıbbi belirtilerde de düzelme görülüyor. Bazen de bu ‘yalancı’ ilaçların işe yaradığını kanıtlamak istercesine, içtiklerinin etkisiyle acı çekiyorlar. Plasebo deneklerine bakınca, insan ister istemez, zihin neye inanırsa bedeninin de onu yaşadığına hüküm getiriyor. Pek çok uzman, zihnin yardımıyla bedenin kendi kendini iyileştirebilme kabiliyetinin, modern tıbbın yaratabileceği bir ‘mucize’den kat be kat büyüleyici olduğuna inanıyor.

2-DEJA VU
Fransızca bir kelime olan ‘déjà vu’, Türkçede ‘daha önce görülmüş’ anlamını taşıyor. Açıklamak istediği durum ise şu: Özel bir anı ya da birtakım koşulları, aynı şekilde daha önceden de yaşamış olduğunuzu hissetme hali. Herkesin hayatında bir ya da birkaç kez yaşadığı bu duygu, şaşırtıcı, anlaşılmaz, gizemli ve evet ürkütücüdür. Birçok kişi ‘déjà vu’ hissini psişik bir deneyim olarak algılar. Birçok kişiye göre ise bunlar, önceki hayatlarımızdan davetsiz çıkıp gelen anlık karelerdir. Araştırmacılar ‘déjà vu’ ile ilgili bazı açıklamalar yapmaya çalışsalar da, bu tuhaf hissin nedeni, bir gizem olmayı sürdürüyor.

3 - ÖNSEZİ
İster altıncı his, ister önsezi, ister kötü hisler diyelim; hepimizin hayatımızda en az bir ya da birkaç kez garip sezgilerimizi rehber alarak hareket ettiğimiz olmuştur. Elbette bu karamsar hislerimiz çoğunlukla yanlış çıkar. Ancak kimi zaman kimi insanların altıncı hisleri -ne yazık ki- doğru alarm verir. Psikologlar bu durumu açıklarken insanların bilinçaltlarında, farkında olmadan çevremizdeki dünya hakkında bilgi topladığını vurguluyorlar. Bu şekilde biz aslında sadece ‘görünüşte bilmediğimiz’ bazı şeyleri biliyor ya da hissediyoruz. Ancak söz konusu bilgiler bilinçaltımızın derinliklerinde yaşadığı için, bunun nasıl olduğunu bir türlü anlayamıyoruz. Bu açıklama kimileri için tatmin edici olsa da pek çok araştırmacıya göre önsezi, kanıtlanması ve üstünde çalışılması zor bir konu.

4 - TAOS UĞULTUSU
ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan küçük Taos kentini ziyaret eden bazı turistler ve vatandaşlar, yıllardır, çöl havasında gizemli, güçsüz, düşük frekansa sahip bir uğultu ve titreşim duyduklarını anlatıyorlar. Bu iddiada bulunanlar, Taos vatandaşlarının sadece yüzde ikisini oluşturuyor. Bazıları bunun çöldeki garip birtakım akustik sorunlarından kaynaklandığını düşünürken, bazıları da bir çeşit kitle histerisi ya da uğursuz bir sır olduğuna inanıyor. Duyulduğu iddia edilen sese ister vızıltı, ister uğultu, ister titreşim deyin; ister psikolojik, ister doğal, ister doğaüstü olduğuna inanın... Hakkında bilinen bir tek gerçek var: O da şimdiye kadar hiç kimsenin bu garip sesin kökenini ortaya çıkaramadığı.

5 - KARA ENERJİ

Bu, fiziğin en utanç verici, en ünlü problemlerinden biridir. 1998 yılında astronomlar evrenin giderek artan bir hızda genişlediğini keşfettiler. Ancak bu sonuç hâlâ nedenini arıyor. O zamana kadar evrenin genişlemesinin big bang'den sonra yavaşladığı düşünülüyordu.. Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi'nden kozmolog Katherine Freese , "Süpernova, galaksi kümeleri gibi gözlemlerimizden elde ettiğimiz bilgilerin bizlere uzayın genişlemesi ile ilgili bilgi vereceğini umuyoruz" diyor.

