Kötü bir AVG 8.0 deneyimi

Özgür Hoca

Asistan
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
175
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
AVG 8.0 sürümüne geçmek isteyenler için uyarı amaçlı yazılmıştır:

AVG 7.5 kullanıcısıyım. Yeni çıkan 8.0 sürümü denemek istedim ve olanlar oldu. 8.0 sürümü eski sürüme göre oldukça hantal çalışıyor. Ayrıca otomatik güncelleme fonksiyonu sürekli hata veriyor. Güncelleme dosyalarını indirip manual güncelleme yapmak zorunda kaldım. Sistem açılış süresi de uzadı. Sonunda tepem attı :@ ve AVG 8.0'ı kaldırmaya karar verdim. Fakat uninstall işlemi başladıktan sonra bilgisayar kitleniyor. Bilgisayarı güvenli kipte açarak AVG 8.0'ı kaldırdım, sonra da sağlam bir registry temizliği yaptım. Sistem normal olarak başladıktan sonra yeniden AVG 7.5'i kurdum.

Kısaca söylemek istediğim şu aslında: Yeni sürüm oldukça hantal ve üzerinde daha çok çalışılması gerekiyor. Benden size tavsiye, şimdilik yeni sürümü denemeyin bile...
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
178
Puanları
1,243
Ben yeni sürümü kullanıyorum şu anda (free olanı), bu sorunları yaşamadım. Ancak aktif koruması gerçekten aktif mi o konuda biraz şüpheye düşürdü beni. Ayrıca virüs olmasından şüphelendiği zipli font dosyasının tamamını silmesine çok gıcık oldum. Zira içinde herhangi bir exploit tehlikesi olmayan fontlardan başka bir kaç program vardı sadece. Yani 3-5 MB lık exe dosyaları yüzünden 500 MB lık font dosyamı tamamen sildi.

Bunun dışında genel olarak memnunum. Hatta sanırım şimdiye kadar kullandığım anti-virüs yazılımları arasında en çok memnun kaldığım bu olacak. Daha önce kullandıklarım:

Panda, Kaspersky 7, Bitdefender 8, Nod32 3, Norton'un bazı varyasyonları, avast.
 

myefsane

Dekan
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
Elmacik Forum Geliştiricisiaz çok neti biliyorsun avg yi kullanmadaki amacı öğrenebilir miyim?.
 

NymO

Doçent
Katılım
15 Ekim 2005
Mesajlar
821
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Bende 4 gündür kullanmaya başladım aktif koruması hakkında gercekten benım de suphelerım var.
Ayrıca yenı ındırdıgım veya herhangı bır dosyaya sag tıklayıp scan dedıgımde bılgısayarı bastan baslıyor taramaya bunu hala cozmus degılım!!
Bul-sil olayındada ne kadar basarılı oda muallakta kafamda hala.Onun dısında konuyu acan arkadasın sorunlarına benzer sorunlar yasamadım.Bundan once kullandıgım kaspersky e bakarak sankı pc de hıc calısmıyor gibi..
 

maxxdump

Dekan
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Yaş
39
bende 3 gündür kullanıyorum free versiyonunu genel olarak memnunum herhangi bir hata vermedi update yaparken. Dün gece pc'yi full tarattım 32 dk falan sürdü , eski 7.5 sürümü 20 dk falan sürüyordu.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
178
Puanları
1,243
myefsane dedi ki:
Elmacik Forum Geliştiricisiaz çok neti biliyorsun avg yi kullanmadaki amacı öğrenebilir miyim?.

İlk başlarda en yaygın olan piyasanın ilklerinden Norton serilerini kullanıyordum, fakat zamanla Norton'un kendisi bir virüs haline geldi. Hatta öyle ki, virüsler Norton'u yeyip bitiriyordu ve Norton kendi dosyalarını kilitlediği için kaldıramıyordunuz. Bilgisayarı çok fena yorması da cabasıydı. Daha sonra avast! kullanmaya başladım, aktif korumasından az çok memnun olduğum için bunu da epey kullandım ancak bu da yavaş çalışıyordu. Bu ikisinin arasında 6 ay kadar Panda kullandım, onunla ilgili deneyimlerimi hiç hatırlamıyorum. Daha sonra Kaspersky denedim, neredeyse Windows'un can damarı olan programları bile bana sorarak çalıştırması ilk izlenimimin kötü olmasına sebep oldu. Daha sonra onun da ağır çalıştığı dikkatimi çekti, bazı virüsleri temizlemek için özellikle kullandığımda bir kaç farklı birüsü birden silememesi, bunun için bilgisayarı yeniden başlatsa da virüsle kalmış olması Kaspersky'dan vazgeçme nedenim oldu. Sonra Bitdefender demo sürümünü yükledim, bilgisayarımın açılışını çok çok yavaşlattı. Ayrıca elle tarama yapmak istediğimde çok yavaş ilerliyor hatta bilgisayarı başka işlem yapamaz hale getirebiliyordu. Bir iki kötü deneyimim daha oldu Bitdefender ile, şimdi tam olarak hatırlayamıyorum.

