Kullanılmış telefon satmış olabilirler mi?

BenjaminF

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Hepsiburada'dan telefon aldım mate20 lite. Kampanyalı aldım indirimliydi biraz neyse telefon geldi imei sorgulattım, ve telefonun garantisinin yaklaşık 1 ay önce başladığını gördüm. Bu telefon 2.el olabilirmi huawei yi aradım olabiliyor öyle şeyler sorun yok dedi ancak bu cevap beni tatmin etmedi. Daha önce sorgulattığım telefonlarda tam benim telefonu aktif ettiğim tarihte garanti başlamış oluyordu.

EmrahGürleyen

Doçent
Reaksiyon puanı
193
Dostum bazı yerlede üretimden sonra direk garantisi başlıyor huawei ile senin işin yok aldığın yer sana onun garantisi veriyor.

BenjaminF

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Hayır garanti önceden başlıyor önemli olan fatura kesim tarihi merak etme. Laptoplarda bu durum sık oluyor. Benim aldığım laptopta da fatura tarihinden 2 hafta önce garanti başlamış ama dediğim gibi önemli olan fatura tarihi.

tolgablc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Fatura tarihi başlangıç sayılır.ama iade telefon satılmış olmalı.bana da xz sony telefon geldi kutusu açılmış açmadan iade ettim.hepsiburada da yapıyorlar maalesef

BenjaminF

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Hayır garanti önceden başlıyor önemli olan fatura kesim tarihi merak etme. Laptoplarda bu durum sık oluyor. Benim aldığım laptopta da fatura tarihinden 2 hafta önce garanti başlamış ama dediğim gibi önemli olan fatura tarihi.
İyi de ben ilk defa telefon almıyorum ki daha önceden ne zaman sorgulatsam benim kutuyu açtığım tarih oluyordu hatta son 1 ayda bu 3. Telefon alışım

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
İyi de ben ilk defa telefon almıyorum ki daha önceden ne zaman sorgulatsam benim kutuyu açtığım tarih oluyordu hatta son 1 ayda bu 3. Telefon alışım
Her zaman olan bir durum değil zaten bazen böyle oluyor. HB ile iletişime geçmekten başka seçeneğiniz yok gibi. Kendi satıcısından aldıysanız sanmıyorum kullanılmış telefon yollayacaklarını.

BenjaminF

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Her zaman olan bir durum değil zaten bazen böyle oluyor. HB ile iletişime geçmekten başka seçeneğiniz yok gibi. Kendi satıcısından aldıysanız sanmıyorum kullanılmış telefon yollayacaklarını.
Teşekkürler

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Hepsiburada'dan telefon aldım mate20 lite. Kampanyalı aldım indirimliydi biraz neyse telefon geldi imei sorgulattım, ve telefonun garantisinin yaklaşık 1 ay önce başladığını gördüm. Bu telefon 2.el olabilirmi huawei yi aradım olabiliyor öyle şeyler sorun yok dedi ancak bu cevap beni tatmin etmedi. Daha önce sorgulattığım telefonlarda tam benim telefonu aktif ettiğim tarihte garanti başlamış oluyordu.
Üstad imei sorgulama ekranında garanti bilgisi var mı? Belki üretim tarihidir.

Ayhan Köktürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Satıcı hepsiburda.com sa öyle bişey olmaz. Ürün alırken satıcıya dikkat edeceksin. o telefon sana hakkariden den bir telefoncudan gelmiş olabilir örnek öyle şüphen varsa tüketici hakem heyetine git derim

hsnbzkrt44

Asistan
Reaksiyon puanı
8
size ikinci bir telefonu göndermeleri imkansız küçük bir hatta olmuş olup bir ay önceden başlatılmış yanlış ıd felan girilmiştir o yüzden erken başlamıştır (garantiyi başlatanlar)