Korsan film ticareti evlere taşındı

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Korsan film ticareti evlere taşındı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aldığı etkin tedbirler sonucu köşeye sıkışan korsan CD ve DVD kopyacıları, çoğaltma işlerini evlerinde yapmaya başladı.



Polis, korsanların bu yöntemini de keşfedip baskınlar gerçekleştiriyor. Sadece İzmir'de son bir ayda üç ayrı eve baskın düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan, korsan CD işindeki rant miktarının düşürülmesini istedi. İzmir'de korsan film imal edilen evlere yönelik operasyonlar Ballıkuyu ve Kadifekale semtlerinde başladı. Üç ayrı eve yapılan baskında, evdeki koltuk ve çekyatların altına zulalanmış binlerce CD ve DVD ele geçirildi. Üç evde yapılan aramada beş bilgisayar kasası, beş adet çoklu korsan CD ve DVD üretiminde kullanılan doublecater cihazı, 23 adet CD ve DVD yazıcı ele geçirildi. Ayrıca 10 bin adet korsan ve bandrolsüz CD veya DVD ile 50 bin kapak resmi bulundu. El konulan malzemelerin toplam değerinin 1,6 milyon YTL olduğu öğrenilirken 19 kişi hakkında kanuni işlem yapıldı. 'Korsan ev'lere yönelik bir diğer baskın da Karabağlar semtinde gerçekleşti. Eve giren ekipler, kopyalamada kullanılan iki adet bilgisayar kasası ile 20 adet DVD çoğaltıcı cihaz ele geçirdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan S.Y. (21) hakkında yasal işlem başlatıldı.

Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan, polisin, suçluların yöntemlerini kullanarak suçlulara ulaşmaya devam edeceğini söyledi. Suçu tamamen önlemenin mümkün olmadığını aktaran Çalışkan, "Cezaların caydırıcı olması insanların bunları yapmamasını sağlar. Örgütlü suçlarla ilgili gerekli teknikler var, bunlar kullanıldığı zaman polis sonuca ulaşır. Korsan yayıncılar eğer evlerde imalat yapıyorsa polis olarak biz de bunu tespit ederiz ve gerekli izinleri alıp evlere gireriz. Bu işin rantının düşürülmesi gerekir. Eğer rantı indirirseniz korsan yayıncılık çok daha fazla azalır." diye konuştu. EGM verilerine göre son üç yılda Türkiye genelinde 160 milyon korsan yayına el konuldu. Korsan yayında İstanbul ilk sırada yer alıyor.

KAYNAK
 

F-rekans

Profesör
Katılım
11 Aralık 2007
Mesajlar
1,762
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Gözaltına alırlar ertesi gün bırakırlar, yapsana bir 20 yıl. "Öyle Saça Böyle Tarak"
 

alirizak

Asistan
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
287
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
F-rekans dedi ki:
Gözaltına alırlar ertesi gün bırakırlar, yapsana bir 20 yıl. "Öyle Saça Böyle Tarak"

yok yok baya gelişme var. yazıcıoğlu'nun önünde bile sesleri çıkmıyor artık. sadece etrafa keskin keskin bakışlar atıyorlar. ilk aşamada tezgâhları kalktı. sonra da sesleri kesildi. yava yavaş sindirdiler.
 

rave

Asistan
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
403
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hiç bir zaman önüne geçilemeyecek bir olay bu. korsanlık olmasa teknoloji ilerlemesi epey bir yavaşlar sanırım. bakalım ps3 ü ne zaman halledecekler:)
 
Üst