Korsan kullanımı

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Evet bunu yazarken kendimden utanıyorum. Ben yaklaşık 2-3 adetmkorsan oyun indirdim 5-6 ay önce. Bunun sonucunda bilgisayarıma virüs girdi sanırsam. Bilgisayar ısınıyor ama normal bir şekilde ısınıyor. He tabii 2 yıldır bakım yapmıyorum o ayrı konu. Reklam çıkmıyor. CPU kıllanımı fazla değil. Ama AV kurulmuyor. Şimdi ben ne yapabilirim? Çok pişmanım şimdi diyebilirsiniz neden indirdin diye yaptım bir yanlış. Bütün korsan oyunları sildim ve yaklaşık 5-6 aydır indirmiyorum. Ama bir sorun var ki ben o oyunları indirmeden önce de AV kuramıyordum. Sorun neden dolayı olabilir?

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
virüs bulaşmış. Bilgisayrın temizliğini ve termal macun değişimini yapın ve temiz win 10 kurun.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
AV kurarken ne problemi yaşıyorsun?

bughraan

Asistan
Reaksiyon puanı
68
hocam bilgisayarın iyice bi tozunu al termal macun yenile bi temiz format at kendine gelir bilgisayar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reaksiyon puanı
150
Evet bunu yazarken kendimden utanıyorum. Ben yaklaşık 2-3 adetmkorsan oyun indirdim 5-6 ay önce. Bunun sonucunda bilgisayarıma virüs girdi sanırsam. Bilgisayar ısınıyor ama normal bir şekilde ısınıyor. He tabii 2 yıldır bakım yapmıyorum o ayrı konu. Reklam çıkmıyor. CPU kıllanımı fazla değil. Ama AV kurulmuyor. Şimdi ben ne yapabilirim? Çok pişmanım şimdi diyebilirsiniz neden indirdin diye yaptım bir yanlış. Bütün korsan oyunları sildim ve yaklaşık 5-6 aydır indirmiyorum. Ama bir sorun var ki ben o oyunları indirmeden önce de AV kuramıyordum. Sorun neden dolayı olabilir?

Neyse artık biraz olsun bilinçlenmişsinizdir. "fullvirussuzgameindirfullgamevirussuzoyun" gibi sitelerdn oyun indirmeyin. FitGirl veya CODEX kullanın virüs yemezsiniz. 4 yıldır FitGirl'Deyim virüs yemedim.

1-önce Malwarebytes yükleyin ve tarama yapın.
2-Malwarebytes'i silin.
3-AdwCleaner kurun. Ve tarama yapın.
4-AdwCleaneri kaldırın.
5-Kaspersky'da 2 kere art arda tam tarama gerçekleştirin.

Bilgisayarınızda virüs kalmayacaktır. Eğer virüs kalırsa yazın yardım edelim.

Reaksiyon puanı
150
Niye şimdi inanmıyorsunuz ki. Tamam biliçsizlik etmişim ama o kadar değil.

Orada espri yaptım. Çünkü bu dediğim siteler virüssüz ve popüler. O yüzden onların 1000'lerce sahtesi var.
Onlarda virüslü. Keşke bana özelden yazsaydınız size orijinal siteyi atardım.

Bu arada hata SS'sini atın.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Orada espri yaptım. Çünkü bu dediğim siteler virüssüz ve popüler. O yüzden onların 1000'lerce sahtesi var.
Onlarda virüslü. Keşke bana özelden yazsaydınız size orijinal siteyi atardım.

Bu arada hata SS'sini atın.
Hocam hata olsa internette araştırabilirdim ama sorun o değil. Mesela Kaspersky kurulum uygulaması hiç açılmıyor. Malwarebytes ise kurulurken bilgisayar kendini yeniden başlatıyor 3 kez ve sonra kurulamadı diye hata alıyorum.

Reaksiyon puanı
150
Hocam hata olsa internette araştırabilirdim ama sorun o değil. Mesela Kaspersky kurulum uygulaması hiç açılmıyor. Malwarebytes ise kurulurken bilgisayar kendini yeniden başlatıyor 3 kez ve sonra kurulamadı diye hata alıyorum.

