Kullanılmayan HDD'yi Kapama

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
PC de iki HDD var. Birini kullanmadığım zaman kapatmak (durdurmak istiyorum). Aygıt yöneticisinden diski devre dışı bırakmayı denedim durmadı. Power kablosunu çekmekten başka bi yolu varsa paylaşırsanız sevinirim.
Herkese iyi forumlar.

WesT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diskleri ayrı ayrı veya sadece tek hdd yi kapatmanın yazılımsal olarak bir yolu yok.Aygıt yöneticisinden bildiğim kadarıyla diski devre dışı bırak desen ve dursa sadece o an için durur, bilgisayar başladığında tekrar devreye girer.
Belki BIOS'dan ayarlayabilirsin.:)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
var ama kullanmak sıkıntılı normalde güç seçeneklerinden disk kullanılmazsa kapat ibaresi vardır oradan süreyi ayarlarsan kullanılmayan diski windows zaten beklemeye alıyor ama örnek vermek gerekirse bilgisayarım a her girdiğinde ya da farklı dosya kaydetmek istediğin zaman hdd de indexleneceği için kısa bir süre de olsa açılıp kapanacaktır bu da bilgisayarda hdd nin spin up zamanını bekleyinceye kadar cihazın hdd den yanı alıncaya kadar kısa sürede olsa beklemeye neden olacaktır :) bunları göz önünde bulundurursan aslıda kısmen gereksiz olduğunu anlayacaksın benim sana tavsiyem kızak al 2. hdd yi ona bağla aşınmayı önlemek için :D

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
paylaşım için teşekkürler