Kuranda Ayetleri ile Oluşan İlginç Allah Yazısı

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnternette gezerken bu resme rastladım. Sizinle paylaşmak istedim.

5343.jpg

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
dinomozor dedi ki:
Asıl bu fotoğraf kaldırılmalıdır.Kuran'ı Kerim i Kuran'ı Kerim olmaktan çıkartıyorsunuz.Bu tip haberler hurafeden ibarettir.Kuran hepimize açıkca anlayabilelim diye gönderildi bir şifreli kitap olarak gönderilmedi.Bu tip çıkarımlar daha çok Hristiyanlık ve özellikle Yahudilikte görülürdü ama son zamanlarda Kuran'da hedef alınmaya başlandı....üstelik Kuran daki Sure ve Ayetler deki numaralarıda insanlar verdi hatta şu anda çoğumuzun evindeki Kuran'ı Kerim'ler İniş sırasına göre değil din bilginleri tarafından belirlenen sıraya göre basılmış haldedir.....
Arkadasım bu ornek kotu bır ornek degılkı kızıyorsun boyle..
Hade bunu baskaları cıkardı amac ne?

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
dinomozor dedi ki:
Hayır kızdığımdan değil Kuran'ı Kerim in bu şekilde bir sırlar kitabı yada şifre sistemi içeriyormuş gibi gösterilmesine üzülüyorum......son cümlenizi anlamadım....
yane daha oncekı sozlerınden benım anladıgım su"bu tıp seyler yahudılık ve hrıstıyanlıkta cıkarılırdı sımdı bıze el attılar, yane aslında boyle seyler kuranda olamaz,bunlar baskalarının uydurmaları" gıbısınden anladım ve ona dayanarak amacları ne dedım?

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
dinomozor dedi ki:
öncelikle şunu söyleyim bu konuyu açan arkadaşa da kızdığım falan yok iyi niyetli olduğu inancındayım....
sorunun cevabınıda şöyle vereyim ; Olacağından değil ama bu tip şeylerle diğer dinler gibi özünden ayrılıp dejenere olmasını istemememdir
sen hiç yorma kafanı arkadasım bu dın baska dınlere benzemez oyle kolay kolay da dejenere olmaz.
sen ben belkı dejenere ettık dıyelım ama o kadar cok mensubu varkı ne sana ne bana izin vermezler..
gonlunu ferah tut.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Aşağılayıcı mesaj silinmiştir. Seviyeyi koruyalım.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
nooldu burda :^)
kendi kendime konusuyomus gıbı hıssettım bır an kendımı :L

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pesimist dedi ki:

Brawo.

İşte bir adil yönetim örneği daha.

Neden sildin ki? Kime göre aşağılayıcı? Tek kriter sen misin?

Cevabı olan verirdi.Sana ne?

Benim mesajımda aşağılayıcı olan neydi?

Böyle olmaz Pesimist.

Senin yaptığına diktatörlük denir.

Hiç yakıştıramadım.

Ayrıca paylaşan arkadaş kaynak vermeli ki ne derece doğru bilelim.

Hangi seviyeyi koruduysan bir açıklama yaparsın artık.

Zaten ortalık kuranın şifresini çözmeye çalışan bir sürü tuhaf adamdan geçilmiyor.

Sanki ***** değilde mit ajanı.

Hem beni anlayın diye kitap apaçıktır diyor tanrı.Dikkat edin APAÇIK.Bunun lamı cimi var mı yahu?Bizim kriptograflar ********************************

Bayılıyorum bu samimiyetlerine.!!!!!

O yüzden 62 den tavşanda çıkıyor mu diye yazdım.

Ve tekrar ediyorum.

Mod.Not:Değerli arkadaşım orcagada;
Sizin inanmamanıza saygım sonsuz.
Ama burada yazı yazacaksanız lütfen bizimde inandıklarımıza saygı gösterin.
Ve saygıyla anın.
Saygıyla anmıyorsanız yermeyin,aşağılamayın,düz yazın.

Saygılar

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
Pesimist dedi ki:

Brawo.

Böyle olmaz Pesimist.

Hiç yakıştıramadım.

Zaten ortalık kuranın şifresini çözmeye çalışan bir sürü tuhaf adamdan geçilmiyor.

Sanki **** değilde mit ajanı.

Hem beni anlayın diye kitap apaçıktır diyor tanrı.Dikkat edin APAÇIK.Bunun lamı cimi var mı yahu?Bizim kriptograflar *************************

Ve tekrar ediyorum.
Tamam yazının kaynak verilmeden silinmesine hak verrim fakat arkadaş şunu bilki Yüce Allah bize bi akıl vermiş ve çevrenizde olun bitenleri merak edin ve keşfedin araştırın demiş ve o tartışılan resimli kaynak Kutsal kitabımızı kötülemek yerine Yüce Allahın tek bir isminin bile zerresinin ne gibi sırlarla kaplı olduğuru gösterir. Beni anladığın için teşekkür ederim.

heyula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orcagada Kuranda Allah her kohuda limitleri belirlemiştir. Ve herşey anlaşılır bir şekilde yazılmıştır. Aslında bu fotoğrafta öyle gizem falan yok.Sadece ortaya çıkan ilginç bir durum var. Belki tesadüf belki de değil ama gerçek olduğu kesin.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
orcagada saygı lütfen.