Bir öneriye göre boş uzayın bazı özellikleri bu konuyla ilgili. Kozmologlar buna kara enerji diyor. Ancak bu da her şeyi açıklamakta yetersiz kalıyor. Ayrıca evren geniş anlamda ele alındığı zaman Einstein'ın genel görelilik kuramının biraz manipüle edilmesi gerekiyor.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Açıklamaların ve yazıların için teşekkür ediyorum Heyula07 arkadaşım;
Ama lütfen konu dışına çıkmayalım.

Saygılar

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yahu var hee var, sanane varsa var. hesap yanlışı varsa inanmazsın keza inanmıyorsun da. ben artık isyan noktasına çıkıyorum ya. bırakın şu konuları.

lütfen !!!

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Syn mehmet. Yazdıklarım konu dışında değil zaten. Direk konuyla ilişkili. Miras paylaşımı için verilen ayetleri bir kişi anlayamıyorsa suçu ayetlerde değil kendinde aramalıdır. Çünkü daha önce bin defa söylendiği gibi Kuranın bir durumu anlatma kapasitesi senin anlama kapasiten kadardır. Örneğin Van gogh un bir resmine baktığımda ben birşey anlamam ama aynı resme bakan bir entellektüel "bu resimde hayal kırıklıklarıyla büyüyen bir çocuğun hayatı anlatılıyor " diyebilir. İşte bilimde böyledir. Kendilerince bazı ayetleri bilim açıklamıyor (!) diyenler için gönderdim ben o konuları. İnşallah meramımı anlatabilmişimdir.Velhasılıkelam Bilim herşeyi açıklayamaz.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu konular yüzünden bir gün SDN karambole gidecek ama haydi hayırlısı :D

smalltravel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eger Ayeti dikkatli okursaniz Çocuklarınız konusunda Allah, erkeğe iki dişinin hissesi kadar tavsiye eder. Eğer onlar ikiden çok kadın ise (ölünün) geride bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Bu ifadede kadina dusen payin erkek ile birlikte degerlendirilmesi sozkonusudur. yani sadece kizlardan olusan ailenin miras paylasimi burada sozkonusu degildir. Bu hesabi yapan arkadas bu konuda daha dikkatli okursa gercegi gorur zannediyorum.

zayen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ahh ahh gene çok bilmişler var . hepsi islam alimi ve kuran alimi insanlar . ne kadarda çok şey biliyorlarmış meğer . hatta arada kuantum fiziğinden tutunda plaseboya kadar değişik konularda işlenmiş .. bilmediğiniz konularda susun diyen olmadımı acaba size merak ettim .

Eğer adam aptalsa ona ne deseniz boş eğer adam at gözlükleri takmışsa ona ne deseniz boş eğer adam korkuyorsa ona ne deseniz boş ve eğer adam cahilse ona ne deseniz boş ...

buraya hayatında 1 defa kuranı okumayıpta sağdan soldan 2 kelime duymuş gerek ateist gerek müslüman geçinen kişiler kendinizi haklı çıkarmak adına insanları bilgiden soğutuyorsunuz .... susun

ve eğer korkup tabularınızın üzerine gidemiyorsanız bilgi (bilim ) sizin için sadece yalandır . buraya yok kilit yok susturun yok şu siteye git yok nasıl görmek istiyorsan gibi saçma, geniş , korkak cümleler yazmak iş değil . ne demek kuranı kerimin 1 durumu anlatma durumu senin anlama kapasitene bağlıdır .. sanki kuran bulmaca sanki cümleler oraya buraya saçılmış sanki nostradamus gibi ( İnanmam bu kehanetlere ) içinde kehanetler var . mistik güçler yüklemeyin . olduğundan fazlasını yüklemeyin . altında eziliyorsunuz sonra ..

yok plaseboymuş yok dejavuymuş . bilim açıklayamadı diye şimdi allahı kanıtladın değil mi şimdi .. ee ilerde bilim 1 açıklama yaparsa biz bunları çözdük diye o zaman ne olacak . başkasının açığıyla 1 yerlere gelinmez . bu buraya konuyu açan arkadaş içinde geçerli .

evrim olmadan devrim olmaz derler . burada önce türkiyedeki cahil insanların kültürel evrimi olacak ki ondan sonra sen tartışacaksın devrim yapmaya kalkacaksın . yoksa cahil insan eğer allaha inanmıyorsa vay o ülkenin haline ... bu kadar allah korkumuza rağmen hala onlarca cinayet tecavüz hırsızlık oluyorsa bu insanların tanrı korkusu olmadığı zamanı yaşamak istemiyorum .. o yüzden lütfen akılla hareket edelim önce insan olalım cahilliğimizi atalım içimizdeki o vahşiyatı atalım sonrasında çok yolumuz var ...

saygılarla ....

