Küçük Bir Öneri

x_large

Asistan
Katılım
7 Eylül 2009
Mesajlar
292
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Ms windows xp prf. sp3
intel pentium 4 cpu 3.00 Ghz ,521 ram,nvidia geforce fx 5200

Pc özellikleri yukarıda görüldüğü gibi. Tavsiye istediğim konu ; pc de kasılmalar oluyor,bunu önlemek için sizce ram'i mi yükseltmeliyim yoksa ekran kartını mı ? ara sıra bu pc lazım oluyor,faydalanmak istiyorum.

teşekkürler:)
 

emre24

Doçent
Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
584
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Sanırım DDR ram alman gerekecek 512 lik bir ram işini görür. 30-45 lira civarı olması gerekiyor.imkanın varsa kasanı aç ram'i çıkar bilgisayarcıya git rami göster onlar halleder zaten. Dikkat et fazladan paranı almasınlar : (
 

clients

Müdavim
Müdavim
Katılım
25 Ağustos 2010
Mesajlar
3,082
Reaksiyon puanı
36
Puanları
228
harddiskin eskidir muhtemelen harddisk değişmen gerekebilir yeni bir hdd ile takılma fazla yaşamazsın. yanına ramide 1 gb yaparsan sorun kalmaz
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
harddiskin eskidir muhtemelen harddisk değişmen gerekebilir yeni bir hdd ile takılma fazla yaşamazsın. yanına ramide 1 gb yaparsan sorun kalmaz
Alakası yok hdd ile 512MB ram ilavesi yap büyük ,ihtimal ile DDR400 dür yinede bakmadan alma yinede hiçbirsey açık değilken bile talıklmalar varsa yeniden xp kur derim
 

YellowRed

Rektör
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,567
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
eğer ram 2x256 mb şeklindeyse ve anakartında 2 adet ram slotu varsa yeni ram takacak yerin yok demektir. bu durumda yeni ram takarsan eldkilerden birini sökmen gerekir. yok tek slotta 512 mb ise sorun yok. yeni ram alıp takarsın. kapasite sana kalmış. muhtemelen anakartın DDR 400 mhz destekliyordur. 512 mb 40 TL, 1 Gb 80 TL civarı fiyattan satılır.

eğer grafik performansı etkileyen işlemler yapıyorsan (oyun oynamak, photoshop benzeri yazılımlar kullanmak gibi) ekran kartını da değişmen gerekebilir.

ancak ne yaparsan yap, bilgisayarın çatır çatır çalışmasını bekleme. sonuçta ne kadar yenilesen de eski sistem. aynısı bende de var. :)

intel işlemciler zaman geçtikçe performansını kaybeder. çevrendeki insanlardan çok duyarsın "eskiden format attığımda windows çok hızlı çalışırdı. şimdi format atsam da sistem çok yavaş. ilk zamanki performansı yok" tarzı şikayetleri. :)
 
Üst