Kredi kartı kullanıcıları için önemli uyarı!

Bu konuyu okuyanlar

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
Eğer internet üzerinde kredi kartlarınızı sık sık kullanıyorsanız, yeni dolandırıcılık yöntemlerine karşı önlemler almanız şart. Peki, yeni nesil dolandırıcılık nasıl işliyor?


kredi-karti-onlemleri.jpg



Sosyal medyada çok sayıda güvenilir markanın unvan, logo ve benzerikurumsal kimlik bilgileri kullanılarak ve internet siteleri taklit edilerek sahte kampanya kurgularıyla yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmak gerekiyor!

TechInside'ın haberine göre, tüketicilerin bu tür girişimlerden korunmaları için kampanya içeriğini ilgili markanın orijinal ve güvenilir internet sitesinden kontrol etmesi büyük önem taşıyor.

Ünlü markalar üzerinden dolandırıcılık nasıl yapılıyor?

Dolandırıcılığın çalışma prensibi oldukça düşünüldüğünden çok daha basit. Sosyal medya kullanıcılarına, bilindik pek çok markaya ait sahte indirim kuponları veya hediye çekleri kullanımı içeren mesajlarla birlikte ilgili linkler iletiliyor.

Kullanıcılar bu linklere tıklayarak markaların sitelerine birebir benzeyen sahte sitelere yönlendiriliyorlar. İşte bu şekilde kişisel ve finansal bilgileri elde edilmeye çalışılıyor.

kredi-kart%C4%B1-o%CC%88nlemleri-2.jpg


Kullanıcıların karşılaşabileceği durumlar insanların korku, heyecan, hevesgibi belli duygularını kontrol altına almak isteyen sosyal mühendislikyöntemleri neticesinde şifre ve kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesini hedefliyor. Sosyal medya kanalları dışında dolandırıcıların kullandığısenaryolardan birkaç tanesi şöyle:

  • Hesabınızdan/kartınızdan işlem gerçekleştirilmiş. İşlemi iptal etmek/iadealmak için şifrenizisöyleyiniz/tuşlayınız.
  • Hesaplarınıza Rusya'dan siber saldırıgerçekleştiriliyor. Hesaplarınıza bloke koymak için şifrenizi söyleyiniz/tuşlayınız.
  • Geriye dönükkredi/kredi kartıücretlerini iade edeceğiz. İşlemi gerçekleştirmek içinşifrenizisöyleyiniz/tuşlayınız.
  • Sigorta primleriniziiptal edeceğiz. İşlemi gerçekleştirmek içinşifrenizisöyleyiniz/tuşlayınız.
Sahte kampanyalardan ve dolandırıcılardan nasıl korunabilirsiniz?
Kart ve bankacılık işlemlerinizi daha güvenli gerçekleştirip bilgilerinizi korumakbirkaç küçük tedbir ile mümkün. Tüketicilerecazip teklifler sunan, inandırıcı senaryolarla kişisel ve finansal bilgilerine ulaşmayı hedefleyen bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı aşağıdaki önerileri dikkate almalarını tavsiye ediyoruz:

  1. Şifrenizi ve finansal bilgilerinizi her ne olursa olsun telefon, SMS veyae-posta aracılığıyla size ulaşan kimseyle paylaşmayın/tuşlamayın.
  2. Herhangi bir kampanya içeriğinin ilgili markaya ait olup olmadığını, markanın orijinal ve güvenilir internet adresinden kontrol edin.
  3. Kampanya içeriğinde kullanılan bağlantının ilgili markanın orijinal ve güvenilir internet adresiyle birebir aynı olduğundan emin olun.
  4. Banka logosu ve adı kullanılsa dahi kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara ve sitelere yanıt vermeyin.
  5. SMS ile gelen şifrelerinizi, kart bilgilerinizi kimseylepaylaşmayın/tuşlamayın.
Kredi kartı kullanıcıları için önemli uyarı! - ShiftDelete.Net

Kredi kartı kullanıyor musunuz? Bu konuyla ilgili düşünceleriniz neler?
 

Son mesajlar

Üst