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zayen kardeş seninle tartışmak niyetinde değilim. Niyetinin iyi olduğunu da biliyorum ama sen bu konunun başlarındaki muhabbetleri bilmiyorsun. Bu konu nerdeyse bir yıldır tartışılıyor. Birtakım kişiler ne dersek ne söylersek söyleyelim kendi bildikleri yolda yürümeye devam ettiler. Durmadan islamiyeti aşşağılayıp, kuranı küçümsediler. Kendilerince Bilimin İslamiyeti yalanladığını iddia edip duruyorlar. Asıl mesele İslamiyet hakkında fazla araştırma yapmak istemeyen bazı arkadaşlar şüpheye düşebilir. Acaba gerçektn de doğru mu yazılanlar diyebilir. O yüzden bu kişilere cevap vermek gerekiyor bazen. Ayrıca eğer doğada İlahi bir delil varsa bunu paylaşmanın nesi yanlış. Tek başına babsına ve toplumuna karşı çıkabilmiş ve Kuranda övgüyle bahsedilmiş Hz İbrahim bile Allah'tan delil istemiştir. Biz ondan dahamı imanlıyızda bir takım delillere ne gerek var diyebiliyoruz.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
PESİMİST'ten alıntı:
KRALMAS 2. üyelikten şutlandı.. Şimdi top toplayıcı çocuk aramaya gitti.

Pesimist,

Mars ve Kralmas aynı kişi değil.

Senle bu konuda iddiaya girmeye hazırım.

Eğer aynı kişilerse ben de forumdan ayrılıp bir daha da yazmıyacağım.

IPlerini kontrol etmeden direk üyeliği banladın.

Şimdi kontrol et ve delikanlı gibi hatan için özür dile.

Umarım hatasını kabullenebilecek potansiyeli olanlardansındır.

Yargısız bu infazının diyetini ödemelisin.

Eğer saygıdeğer biriysen zaten yapman gerekeni tahmin edersin.

Saygılar...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Orcagada "hatanı kabul et delikanlı ol, saygıdeğer biriysen yaparsın" gibi siyasetlerle adamı etkilemeye çalışmışsın; doğrudur belki dediğin gibi farklı kişilerdir, ama bu sadece IP adresi farklılığından anlaşılmaz. Türkiye'de IP adreslerinin tamamına yakını dinamiktir çünkü. Bana anlattığın farklı tarih-aynı IP olayını anlat, pesimist onu araştırır, gerçekten farklı kişiyse o zaman yasağını kaldırır.

Torn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öteki başlıkta gördüm bu konuya cuk oturdu!

Tertemiz denize köpeklerin dili değdi diye deniz kirlenmez

Reaksiyon puanı
1
Konuyu işlerim gereği sürekli değil ama ara ara takip ettim. Böyle konuyu açmak kişinin amacı aradığı sorunun cevabını aramak değil, bir karmaşa yaratarak soru arkasında gizlediği fikrini ortaya çıkarmaktadır. Forumda elmacik,cems, saha ve diğer arkadaşlarada sabırlarından dolayı çok teşekkür ederim.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Orcagada "hatanı kabul et delikanlı ol, saygıdeğer biriysen yaparsın" gibi siyasetlerle adamı etkilemeye çalışmışsın; doğrudur belki dediğin gibi farklı kişilerdir, ama bu sadece IP adresi farklılığından anlaşılmaz. Türkiye'de IP adreslerinin tamamına yakını dinamiktir çünkü. Bana anlattığın farklı tarih-aynı IP olayını anlat, pesimist onu araştırır, gerçekten farklı kişiyse o zaman yasağını kaldırır.

