Korsan windows 7

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
olsun en azından windows orjinalliğini kaybetmiyor.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
:) yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
para verip orjinal alınmadığı sürece, hiç bir yöntem orjinal değildir.activator, crack hikaye hepsi.
Zaten Microsoft nasıl aktive ettiğinizi anlayabiliyor. Ama FBI peşinize düşmeyecek merak etmeyin

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
zaten ticari bir amacla kullanmıyacağım için sorun olmaz diye umuyorum

Wireless sorunumu driver ile çözebilirim dimi??

Reaksiyon puanı
31
zaten ticari bir amacla kullanmıyacağım için sorun olmaz diye umuyorum

Wireless sorunumu driver ile çözebilirim dimi??
Bu wireless olayına niye taktın anlamış değilim o kadar laptopa yüklüyorlar sorun çıkmıyor sendede çıkmaz merak etme :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
evet bir kere hiçbirşeye yazdırmadan direk atmıştım otomatik aktivasyondan kaynaklanıyormuş meyersem şimdide olur diye bir ara korktum ama dediğin gibi onlarda olmassa bende niye olsun

Birde windows iso'sunu ultraiso ile yazdırmayı düşünüyordum birde microsoft'un yazılımı varmış hangisini tercih edersiniz?

Reaksiyon puanı
31
İkiside aynı görevi yapıyor farketmez hangisi kolayına geliyorsa onunla yaparsın :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ultra iso daha işime geliyor :) Yardım eden herkeze çok teşekkür ederim.:biggrin:

feafert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Korsandan yakalandığın zaman microsofttan sana yazı geliyor. 15 içinde lisanslı yazılım kullanın ve bize bildirin gibisinden uyarı veriyorlar ama bahsettiğim iş yeri için ev için hiç duymadım.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yok ben zaten korsan kullanmıcam kendi bilgisarayımın altında lisans var onu girip yükseltim yapacam hep yükseltim yaparım hiçbir kimse birşey demedi.

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Korsan yazılım kullanmak tabii ki suçtur fakat bence bunu yasal olarak suç olarak diretmektense uygun çözüm önerileri getirilebilir. Mesela Microsoft yazılımın korsan olduğunu anladığında bunu bölgenin internet sağlayıcı ile işbirliği yaparak parasal kazanca çevirebilir. Yani demem o ki internet fiyatlarına yansıtılması kimseyi darda koymaz. Korsan mı kullanmış şahıs yasal ücreti neyse bu yazılımın net parasına dahil edilip internet sağlayıcısı tarafından da yasal lisans kodu verilerek tedarik edilebilir. Hem kontrollü hemde düzenli ve tatmin edici olur.

Tabii ki bu benim varsayımlarım :) Tartışılır bir konu...

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
evet aslında öyle olabilir ama bu microsoft'un pek işine gelmez çünkü korsan yazılım kullananları yakalayıp para cezası almak internet sağlaıcısından aldığı paradan kat kat daha fazla olur bu durumda microsoft para kaybetmek istemez.

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft zaten kayıpta oluyor her halikarda. Ben burada bu kaybın minimize edilmesini konu edindim :) Orijinal bir ürünü korsan olarak piyasada ne kadar dolandırırsanız o denli yapıcı firma için kayba neden olur. Ama zaten Microsoft kullanılan korsan yazılımı rahatça tespit edebilmekte. Ve bunun önüne sadece bir ekran mesajı ile geçemez.

Kullanıcın internet sağlayıcısı ile bir işbirliği o korsan kullanıcılar için ek para anlamına getirilmeli. Korsan kullanım halinde faturalara o ürünün yasal fiyatı şahıs olarak yansıtılırsa bu hem yasa yoldan sorunları önler hemde korsan yazılım kullanımının önüne geçilir. Ama sorunları göz ardı etmemek gerekir. Tabii ki bu parasal arttırım tek faturalık olacaktır. Tek bir hamle ve görev tamam :)

Geliştiriciler için Microsoft'un önemli yerler aralaması gerek. Hali hazırda herkes için...

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
evet doğru söylüyorsunuz korsan yazılım sorununa öyle geçilebilir ama bir ceza tutturmuşlar hep onu uyguluyorlar sizim dediğiniz gibi olsa bir şekilde korsan yazılım suçunun önüne geçilmiş olunur.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu bsadan ilk kez haberim oluyo eğer böyle kapı kapı dolanıyolarsa ilk bana gelmeleri lazımdı :D

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir konuya değinmek istiyorum;

Şuan ShiftDelete.Net'in kapatılması ile ilgili ShiftDelete.Net yönetiminden yada çalışanlarından artık bilmiyorum konumu nedir anlatan şahısın, kapatılma kararı ile alakalı videosunu izliyorum. Gerçekten bende Mu-Yap'ın bu denli saçmalık dolu bir karar çıkarmasına anlam veremedim. Etnik grupları hedef alan siyasi partiler gibi burda ShiftDelete.Net hedef alınmış ve bir amaçla kapatılması talep edilmiş... Tuhaf...

Adalet yerini bulmuş.. Mu-Yap kaybetmiş :)

Yerinde bir video hazırlanmış..

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Samed Tarık ev bilgisarayı kullanıyorsan bir sorun olacağını sanmıyorum genelde onlar şirketlerde kullanılan bilgisaraylara önem gösteriyorlarmış

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Lisanslama konusunda bir iki açıklama yapayım.

- Eğer aldığınız pc oem ise yani satın alırken üzerinde oem etiketi var ve faturasında .... pc + win 7 home pre. gibi bir ibare var ise siz burada yazılı olan işletim sistemini kullanmanız gerekmekte bunun haricinde kuracağınız başka bir sistem windows bile olsa lisanssız sayılırsınız. Ayrıca yine sorduklarında faturanızı gösteremez iseniz yine lisanssız olarak kullanıma girer.

Oem bilgisayarlarda 3/4 kuralı vardır lisansınız olsa bile geçerliliğini yitirmesi için. Nedir bu. Bu 4 ana bileşen (İşlemci, Anakart, Ram, Disk) bu parçalardan 3 tanesi değiştiği zaman yine lisansınız devre dışı kalır.

Peki Ne yapılmalı. Ne kullanmak istiyorsunuz. Win7 pro mu? o zaman gideceksiniz. Kutulu olarak win7 pro alacaksınız. ve kuracaksınız. bu durumda bilgisayarınız ekise yerine başka da alsanız bu kutulu lisansı yeni bilgisayarınıza da kurabilir, istediğiniz donanımı da değiştirebilirsiniz bir sorun olmaz. Tabii ki yine bu kutulu ürünün faturasını da kaybetmiyoruz.

Çok çeşitli lisanslama modelleri mevcut ancak bunların bir çoğu şirket bazında lisanslamalar için (open,molp vs.) o yüzden bunarı burada tartışmak gereksiz . ev kullanıcı olarak, bilmemiz gerekenler genel olarak böyle.

Ancak bu bahsettiklerim sadece işletim sistemi için, eğer ki siz başka bir microsoft ürünü veya bsa tarafından takip edilen bir yazılımı yine kurarsanız, yukarıda belirtilen durum; kurduğunuz her yazılım için geçerli olacaktır. ona göre.

Sağlıcakla..

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

kasan-adam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu bunu bilmem de Casper Yetkili servisi orjinalde Xp HomeEdition olan pcye Professional kuruyor :blink:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Konu kilit.

Güncel olmayan bir konuya uzun bir süre sonrasında cevap yazıldığı için konu kilitlenmiştir.
Eğerki istiyorsanız yeni bir konu açarak daha güncel bir konuda konuşabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...