En son Nod32 2.7 sürümünü kullanırken 3.0 sürümüne geçtim. Yaklaşık 5-6 aydır bunu kullanıyordum. Söylendiği kadar hafif olmadığını gördüm. (Zira iş yerimdeki tüm bilgisayarlarda yüklü olduğu için oradan da tanıyorum.) Yani hafifti ama yine bir anti-virüs hantallığı vardı. Ayrıca aynı Kasper gibi, bazı virüsleri buluyor ama temizleyemiyordu. Bazı virüsleri ise yakalayamıyordu. Şimdi hangileri olduğunu hatırlamıyorum ama özellikle virüslü olduğunu bildiğim dosyaları tarattığımda temiz gösterdiği oluyordu.

Arada bir de ücretsiz bir anti-virüs daha denemiştim adını hatırlamıyorum. Kısa bir süre Antivir de denemiştim bu arada, çok zayıf kaldığını düşünmüştüm. Kısacası hem kendi deneyimlerimi dikkate alarak, hem de epeyce araştırarak seçtim bu yazılımları. Ancak hepsinin bir veya birkaç handikapını buldum.

En sonunda memnuniyetsizlik ve ihtiyaç baş gösterince yine bir araştırma yaptım ve AVG'nin bazı sitelerce iyi puan aldığını gördüğüm için ücretsiz versiyonunu denemek istedim. Taramasını iyi gördüm, hem hızlı hem de güncel virüsleri iyi bulabiliyordu. Ayrıca güncelleme boyutlarının düşük oluşu da bana göre bir artı. Ancak bazı yazılımları potansiyel zararlı olarak tanıtırken çok esnek davranıyor. Yani virüssüz olduğuna emin olduğum bazı dosyaları "potansiyel tehlike" olarak işaretemesi normal sayılabilecekken, ayrıca "trojan" gibi notlar düşerek yanlış alarm ihtimalini arttırıyor. Kısacası güncel virüsleri tanıyor buluyor evet, ama bu artısına karşılık yanlış alarm eksisi de var.

Şimdiye kadar kullandığım tüm anti-virüsler arasında en hafif çalışanı AVG oldu. Ancak sadece bir bilgisayarda denemeyle buna istatistiksel bilgi olarak bakılmamalı. Başka bilgisayarlarda başka performans göstermesi mümkün.

Aktif koruması hakkında beni şüpheye düşürüyor; sanki çok da aktif korumuyormuş gibi bir hisse kapıldım. Çünkü kurduğumdan bu yana hiç bir uyarı hiç bir rastlantısal problem yakalamadı. Hala deniyorum ama şimdiye kadar artıları benim için eksilerinden fazla oldu. Sanki kullanmaya devam edecekmişim gibi geliyor bana. Bu arada ücretsiz sürümünde rootkit koruması olmaması beni üzdü. Daha sonra ücretli sürümünün demosunu indirdim ve tarama yaptım (güncel), ancak hiç bir şey bulamadı. Halbuki ben sistemimde rootkit olduğuna eminim. Çünkü Microsoft Network Monitor ile bilgisayarımı taradığımda yeni açılmış bilgisayarın hiç bir program çalışmazken bir sürü IP adresiyle bağlantı kurduğunu görüyorum.

Bütün bunların yanısıra, ben aslında anti-virüs kullanmayı seven birisi değilimdir, yıllarca da kullanmadım. Şimdi biraz ihtiyaç söz konusu oldu.

Çok uzun mu oldu? :) Özetle, bunlar benim kişisel tecrübelerimdir, teknik inceleme değildir. Sadece benim tecrübelerime güvenerek anti-virüs seçimi yapmayın, siz de araştırın, karşılaştırma yapın.

Bu arada ben ihtiyaç duydukça bir dosyayı bir kaç güncel anti-virüs yazılımı ile taratarak kıyaslıyorum. Bu hizmeti online veren bir kaç site mevcut, siz de faydalanın ve kendi deneyimlerinizi oluşturun derim.

