Küçük Ağa Dizisi

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim yaşım tutmadığı için bilemiyorum.
Eskiden "Küçük Ağa" dizisi varmış ve çok seyredilirmiş.O zamanki yaşamın adeta vazgeçilmeziymiş.
Bir Hocam mutlaka seyderin dedi,onların zamanında bu dizinin anlamı çok büyükmüş.
Youtube'de baktım,yorumlar falan filmin efsane olduğunu gösteriyor.
Bilen varsa anlatsın bizde anlayalım o diziyi...

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Osmanlı İmparatorluğu'nun adım adım adım çöküşe gittiği gerçeğini algılayamayan ve bu nedenle düşman işgaline rağmen İstanbul hükümetini samimi bir çabayla savunmayı sürdüren bir din adamı (Çetin Tekindor) Kuvayi Milliye'nin ilk tohumlarının atıldığı Akşehir'e gelir. Görevi, sarayın otoritesini tanımayan bu yeni hareketi, din adamı kimliğini kullanarak daha doğuş sürecindeyken provoke etmektir. Ancak, kahramanımız zaman içinde gördükleri ve yaşadıklarıyla giderek bilinçlenecek, ulusal kurtuluş ordusunun en önde gelen mücahitlerinden birine dönüşecektir. Kendisine silahlı cihadı öğreten deli dolu çete reisi (Erol Taş), yaşadığı uzun dönüşüm sürecinin ardından ona şöyle der: "Ben buraların ağasıyım. Sen de artık ağa oldun. Ama bir bölgeye iki tane ağa olmaz. Ben varken sen de bundan böyle Küçük Ağa olarak anılacaksın."

kaynak : sinematurk

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu film çok izlenmesine rağmen dış güçlerin basklılarıyla kaldırılmış.
Öyle söylenmişti.
Bende merak ettim nedir bu,bu kadar izleniyor ve sonra mağlum olaylarla sonlanıyor.

oksijudan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tarık Buğra'nın eseridir.Okumanı tavsiye ederim.