Pesimisti araştırma yapmasına bile fırsat vermeden etkilediğin için senin de aynı davranman gerekiyor.

Resmen iftira attın.

Yargısız infaza eğer sen rağbet ediyorsan diyebileceğim birşey zaten yok.

Sabit fikirlilik yapacağına arkadaşlarına durumu incelettir.

Hiç olmazsa bunu yapabilirsin herhalde.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hüküm şarltara göre verilir orcagada, ben ne senin bilgisayarında, ne Mars'ın ne de kralmas'ın bilgisayarlarında veya şahsiyetlerini ilgilendirecek bir konuda belgeye sahibim, dolayısıyla ihtimal dahilinde bir fikir söyledim. Bu fikrime temel oluşturan şartlar da şunlardır:

Durum hep aynı şekilde cereya etti. Hacıcavcav geldi, vur-kaçlar yaparak sorduğu soruların cevabını beklemeden, gerekirse ustaca bir kıvraklıkla başka cephelere yönelerek ortamı "şenlendirdi". Sonra o yasaklandı pat diye gollum çıtkı ortaya. O da yasaklandı golllum çıktı, o da yasaklandı Mars çıktı, hepsi aynı cümle yapılarını kullanıyor ve hepsi aynı uslupla yazıyordu. Hatta alıntılama ve cevap verme şekilleri de aynıydı. Şimdi de tam da Mars'ın yasaklandığı gün kralmas üye oldu ve bu konuya cevap yazdı. Ne düşünebilirdik bu durumda?

Ben sana söyleyeyim. İki ihtimal var, ya Mars ve kralmas aynı kişiler. Ya da aynı kişiler değilse danışıklı dövüş yaparak "birinin bıraktığı bayrağı diğeri teslim alıyor". Çünkü diyelim ki Mars'ın yasaklandığı anda üye olması bir tesadüf, aynı anda Mars'a yasak getiren bu konuları bulmuş olması da tesadüf kere tesadüf öyle mi? Herhalde Mars yasaklanınca "benim işim tamam hadi sıra sende" diyerek kralmas'ı yollamış olmalı. Bu durumda farklı kişiler olsalar da aynı kişi olarak muamele görmelerinde bir problem yok..

Ayrıca "iftira" sözcüğünü kullanmadan önce bize atmış olduğunuz onlarca iftirayı hatırlatırım.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar;
Konuya belki iki sayfa önce kilit vurmam gerekti.
Ama (Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir)Ayet'i Celile'sine masadak olmak için sabrettim.
Sabrım taşmadı.
Çünkü;Elhamdülillah sabrımı kullanmayı az buçuk biliyorum ve taşırmıyorum.

İnançsız bir arkadaş bir konu açdı.
29 sayfa boyunca yazıldı çizildi.
Boşu mı diye sorarsanız?
Hayır;
Kimileri ateistlerden ibret alırken,kimileri müslümanlarla ve onların Rehber'iyle alay ederlerken,kimileri de hep düşündü.

Ben gerçekten düşündüm,araştırdım,sordum,hikmetini anlamaya çalıştım.

Meğersem düşünmem gereken mevzu Kuran'ın hatası değil de,matematik ilmiymiş.Araştırmam gereken oymuş.

Matematiğimiz her zaman ve şartta 2X2=4 katiyetinde sonuçlar vermiyormuş.Bunu öğrendim.

Her zaman matematiğe güvenilemeyeceğini öğrendim.
Her ne kadar matematik,sonuçları doğru veya doğruya yakın çıkarsada,adalet ölçüsünü koymakta tek başına yeterli olmadığını,eğer yeterli olsaydı 10'u 3'e kalansız bölebilebileceğimiz öğrendim.

Aynen bende ateist arkadaşım gibi bende,matematiğin her zaman ve her şartta 2X2=4 kesinliğinde sonuçlar üreten bir bilim dalı olduğunu düşünürdüm.

Hayatımda belki hiç öğrenme fırsatı bulamayacağım bir meseleyi,bana öğretmelerine vesile olduğu için ateist arkadaşıma teşekkür ederek

Saygılarımı sunuyorum.

KİLİT!
Not:Cevap yazmak isteyen bana özel mesajla ulaşabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...