Kuba Blueberry 50cc Stop Sorunu

Bu konuyu okuyanlar

dazzly

Öğrenci
Katılım
7 Şubat 2016
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Merhaba,

Kuba Blueberry 50cc motosikleti yeni 0 km olarak 9 Eylül tarihinde satın aldım ve kullanmaya başladım. Rodaj dönemi olduğu için motoru orta kademelerde kullanıyorum ve nadir olarak açılması için zorladığım noktalar oluyor. Ancak anlam veremediğim bir durum söz konusu.

Motor boşta çalışırken 1 - 2 dakika sonra stop ediyor. Onun dışında yolda giderken tümseklerden geçmek için gaz kesip, yavaşladığımda ( 5 km ve altı hıza düştüğümde ) eğer gaz vermezsem hafif şekilde stop ediyor.

Kime sorsam rodaj döneminde olduğu için olacak, rölanti ayarlarında biraz değişim olması gerekebilir ve yeni motor olduğu için bu tip şeyler başlangıçta normal 500 km bakıma kadar olacak şeyler diye yanıtlar almaktayım. Sorunun ana sebebi sizce neden olabilir bilgilerinizi sunarsanız memnun kalırım.
 

f1rinci

Asistan
Katılım
7 Nisan 2019
Mesajlar
250
Reaksiyon puanı
83
Puanları
28
Yaş
34
hava yakıt karışımı ayarında sorun var gb. sıfır aldıgını için hiç uğraşmayın direk servise gösterin
 

dazzly

Öğrenci
Katılım
7 Şubat 2016
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
12
Puanları
8
Evet arkadaşlar çözüldü problem.. Servise götürdüm, debriyaj yayının değişmesi gerekiyormuş. Kuba Blueberry 50cc motorlarda kronik bir problemmiş, garanti kapsamında değişiyor. Motor 1.800 km oldu ek olarak bu tip motorlarda orta ayak yoğun bir gaz açılımında cıvırtı sesi yapıyor. Bu sesi yok etmek içinde orta ayak sistemindeki yayı değiştirip kauçuk yaptırmak.
 
Üst