Küçük kızlara Facebook'ta tuzak

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
İSTANBUL’da yaşayan 31 yaşındaki F.E., sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir mankenin fotoğraflarını kullanarak kendisine ‘Deniz Olpak’ ismiyle profil açtı.

F.E. bu profili kullanarak 13- 15 yaşlarındaki kızlara arkadaşlık daveti gönderdi ve daveti kabul eden Y.D. (14) ve C.B. (13) adlı kızlarla sohbet etmeye başladı. 1 haftalık sohbetin ardında da ‘denizolpak@hotmail.com’ şeklindeki MSN adresini verdi. Kızlarla konuşmalarına devam eden F.E. “Sizi manken yapacağım. Çok ünlü olacaksınız. Lüks bir hayat yaşayacak ve en güzel yerleri göreceksiniz. Filmlerde ve dizilerde oynayacaksınız” diyerek kızları kandırdı. Ardından da “Sizi manken yapacağım için öncelikle boyunuzu ve vücudunuzu görmem gerekiyor” diyerek kızları webcam’de (bilgisayar kamerası) soyundurdu. Bu görüntüleri de
bilgisayarına kaydetti.

‘AİLENİZE SÖYLERİM’

İstediği görüntüleri elde eden F.E. bir süre sonra kızlara “Çıplak görüntülerinizi çektim. Eğer benimle seks yapmazsanız ailenizi durumdan haberdar edip görüntüleri de internette yayınlayacağım” diyerek şantaj yapmaya başladı. Y.D.
ve C.B. konuyu ailelerine anlattı. Aileler de hemen polise haber verdi. Sarıyer
Asayiş Büro dedektifleri, kız çocuklarına, F.E.’yi arayarak teklifini kabul ettiklerini ve buluşmak için bir yer vermesini söylettirdi. F.E. kızlara İstinye Park’ta randevu verdi. F.E. randevu yerine geldiğinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Polis, şimdi Deniz Olpak adına açılmış profilin arkadaş listesindeki 454 kişiyle bilgisayarda çıkan çıplak görüntüleri karşılaştırıyor.

Küçük kızlara Facebook'ta tuzak - YAŞAM - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
454 kişi mi? Cık cık cık. Ne kadar şerefsizleşebiliyor bazıları. Onu polis değil de halka vereceksiniz cezasını bulacak.

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Zaten Facebook denen komedinin.. Böyle bir şeye yol açacağı kesindi.. :)

Onkolik

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Aslında belirli suçlarda suçluyu ceza evine göndermek yerine 24 saat Taksimde bi yere bağlayacaksın dövmek isteyen bir grup olursa çözüp ellerine vereceksin her grup en az 5 kişi olmalı ve dayaklar 3 dk yı geçmemeli :)

pithoX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle zeki adammış ama bu zekiliğini bu yönde kullanarak ne kadar adi bir herif olacagınıda ispatlamış facebook cogu bilgiyi almakda kullandıgım bir yer adres telefon numarası resim falan ve herkez hemen hemen facebook kullanıyor kızlardada suc var aslında yada ailelerinde internetin yararları oldugu kadar zararlarınıda cocuklarına acıklamak zorundalar toplumumuzu ve ailemizi bilinçlendirmek zorundayız.

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ah gençlik ah o yaştaki çocuğu olanlar dikkat etsin...
ne diyeyim..
ben evde webcam e karşıyım ama ben olmadığım zaman kullanıyorlar..

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah bildiği gibi yapsın böylelerini yazık tüh :cursing:

paşalı

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yapanin affedilir tarafi yok,ancak kizlarinda hic tanimadigi birisiyle ciplak sohbetine anlam veremedim.isin basi yine aile terbiyesine dayaniyor.Affedemeyecegim tek suc cocuk tecavuzu ve istismarciligi

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Way Be Çok Tuhaf :( İşleri Güçleri Yok Mu Bunların

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
günümüzde güzel yaşamak bu kadar istenıyorkı akıl bali olanlar bile yapıyor günümüz şartları iyi olsa acaba olabilirmı ydı demek gelıyor... olurdu ama adamı sallandırmak gereklı bence çok mu acımasız çıktım acaba

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
14 Yaşındaki insanın beyni olmuyormu diye sorgulamak lazım...
1 Hafta konuşduğu adama hemen cam açan kız yaramazdır zaten...
1i beter diğeri ondan beter...

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ohaa şerefsize bak ya 454 kişi vay i.oğlui. bunları linç edeceksin aslında

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Allah belasını versin bu ve bunun gibi sapıkların.aileler biraz daha dikkatli olsalar böyle şeyler gerçekleşmez ama nerdeeee:cursing:

Anxiety

Asistan
Reaksiyon puanı
2
13-14 yaşında çocuğun facebookda ne işi var? Ben 17 yaşındayım kullanmıyorum. Çünkü işime yaramıyor. Bunların ne işine yaradığı ortada. Adamın yaptığına yorum bile yapmıyorum zaten.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
başımıza taş yağacak.bu kadar da şerefsizlik olmaz ki

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
13-14 yaşında çocuğun facebookda ne işi var? Ben 17 yaşındayım kullanmıyorum. Çünkü işime yaramıyor. Bunların ne işine yaradığı ortada. Adamın yaptığına yorum bile yapmıyorum zaten.

Facebook saçmalık.. Sonuç ortada.. Bunu doğru kullananlar elbet var ama genel olarak saçma..

cih@n3458

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu millet meşhur olmaya , manken olmaya ne kadar meraklı .ondan sonra da böyle şeyler ortaya çıkıyor