Sevgiler.
 

myefsane

Dekan
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
Anladoım bende dediklerinin çoğunu kullandım ama bir çoğunun tanımadığı virüsü kaspersky tanıdı birde windowsun en ince ayrıntısını soruyor dedin ayarları var onun ayarlarsan sormaz. Kasperskydan vazgeçme derim ben :)
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Elmacik'in Dediği Gibi Dosyayı Sormadan Silmesi Gerçekten Sıkıcı Bir durum Ancak Ayarlar Menüsünden O özelliği Deaktif Edebilirsiniz ;)
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
178
Puanları
1,243
PcMaSTeR dedi ki:
Elmacik'in Dediği Gibi Dosyayı Sormadan Silmesi Gerçekten Sıkıcı Bir durum Ancak Ayarlar Menüsünden O özelliği Deaktif Edebilirsiniz ;)

Evet biliyorum, ancak bu durumda bazı antivirüsler her işlemi sana soruyor ve tarama olurken bilgisayarın başından kalkarsan ertesi gün bakıyorsun ki tarama bitmemiş. :) Ayrıca varsayılan olarak sildiği için, ilk kullanımda giden dosyalar gittikten sonra ayarlasak neye yarar, giden gitmiş. :) Ben tecrübeli olabilirim, baştan ayarlmayı çoğunlukla düşünebilirim, ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir.

myefsane dedi ki:
Anladoım bende dediklerinin çoğunu kullandım ama bir çoğunun tanımadığı virüsü kaspersky tanıdı birde  windowsun en ince ayrıntısını soruyor dedin ayarları var onun ayarlarsan sormaz. Kasperskydan vazgeçme derim ben :)

Evet bunu da biliyorum, ancak varsayılan olarak bu şekilde çalışması çok rahatsızlık verici olmakla birlikte, Kaspersky'dan asıl vazgeçmeme neden olan, farklı bir kaç virüsü farklı zamanda temizleyememesi oldu. Benim bile manuel silebildiğim bazı dosyaları silememişti. (Kaspersky 7.0.25) Ayrıca güncel virüslerle karşılaştırma yapıldığında şu anda Kaspersky yakalama açısından çok gerilerde kalıyor. Şu anda bu konuda birinciliği AVG başka bir yazılım ile paylaşıyor onun adını hatırlamıyorum.
 

myefsane

Dekan
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
6,951
Reaksiyon puanı
49
Puanları
228
İyide elmacık yenibir virüs diyorsun ilk avfg buluyor diyorsun bende endi karşılaştığım bir oaly bu msn de link yollayan virüs hiç bir program silemeişti kaspersky silmişti. Ben şimdi kendi gördüğüm yaşadığım tecrübeye inanıyorum başkalarının sölediği okadarda tutmuyor çünkü herkes kendi ürettim anti virüs programını övüyor....Bilgi için teşekkürler.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
178
Puanları
1,243
Yukarıdaki mesajımda söylemiştim zaten. :)

Elmacik dedi ki:
Özetle, bunlar benim kişisel tecrübelerimdir, teknik inceleme değildir. Sadece benim tecrübelerime güvenerek anti-virüs seçimi yapmayın, siz de araştırın, karşılaştırma yapın.

Bu arada ben ihtiyaç duydukça bir dosyayı bir kaç güncel anti-virüs yazılımı ile taratarak kıyaslıyorum. Bu hizmeti online veren bir kaç site mevcut, siz de faydalanın ve kendi deneyimlerinizi oluşturun derim.
 

snoop_dogy16

Öğrenci
Katılım
19 Nisan 2008
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
avg cok övmeyin böyle bedava anti virüs prog. güvenmeyin yinede siz bilirsiniz :D
 

doctor

Asistan
Katılım
19 Haziran 2007
Mesajlar
437
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Ben Avg 7.5 free edition kullanıyorum. Gayet memmunum ama güncellemelerde problem oluyor.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
178
Puanları
1,243
snoop_dogy16 dedi ki:
avg cok övmeyin böyle bedava anti virüs prog. güvenmeyin yinede siz bilirsiniz :D

Bende bir anti-virüs var, fiyatı 100.000 dolar, istersen sana ikinci el 80.000 'e satayım, süper koruyor, pahalı ya o bakımdan.

İlla ben para vermek istiyorum diyorsan ücretli sürümleri de mevcut bu arada. (Ücretli olanı daha iyi korumuyor, sadece bir kaç fazladan eklentisi var, onu da belirtelim de düz mantık kurulmasına mahal vermeyelim.)
 

