Haber Kripto borsası BitMart'a 196 milyon dolarlık saldırı!

Bu konuyu okuyanlar

Efrahim Aslan

Öğrenci
Katılım
9 Haziran 2021
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
23
Puanları
3
BitMart, çeşitli kripto para birimlerinde yaklaşık 196 milyon dolar kayıpla karşılaştı. İlk etapta güvenlik araştırma şirketi PeckShield, borsanın 100 milyon dolarlık bir vurguna uğradığını ileri süren bir rapor yayınlasa da saldırının sonradan öğrenilen boyutu dudak uçuklattı. PeckShield'ın açıkladığı son verilere göre borsanın yaşadığı kayıp; Ethereum zincirindeki çeşitli kripto para birimlerinden 100 milyon dolar, Binance Smart Chain'den ise 96 milyon dolar olarak kaydedildi.

 

Batuhan Sertol

Bank of Base
Katılım
25 Şubat 2019
Mesajlar
472
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
489
Puanları
63
Kripto para borsalarının kendi sistem güvenliğini daha iyi korumaları gerektiğini düşünüyorum. Yüksek ihtimalle bu kayıp borsada sıcak olarak dönen yani sıcak cüzdanda dönen paralardı. Her kripto para borsasının geniş çaplı soğuk cüzdanı olsa da, borsanın çalışabilmesi için bir miktar sıcak cüzdanda tutuyorlar. Umarım diğer borsalar bu tür bir saldırıya maruz kalmadan soğuk cüzdan üzerinden borsanın çalışması sağlanabilir.
 

Efrahim Aslan

Öğrenci
Katılım
9 Haziran 2021
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
23
Puanları
3
Popüler altcoinlerden biri olan Shiba Inu, bu sabah resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım gerçekleştirdi. SHIB, zor durumda olan ticaret platformuna yardım eli uzattığını gösteren bir tweet paylaştı. Kendi topluluğuna seslenen SHIB ekibi, şu çağrıyı yayınladı:

“Projemizin özü adem-i merkeziyetçilik olsa da desteğimizi göstermek ve dün meydana gelen güvenlik olayını düzeltmek için şimdiden çok çalışan BitMart ekibindeki arkadaşlarımıza biraz sevgi vermek istiyoruz.

ShibaSwap için potansiyel güvenlik tehditlerini her zaman ve sürekli olarak gözden geçirdik. Ancak topluluğumuzu bu kripto alanındaki riskleri azaltmak için dolandırıcılıkların farkında olmaya ve güvenli cihazlarla çalışmaya teşvik ediyoruz.”,

unlu-kripto-borsasina-196-milyon-dolarlik-vurgun.jpg


Elbette ki BitMart için gelen tek destek, Shiba Inu’dan değildi. Bir başka kripto para borsası olan Huobi de Twitter hesabından mesaj yayınladı. Şirket, şunları söyledi:

“Huobi, bu sorunun ele alınmasında BitMart ekibine yardımcı olmak için elinden geleni yapacaktır. İlgili varlıkların herhangi bir girişi varsa, zamanında rapor edip yardımcı olacağız.”

 
Üst