KPSS tercihleri başlıyor!

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
kpsscf005b72.png

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren adaylar, tercihlerini 23 Haziran-2 Temmuz arasında yapacak. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2014/1 Tercih Kılavuzu'nda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alacak. Kılavuz, tercih süresi içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak.

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012'de yapılan sınavlardan (2012 -KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgiliKPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak. Ancak Danıştay 12. Daire Başkanlığının 27 Haziran 2013 tarihli kararı gereğince, teknik hizmetler, sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarına dahil adaylar, ihraz ettikleri unvanlara ilişkin kadrolara (tekniker, teknisyen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri gibi) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde, en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde ettikleri puanları ile alt öğrenim düzeylerindeki kadrolara başvuru yapabilecek.

Tercih süresi uzatılmayacak

Adaylar tercihlerini 23 Haziran-2 Temmuz arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak.

ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi uzatılmayacak. Yerleştirmeye başvuracak adayların, KPSS-2014/1 Tercih Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri önem taşıyor.

Tercih işlemleri ve yerleştirmede, adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ndeki (ais.osym.gov.tr) kayıt bilgilerinde yer alan eğitim bilgileri kullanılacak. Bu kapsamda adayların "ais.osym.gov.tr" adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapması gerekiyor.

Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim, ön lisans, lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydını sağlayabilecek. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program ve alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda bulunanlardan sistemde alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar, 23 Haziran-2 Temmuz arasında (2 Temmuz saat 16.00'ya kadar) ÖSYM Sınav koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabilecekler.

Tercih işlemleri için aday tarafından ÖSYM'ye gönderilen mezuniyet, öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacak. Sadece ÖSYM Sınav koordinatörlüklerince yapılacak güncellemeler 2014/1 KPSS tercih ve yerleştirme işlemi için geçerli olacak.

http://yenisafak.com.tr/egitim-haber/kpss-tercihleri-basliyor-20.06.2014-659940?ref=manset-5

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yine bi şansımızı deneyelim belki bu sefer he :D

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Belki bu sene çıkar bişeyler, millet abuk subuk puanlarla kazanıyordu.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Her sene bu zamanda memurluk ataması oluyor muydu yoksa ben mi yanlışım? Çünkü ösym sitesinde okurken şok oldum 2 -3 defa okudum acaba dedim yanlış mı görüyorum.O zaman bu atamada gelirse eylülde girmeye gerek kalmaz.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Her sene bu zamanda memurluk ataması oluyor muydu yoksa ben mi yanlışım? Çünkü ösym sitesinde okurken şok oldum 2 -3 defa okudum acaba dedim yanlış mı görüyorum.O zaman bu atamada gelirse eylülde girmeye gerek kalmaz.
Gelir heralde, ben de bu sene girecem inşallah gerek kalmaz girmemize.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben 2012de önlisans okuyordum ve mezun olmadığım halde önlisanstan girdim sınava. Şimdi ösymden bilgilerime bakıyorum hâlâ okuyor görünüyorum, nasıl olacak bu iş neye göre tercih yapacam ben?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cevap burdaymış.
Madde 3.7
Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM’nin ilgili internet sayfasına girdikten sonra ÖSYM kayıtlarında size ait öğrenim düzeyi, mezun olunan program/alan ve mezuniyet tarihi bilgileri ekrana gelecektir. Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar ais.osym.gov.tr adresinden eğitimi bilgilerini kontrol edebilirler. Eğitim bilgilerinde eksiklik ve/veya hata olan adaylar, tercih yapmak istedikleri kadroların gerektirdiği eğitim bilgilerini 23 Haziran-2 Temmuz 2014 tarihleri arasında (2 Temmuz 2014 günü saat 16.00’ya kadar) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde güncelleyebilirler. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine giderken mezuniyet belgesinin aslını veya onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Belgede yer alan eğitim bilgileri, görevli tarafından sisteme girildikten sonra belge adaya geri verilecektir. Adaylar 3,00 TL hizmet ücreti ödeyecektir. Tercih işlemleri için aday tarafından Merkezimize gönderilen, mezuniyet/öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından yapılacak değişiklikler 2014/1 KPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer almaktadır. Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar tercih bildiriminden önce ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur. Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Şimdi ben her zaman ki gibi istediğim yerleri yazabiliyorum değil mi onda değişiklik yok?

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Gelmeyeceğini bilsemde seneye hazırlık olsun. :)
Çalışmaya devam...