Geçmiş olsun. Kodlayan kişi içinde "anti-virüs" geçen her uygulamayı devre dışı bırakıyor. Bunu ya elle silmelisiniz. Yada foruma TeamViewer ID'nizi ve şifrenizi yazmanız lazımki bilgisayarınıza bakıp biz silebilelim.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
E peki Windows Defender şuanda yalandan mı çalışıyor? Elle silmek için hangi dosyalara bakmalıyım? C'deki çoğu dosyayı kontrol ettim veya arka planda çalışan uygulamaları ama bilmediğim bir şey çıkmadı.

Reaksiyon puanı
150
E peki Windows Defender şuanda yalandan mı çalışıyor? Elle silmek için hangi dosyalara bakmalıyım? C'deki çoğu dosyayı kontrol ettim veya arka planda çalışan uygulamaları ama bilmediğim bir şey çıkmadı.

Windows Defender etkili bir anti-virüs değil. Virüsü kodlayan kişi kodlarına windows defenderi kapatmasını söyleyebilir. Geri açmanız lazım. Ama pek bir şey değişmez çünkü windows defender kötü bir anti-virüs.
MÖ'deki virüsleri siliyor. Yenilikçi ve etkili değil. Kaspersky ile tam tarama yapmanız lazım(bunun için yüklemeniz lazım). Yada forumda teamviewer ıd ve şifre paylaşmanız lazım. Yada virüsü bilgisayarın neresindeysen bulup kaldırmanız lazım. Yani virüsü bulup sileceksiniz.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Ben şey yapmayo düşünüyorum. Yeni bir USB alıp Kaspersky veya ESET Rescue Disk indirip taratmayı düşinüyorum. Ancak o AV'ler %100 çözüme ulaştırır mı diye düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
150
Ben şey yapmayo düşünüyorum. Yeni bir USB alıp Kaspersky veya ESET Rescue Disk indirip taratmayı düşinüyorum. Ancak o AV'ler %100 çözüme ulaştırır mı diye düşünüyorum.

Şu an en iyi A-V'ler onlar. Kapsersky anti-virüste ödül aldı. Malwarevytes'te gayet etkili ve yenilikçi bir A-V. En popüler ve iyi onlar. Ama eğer sorununuz çözülmezse(virüs gitmezse). Daha fazla yardım edebiliriz.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Kardeş hiç uğraşma. Format atıp yeniden işletim sistemi yaz sonra istediğin antivirusu indir kullan.
Çok kafanı yorma böyle. Düzelmeyen gerekli gördüğün Hata varsa sil baştan kullan işletim sistemini.

Reaksiyon puanı
150
Kardeş hiç uğraşma. Format atıp yeniden işletim sistemi yaz sonra istediğin antivirusu indir kullan.
Çok kafanı yorma böyle. Düzelmeyen gerekli gördüğün Hata varsa sil baştan kullan işletim sistemini.

O kadar oyun, ayarlar boşamı gidicek? Sorunu çözebilir. Formatda her şey sıfırlanacağına daha fazla uğraşır, çözer. Ama çözemezse atar.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
O kadar oyun, ayarlar boşamı gidicek? Sorunu çözebilir. Formatda her şey sıfırlanacağına daha fazla uğraşır, çözer. Ama çözemezse atar.
Çokca oyuna sahipse bence Hdd yada ssd alanı büyük. Diskin D-bölümüne taşır oyunlarını formatını çeker.

Her zaman oyunlarımı Windows olan bölüme değil diğer bölüme kuruyorum. Çokta kafa yoracak durum değil açığı.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Ya çok fazla özel şey yok hatta hiç yok. Sadece oyun indirdim 3-4 tane. Format benim için sıkıntı olmaz yedeğim falan da var. Ama dediğiniz gibi format atmadan çözsem iyi olacak.

Bir tek C diskim var.

Reaksiyon puanı
150
Ya çok fazla özel şey yok hatta hiç yok. Sadece oyun indirdim 3-4 tane. Format benim için sıkıntı olmaz yedeğim falan da var. Ama dediğiniz gibi format atmadan çözsem iyi olacak.

Bir tek C diskim var.

İşte tek çözüm ya elle silme ya teamviewer.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
Cmd vs engelli mi