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
avg free editionu 3-4 yıldır kullanmaktayım 1 haftadır da 8.0 kullanıyorum ama soyledigin sorunların hicbiri bende olmadı cok da memnunum 7.5 ile kıyaslama yaparsak hantal konusunda dedigin bi derece dogru ama soyle ; eski versiyonda antivirus ve email scanner vardı yani baya bi sade idi ama yeni versiyonda bunlara ek oalrak antispyware linkscanner ve resident shield eklenmmis ve bunlar real time olarak calısıyor senın sistemini ozellikleri ve isletim sistemini durumuna gore sorunlar cıkabilir ama ben su ana kadar herhangi bir sorun yasamadım sistem kaynaklarınıda pek kullanmıyor ozellikle bitdefender norton u filan dusunursek daha iyi bu gisisle heralde birkac versiyon sonra firewall ve rootkit de eklerlerse sasırmam gayette iyi olur son olrak istersen settingslerden secili olan tickleri kaldırabilirsin :)
 

Özgür Hoca

Asistan
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
175
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
wwhirlwind dedi ki:
avg free editionu 3-4 yıldır kullanmaktayım 1 haftadır da 8.0 kullanıyorum ama soyledigin sorunların hicbiri bende olmadı cok da memnunum 7.5 ile kıyaslama yaparsak hantal konusunda dedigin bi derece dogru ama soyle ; eski versiyonda antivirus ve email scanner vardı yani baya bi sade idi ama yeni versiyonda bunlara ek oalrak antispyware]
ben de free editon'ı 6.0 sürümünden itibaren kullanıyorum. Neredeyse 3 yıldır. Sistemim fena sayılmaz. Pentium D 2.80 Ghz işlemci, 512 MB Ram, Win XP Pro SP3. Ancak her yeni çıkan bedava yazılımı denediğimden registry çöplük gibi. Ayrıca inanılmaz derecede ince ayar mevcut. AVG 8.0'ın stabil çalışmaması bunlardan da olabilir. Okul tatil olunca temiz bir format atıp deneyeceğim, bakalım o zaman ne olacak. Yeni versiyondaki spyware özelliğini ve ayrıca toolbar'ı oldukça beğendim ama yinede eskiye göre daha hantal olduğunu düşünüyorum. Bu arada resident shield zaten önceki sürümlerde de vardı değil mi ???
AVG'yi seçmemdeki en öncelikli kriter hızlı olması ve sisteme ekstra yük getirmemesi onu da belirtmeden geçemiycem.
 

oaygun

Öğrenci
Katılım
6 Şubat 2009
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Avg 8.0 ın bilinmeyen bir özelliği var. O da Microsoft'un casusu olmasıdır. Eğer xp'niz korsansa ve onu bir crack ile yasal yapmışsanız Avg8.0 siz silme deseniz de (crack'i silmese bile) içeriğini bozar. Yasal olmayan programlar kullanıyorsanız size farkınızda olmadan zararlar verir. Bazı ufak tefek sorunlar çıkartır. Siz o sorunları onun çıkarttığını anlamazsınız bile. Ayrıca update yapmaz. Ve sinirlenip onu install ettiğinizde ise casus dosyalarını sizin bilgisayarınızda bırakır.

Başlat -> Çalıştır -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE de bulunan AVG klasörünü tamamıyla silmek sizi biraz rahatlatır ama o yine de size çok fazla zarar vermese bile bilgisayarınızda olup bitenlerden haberdardır.

Uzun lafın kısası bilgisayarınıza AVG 8.0'ı asla kurmayın. (Tabi bütün programlarınız yasal ise AVG size zarar vermez ama yine de bilgisayarınızda bir casus olarak kalır.)
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
243
Avg 8.0 ın bilinmeyen bir özelliği var. O da Microsoft'un casusu olmasıdır. Eğer xp'niz korsansa ve onu bir crack ile yasal yapmışsanız Avg8.0 siz silme deseniz de (crack'i silmese bile) içeriğini bozar. Yasal olmayan programlar kullanıyorsanız size farkınızda olmadan zararlar verir. Bazı ufak tefek sorunlar çıkartır. Siz o sorunları onun çıkarttığını anlamazsınız bile. Ayrıca update yapmaz. Ve sinirlenip onu install ettiğinizde ise casus dosyalarını sizin bilgisayarınızda bırakır.

Başlat -> Çalıştır -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE de bulunan AVG klasörünü tamamıyla silmek sizi biraz rahatlatır ama o yine de size çok fazla zarar vermese bile bilgisayarınızda olup bitenlerden haberdardır.

Uzun lafın kısası bilgisayarınıza AVG 8.0'ı asla kurmayın. (Tabi bütün programlarınız yasal ise AVG size zarar vermez ama yine de bilgisayarınızda bir casus olarak kalır.)


İlk mesajın ve çok ilgi çeken bir yazı..Teşekkürler güzel paylaşım..unutulmayacak iddialar var yazında.
 

rise

Dekan
Emektar
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
9,893
Reaksiyon puanı
3,247
Puanları
293
AVG = dertsiz başa dert
Allah kimseyi AVG nin eline düşürmesin.
Casusluk işini yapan diğer Antivirüsler de var, biliyorum
Hatta keylogger gibi bütün şifre vs. kaydediliyor..
 
Üst