Kpss Tercih Süresi Uzatılmayacak !

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
2012/2 KPSS tercih işlemlerine 19 Kasımda başlayan başvuru süreci bu akşam saat 23:59 itibariyle sona erecek. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Bölümünde akşam saatlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. ÖSYM yetkilileri bugün memurlar.net'e bir açıklama yaparak, adayların akşam saatlerine kalmamalarını ve sürenin uzatılmayacağının net olarak adaylara bildirilmesini istedi. Bu talebi adaylara iletiyoruz.

KPSS 2012/2 tercih kılavuzuna göre başvuru süreci bu akşam 23:59'da sona erecektir.

kaynak

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Osym Önce Kendi Sitesindeki şu ağırlığı bir hafifletsin her tercih kodu için 5 dakika kayıt etmesini bekliyorum resmen 30 * 5 =150 Dakika eder sonrada kayıt süresi uzatılmayacak deniyor sınava giren kişi sayısı ile açılan kadro sayısına bakılınca olayın trajıkomikliği ayan beyan ortaya çıkıyor üstüne birde bu altyapıdaki sorunsal düzenle birleşince denebilecek sözcük sayısı sınırlı kalıyor maalesef

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Memur olursam, ilk maaşım ile ÖSYM'ye sunucu alıcam :P

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Memur olursam, ilk maaşım ile ÖSYM'ye sunucu alıcam :P

Sunucudan ziyade şuan daha farklı bir sorun var klavuzdaki tercih kodlarını pdf okuyucudan copy paste edip yapıştırdığım halde hata veriyor program kodunu kontrol edin diye sorunlar yumağı ösym ve internet sitesi

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sunucudan ziyade şuan daha farklı bir sorun var klavuzdaki tercih kodlarını pdf okuyucudan copy paste edip yapıştırdığım halde hata veriyor program kodunu kontrol edin diye sorunlar yumağı ösym ve internet sitesi

Bende hata vermiyor? Sorun sadece senden kaynaklanıyor olabilir hocam.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bugün mü sonmuş nereyi yazsam acaba

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Az önce birader için tercih yaptık beraber. ÖSYM'ye en derin saygı ve sevgilerimi gönderdim...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
lan tercih yaparken bağlantıdan kopum. Yok böyle bir şey :hammer:

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Son gün sorun çıkacağını adım gibi bildiğim için 3 gün önce birader için kayıt yaptık.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
(: dün gece yayınladıkları klavuzda sorun varmış güncel olanı indirince sorunda kalmadı tabide tercihlerimi kardeşimin tercihlerini daha doğrusu an itibari ile bitirmiş bulunmaktayım zor oldu ama oldu sonuçta ALLAH sabır versin uğraşacaklara bir tercih kodunun işleme alınması 5 dakikayı buluyordu sıralamayı değiştirmekte ayrı bir işkenceydi zaten son aşama 5 dakika daha fazla sürdü ama olsun

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
proksi ile tercih yaptım laaa yok böyle bişi :hammer:

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Site anlık olarak hızlandı. Tercih yapmayan varsa şu an daha rahat tercih yapabilir.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ösym sunucuları çöktü kaldırmıyoru kılıfına uydurmuşlar..

"isteğiniz sıraya alınmıştır lütfen bekleyiniz .."

tüp şeker kuyruğu mübarek. Devletin bütün siteleri böyle kardeşim. Bu yaşıma kadar görmedim şöyle çat diye açıldığını.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Ben yaptım bitirdim valla. Dns ayarlarınızı değiştirip deneyin. Ben Open DNS kullanıyorum.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
giriş e bastım 30 dakka önce :D
sabahtan beri de ,
"isteğiniz sıraya alınmıştır lütfen bekleyiniz .." uyarısını görüyordum.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Saat 5 olur dedik, ösym tercih büroları kayıt işlemini durdurur, ais bireysel ortam kayıtlarını rahat yaparız dedik nafile..

Şöyle yazsa daha makbule geçer

The person you have called cannot be reached at the moment, please try again later...

Ben yaptım bitirdim valla. Dns ayarlarınızı değiştirip deneyin. Ben Open DNS kullanıyorum.
OpenDNS zaten vardı şimdide hotspot shield le deniyorum yok nafile :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Son güne bırakırsanız öyle çile çekersiniz. Türkiye'nin şartları belli.
3-5 gün önce tıkır tıkır çalışıyordu sistem.

burnin26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ılk gun insanların ne kadar tercıh yapma hakları varsa son gunde okadar vardır,osymden kaynaklanan hatanın ınsanları magdur etmesı bır devlet kurumuna ne olursa olsun yakısmaz

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
O kadar bekledim anasayfa geldi şimdi "Aday işlemleri Sistemine ulaşmak için lütfen tıklayınız" a bastım yine sıraya aldı.

