Kripto Paralar Bitcoin Öncülüğünde Tepetaklak Oldu

Bu konuyu okuyanlar

demirdmr

Asistan
Katılım
28 Şubat 2017
Mesajlar
128
Reaksiyon puanı
21
Puanları
18
Yaş
34
Yatırımcılar kripto para piyasasının son zamanlarda gösterdiği performans nedeniyle endişeli. Bitcoin öncülüğünde gerçekleşen düşüşün detayları;

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2018/01/kripto-paralar-bitcoin-onculugunde-tepetaklak-oldu-687x400.jpg

Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralarda düşüş hakim oldu. Tıpkı yükselişlerinde olduğu gibi hızlı düşüşler gösteren kripto paralar için “geleceği kötü” yorumu yapan analistler ise haklı çıktıklarını düşünmeye başladılar. Henüz bunu söylemek için erken olsa bile “fiyatlarda düzeltme yaşanacak” diyen uzmanlar için bu düşünülebilir.

Dün bitcoinde satışların hızlanması ile fiyatlar 11 bin dolar seviyelerine kadar geriledi.

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2018/01/bitcoin-10-bin-dolara-kadar-dustu.jpg

İlerleyen saatlerde bitcoinin piyasa değeri 200 milyar doların altına geriledi ve yüzde 16 oranında düşüş meydana geldi. Düşüşler yüzde 25‘in üzerine çıktığında ise yatırımcıların endişesi daha da arttı. 10 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen bitcoin için yapılan olumsuz yorumların sayısı da artmaya başladı.

Bitcoin dün geç saatlerde yüzde 1 oranında daha düşerek 10 bin 831 dolardan işlem gördü.

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2018/01/bitcoin-10-bin-831-dolari-gordu.jpg

Bitcoindeki bu düşüş ethereum, Ripple ve dogecoin gibi piyasa değeri yüksek olan tüm kripto coinleri etkiledi. Ripple yüzde 40 oranında değer kaybederken, ethereum yüzde 31 oranında düşerek 871 dolardan işlem gördü. Bitcoin son düşüşle 22 Aralık tarihinden bu yana görülen en düşük seviyeleri kaydetti.

Son düşüşle birlikte bitcoin, son 3 haftanın kazançlarını geri verirken, piyasa büyüklüğü en fazla olan 10 coinin durumu aşağıda.

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2018/01/piyasa-buyuklugu-en-yuksek-10-kripto-paranin-durumu.jpg

Asya ekonomisinin sanal paralara yönelik yeni sınırlamalar getireceği haberleri ile başlayan düşüşler, Güney Kore‘nin borsaları kapatacak yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığını duyurmasıyla hızlandı. Ardından Almanya‘nın da bu yorumları destekleyen açıklamalar yapmasıyla düşüşler gelmeye devam etti.

Bitcoinde görülen düşüşlerin endişe vermediği bir kesim de bulunuyor. Çünkü bunun bir ‘deja vu’ olduğu belirtiliyor.

Kaynak: https://twitter.com/BitcoinTre/status/953308103797329922/photo/1


Daha önceki yıllarla karşılaştırma yapan uzman yatırımcılar, paylaştıkları grafiklerle bu görüşlerini destekliyorlar. Her yılın ilk döneminde düşüşlerin geldiği ve ardından yükselişe geçtiği de grafiklerden açıkça görülüyor. Mesela bitcoin milyoneri olan Trevon James gibi uzman yatırımcılar, bunun endişe verecek bir durum olmadığını belirtiyor.

Bitcoindeki volatil durumun ise artık alışılması gereken bir özellik olması gerektiği yorumları yapılıyor.

https://img.Bu içerik forum kurallarına aykırı olduğundan dolayı filtrelenmiştir./dosya/2018/01/bitcoin-volatilitesine-alisilmali.jpg

Örneğin; dün görülen hızlı düşüşün ardından New York piyasasında yüzde 3,9 oranında yükseliş gerçekleşti ve 11 bin 134 dolar yükseldi. Aynı şekilde Ripple da yüzde 10 yükseldi ve 1,14 dolardan işlem görmeye başladı. 4 Ocak tarihinde ise 1 ripple 3,32 dolara denk geliyordu. Anlayacağınız kripto para piyasasında bu volatil hareketlere alışmanız gerekiyor.

Kaynak
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Çin ve Güney Kore kripto paraları yasaklayabileceklerini açıklamışlar. Çinliler satıyor. Onlarında sayısı çok, dünya nüfusunun 15%-20% sini oluşturuyorlar. Daha çok düşer.
 

altaybilgin

Öğrenci
Katılım
19 Aralık 2013
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
daha önce bitcoin fiyatındaki değişim baş altcoinlere bu derecede yansımazdı. şimdi işler değişti. 3 bitcoin ne yapıyorsa önce baş altcoinler, ardından da tüm altcoinler aynı fiyat grafiğini çiziyor. iyi yakalamışsınız.
 
Üst