Diyeceksin ki bana saygı göstermiyorlar ki ben onlara saygı göstereyim.İnanki gerçekten yetişmiş birisi sana saygıda kusur etmez.

Sana saygı göstermeyenler yüzünden bir dini kötülemen hakeret etmen küfür etmen gerekmiyor. Bir kişi yüzünden herkezi zan altında bırakman gerekmiyor.

Farkındasın sende arı kovanını çomakla karıştırdığını. Karıştırdığın içinde bazı arılardan saldırı alacağını. Ve düşün hepsinden neden saldırı almadığını !

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
orcagada dedi ki:
Pesimist dedi ki:

Brawo.

Böyle olmaz Pesimist.

Hiç yakıştıramadım.

Sanki ******** değilde mit ajanı.

Hem beni anlayın diye kitap apaçıktır diyor tanrı.Dikkat edin APAÇIK.Bunun lamı cimi var mı yahu?Bizim kriptograflar ******************************

Ve tekrar ediyorum.
yüce rabbimin adını agzına alırken biraz hatta mümkün olduğunca edepli olucaksın ********************* bu bir
ikinsici ise
kuranı kerim sadece tek bir zamana hitap eden bi kitap değildir insanlar okuyarak bu ulvi kitabın gerçeklerine vakıf oluyolar
ötelerden gelen bi kitaba biz kullar her yönüyle vakıf olamıyoruz ancak okudukca araştırdıkca var olanları anlayabiliyoruz
buda onlardan biri
konuşurken yada yazarken edepli ol nedemek mit ajanı tanımlaması ??? ****************

Mod.Not:Biraz daha saygı lütfen

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yazının kaynağını verirseniz incelemek daha kolay olurdu.Yazılanları hızlıca okudum.Gerçekten bunlara inanıyormusunuz yoksa maytapmı geçiyonuz,anlamak mümkün değil.20.YY. konuşulacak başka konu kalmadı da bu muciyemi takıldık.Mucize denen şeyin olamayacağını insanların anlaması gerekir.Lakin aklımızın almadığı,bilimin henüz bir cevap bulamadığı konular üzerinde spekülasyonlar yapılır,ardından da iş bir mucizeye bağlanır.Doğal yollardan açıklanamayan bir şey,doğaüstü bir yere,şeye yada makama havale edilir.
Burada da dalavere ile iş kılıfına uydurulmaya çalışılmış.mesela eliften sonraki boşluğun nedeni nedir?
Daha önce petekte allah yazısı,eldeki allah yazısı,balıktaki allah yazısı vs... benzeri mucizeleri zaman zaman görmekteyiz.
Uzak doğuda ağaşlara uzun çivilerle arapça allah yazısı çakılır.Bir süre sonra ağaç kesilir,çiviler sökülür,yatay şekilde kesilen ağaç üzerinde allah yazısı okunur.İşte size Allahın Kullarından aldığı yardımla gösterdiği ağaçtaki allah yazısı mucizesi. :P

Petek üzerine şeker dökülmek suretiyle arapça Allah yazılır.Bu bölgede kümelenen arılar şekeri alıp,bal yaparlar,sonuçta kullarından aldığı cüzzi bir yardımla Allahın petek te yarattığı mucizeye tanık oluruz.Anlayacağınız şeyh uçmaz,müritleri uçurur.

Benzer bir şeyi başka bir amaçla DP propaganda amaçlı kullanmış zamanında.Rivayet odur ki dalında duran yeşil elmaların üzerine kağıttan DP harfleri yapıştırılır.Bir iki hafta sonra kızaran elmalar dalından sökülür.Üzerindeki DP harfleri kaldırıldığında kırmızı elmaların üzerinde yeşil DP harfleri okunur.Bu elmalarda seçim gezilerinde halka dağıtılır.Buda DP mucizesi olsa gerek. ;)

Kerameti kendinden menkul daha ne mucizeler anlatabilirim size...

Tabi YERSENİZ... ;D

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mars dedi ki:
mesela eliften sonraki boşluğun nedeni nedir?

Resmi masaüstüne kaydedip yakınlaştırırsan arada boşluk olmadığını görürsün. Eliften hemen sonra Lam geliyor.
Ayrıca verdiğin sahtekarlık örneklerinin konuyla hiç alakası yok. Çünkü sonuçta burada hile olamayacğı kesin birşey. Ayetlerin sırası belli , sayısı belli. Nasıl bir hile olabilirki?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar;

Dikkat ederseniz ortada bir iddia var.
İnanmayanlar içinde iddia hala ortada.

heyula07 arkadaşımın dediği gibi iddiayı çürütün olsun bitsin.
Göz var,nizam var,ölçü var.

Denemesi ise bedava.

Saygılar

Not:Konu ile alakası olmayan mesajlar silinmiştir.

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
israfil ogullari, semavi dinlerinin kitaplari uzerinden kabalacilik yapmaya meraklidir.
kurani bu tur sembollerle ozdeslestirmek bir yahudi gelenegidir. kuran'in hikmeti icinde ve ozundedir, allah yazisinda degil...

dogru bile olsa ciddiye almayin, kuran'in maneviyatina golge dusurur. gunun birinde bir bilim adami hayir allah ismi cikmiyor demek ki kuran allah tarafindan indirilmemistir denmesini istemeyiz degil mi

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Gerçekten çok ilginç şaşırdım.