Her sayfa için böyle bekleyeceksek yandık valla :D

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Isteginiz Siraya Alinmistir Lutfen Bekleyiniz...

ÖSYM internet te sıra dönemini başlattı :)

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Güzel Türkiyemin güzel vatandaşları konunun ne olduğunu tam anlamadım ama yıllardır bu ülkede yaşıyorsunuz hala demek ki bazı şeyleri öğrenememişsiniz. 'Sona kalan dona kalır' diye bir atasözü var ingilizcesi bile var 'the early bird gets the worm' Umarım sorununuz çözülür. Türkiye'de işinizin rast gittiği her gün için oturup tanrıya dua etmeniz gerekir. Bugünü de atlattık diye :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Değerli arkadaşlar, an itibari ile dünden beri ösym'ye tercihlerini bildirememiş bir Adem olarak şunları söylemek istiyorum: öncelikle "tercih işleminiz sıraya alınmıştır" tarzı kuyrukta bekletme anlayışının ülkemizin en büyük devlet kurumlarından birisine yerleşmiş olmasını KINIYORUM. Allah herkesi bir ve eşit yaratmıştır, dünyadaki makamlarınız Ahiret gününde size fayda sağlamayacaktır, unutmayınız ve mazlumun bedduasına değil duasına mashar olunuz! ösmy'nin server'ı olan 193.140.115.100 adresli makine çalışır ve işler durumda. NS sunucuları olan 193.140.113.10 ve 193.140.113.11 adresli makineler de çalışmakta ve ping atarak bağlanılabilmekte! sorarım size, tercih süresinin son gününde sistem yenilemek ya da bakım yapmak nedir? ne bakımı yapılmıştır, lütfen kamuoyu ile paylaşınız! yoksa zihinlerde töhmet altında kalmamanız mümkün değil! vetercih sisteminin çalışmıyor olması, kanaaitimce kasıtlıdır! neden kasıtlıdır? zira hem 2 milyon kullanıcıya yanıt veremiyen sistem dolayısı ile hem de son gün bakım yapıp sistemde gerçekleşecek olası sonuçları hesaba katmayan yöneticilerin verdikleri kararlardaki ciddiyetsizlikten kasıtlıdır! ve şunu da yazmak isterim "zorlaştırıcı olmayınız! kolaylaştırıcı olunuz! müjdeleyici olunuz! nefret ettirici olmayınız!"

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
ılk gun insanların ne kadar tercıh yapma hakları varsa son gunde okadar vardır,osymden kaynaklanan hatanın ınsanları magdur etmesı bır devlet kurumuna ne olursa olsun yakısmaz
Bana karşılık yazmışsınız galiba, cevap vereyim.

Evet, katılıyorum, son gün yapmak da bir tercih hakkıdır. Kullanılabilir, fakat Türkiye'de yaşıyoruz, eşeği sağlam kazığa bağlamazsan kaybolunca ağlamaman gerekir.
Şu da var ki millet olarak yumurta kapıya dayanmadan aklımız başımıza gelmiyor. sistemin kilitlenmesinde bunun büyük payı var.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
internet üzerinden de bi işlemi hızlı yapamıyorsak daha ne olmasını bekliyoruz ki ?

burnin26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bana karşılık yazmışsınız galiba, cevap vereyim.

Evet, katılıyorum, son gün yapmak da bir tercih hakkıdır. Kullanılabilir, fakat Türkiye'de yaşıyoruz, eşeği sağlam kazığa bağlamazsan kaybolunca ağlamaman gerekir.
Şu da var ki millet olarak yumurta kapıya dayanmadan aklımız başımıza gelmiyor. sistemin kilitlenmesinde bunun büyük payı var.
sıstem kaynaklı 4mılyona yakın ınsan tercıh yapacak alt yapıya sahıp olmak durumunda kurumun ınternet sıtesı,ama ıs boyle olmayınca son zamanlarda kılıtlenıyor,sonrada eşeği zaptepmekte zorlanıyoruz:))

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Gecenin 2'nde kalktım da yaptım. 40 dk mı aldı tercihleri kaydetmek.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
23:30 itibari ile 9 civarında başladığım kayıt süreci sona ermiştir :D