Korona virüsünü niye bu kadar abarttılar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drocco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Bence en büyük sorunlardan birisi hastalığın (başta) gizlice yayılabilme potansiyeli.

Ben hazırlanmaya başladım bile çünkü er ya da geç gelecek

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Daha kötüsü var...
Şu.......resimde.........ne..........a.n.l.a.t.m.a.y.a. .ç.a.l.ı.ş.t.ı.n. ...///---BRO---///... ?
B.u. .ü.r.e.t.t.i.ğ.i.n. .ş.e.y.e. .n.e. .a.d. .v.e.r.i.y.o.r.s.u.n. .c.a.p.s. .m.i. ???....???....???broooo

2 dakikada tipografindeki kriptoyu çözdüm dekode ettim anlayacağın dilde sordum :)

Bence en büyük sorunlardan birisi hastalığın (başta) gizlice yayılabilme potansiyeli.

Ben hazırlanmaya başladım bile çünkü er ya da geç gelecek
Valla fuarlar iptal ediliyor ne olur ne olmaz diye. Topluluk halinde insanlar bir araya getirilmek istenmiyor. Gayet mantıklı. Daha mantıklısı tüm hava,deniz ve kara yolu ile gelenleri sınırda 14 gün tutmak. Ama yapamazlar herhalde.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Ülkemizde pek ciddiye alınmadığının kanaatindeyim, virüs o kadar tehlikeli bir şey olmasa koca Wuhan kenti sokakları boş kalmazdı.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ülkemizde pek ciddiye alınmadığının kanaatindeyim, virüs o kadar tehlikeli bir şey olmasa koca Wuhan kenti sokakları boş kalmazdı.

Devlet sırrı diye birşey var ama keşke bu tarz şeylerde toplumu bilinçlendirseler. Şunu yaptık bu oldu bunu ettik bu olacak.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Valla fuarlar iptal ediliyor ne olur ne olmaz diye. Topluluk halinde insanlar bir araya getirilmek istenmiyor. Gayet mantıklı. Daha mantıklısı tüm hava,deniz ve kara yolu ile gelenleri sınırda 14 gün tutmak. Ama yapamazlar herhalde.
Bu iyi birşey. Gayet te etkili olacaktır diye düşünüyorum ama maalesef son dediğini bence de yapmazlar. Virüs çok büyük ihtimalle bu tür açıklardan yararlanacak.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
Yeni haber çıktı salgın Türkiye'ye çok da bir etki vermiyormuş sebebi ise genetiği. :D

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,191
Bulaşıcı oşduğu içindir

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,754
İran'da Milletvekillerine bulaşmış.
Genelde Amerika'nın pek hoş bakmadığı ülkelerde daha ağır sonuç vermesi şüphe yaratıyor. (Çin, Kore, İran)

Reaksiyon puanı
10,327
Devlet sırrı diye birşey var ama keşke bu tarz şeylerde toplumu bilinçlendirseler. Şunu yaptık bu oldu bunu ettik bu olacak.

Bu konuda Türkiye kadar şeffaf bir ülke olduğunu düşünmüyorum sevgili Szayel, Sağlık bakanı Allah'ın günü basın karşısında millete rapor veriyor, yapılanları, yapılacak olanları anlatıyor, sosyal medyada yalan yanlış haberlere anında cevap vererek doğrusunu anlatıyor; Keza TV haberlerinde bu konuda yapılan herşey haber olarak, görüntü olarak sunuluyor. Uçaklarımız virüslü ülkelere gidip geldiğinde en ince detayına kadar dezenfekte ediliyor, ülkeye giren bütün yolcular virüs kontrolünden sonra içeri alınıyor vs. Ve bu sıkı tedbirlerden sonra Allaha şükür ki ülkemizde hala tek bir virüs olayına rastlanmadı. Virüs haritasına baktığınızda lekesiz ve bembeyaz kalan çok ender ülkeyiz.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
ispanyol gribi ortaya çıktığında kimse ciddiye almamış, hatta daha öncekilerden farkı yok demişlerdi

18 ay içinde 100 milyon insan ispanyol gribinden öldü, 500 milyon insanda hastalığa yakalandı

yani diyeceğim dua edin aşısını bulsunlar, yoksa iş sakat, evet ebola virüsü hemen öldürüyor ama ebolanın yayılma alanları kısıtlı, zaten yarasa eti gibi yada taşıyıcı hayvanların sıvılarına temas ederseniz bulaşıyor

fakat korona virüsü öyle değil, bulaşıcı ve sinsi bir hastalık,obsesiflik derecesinde temizliğe dikkat etmek gerekiyor

pleague inch oyunu gibi

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
ispanyol gribi ortaya çıktığında kimse ciddiye almamış, hatta daha öncekilerden farkı yok demişlerdi

18 ay içinde 100 milyon insan ispanyol gribinden öldü, 500 milyon insanda hastalığa yakalandı

yani diyeceğim dua edin aşısını bulsunlar, yoksa iş sakat, evet ebola virüsü hemen öldürüyor ama ebolanın yayılma alanları kısıtlı, zaten yarasa eti gibi yada taşıyıcı hayvanların sıvılarına temas ederseniz bulaşıyor

fakat korona virüsü öyle değil, bulaşıcı ve sinsi bir hastalık,obsesiflik derecesinde temizliğe dikkat etmek gerekiyor

pleague inch oyunu gibi
Boşver bu adamların açtığı konulara yorum yapma hiç girme...Sardaukar...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Boşver bu adamların açtığı konulara yorum yapma hiç girme...Sardaukar...
bu çinde artık ders alsın şu kırsal kesimde kontrolü sağlasın

emin olun bizim en kirli çöplüğümüz bunların sokak yemeklerinden daha temizdir

kanalizasyon suyunu alıp bildiğiniz yemek yapıyorlar, e bu şartlarda bırak koronayı, zombi olmadıklarına şükretsinler

1583678953147.png

kırsal alanların çoğu böyle artık değişmenin vakti geldi, ellerinde bahaneleride var, korona virüse önlem diye komple bu tarz fare kurbağa köpek kedi eti yarasa vb şeyleri direk sonsuza kadar yasaklasınlar

1583679054492.png

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
bu çinde artık ders alsın şu kırsal kesimde kontrolü sağlasın

emin olun bizim en kirli çöplüğümüz bunların sokak yemeklerinden daha temizdir

kanalizasyon suyunu alıp bildiğiniz yemek yapıyorlar, e bu şartlarda bırak koronayı, zombi olmadıklarına şükretsinler

Ekli dosyayı görüntüle 89324

kırsal alanların çoğu böyle artık değişmenin vakti geldi, ellerinde bahaneleride var, korona virüse önlem diye komple bu tarz fare kurbağa köpek kedi eti yarasa vb şeyleri direk sonsuza kadar yasaklasınlar

Ekli dosyayı görüntüle 89325
Komünist ülkeden ne beklersinki Konfüçyüsten medet umuyorlar....Tao dan medet umuyorlar...Mao dan medet umuyorlar...Şu Doğu Türkistan ve Tibet bağımsız olaydı iyiydi...şimdi onlara da Corana bulaşacak...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Komünist ülkeden ne beklersinki Konfüçyüsten medet umuyorlar....Tao dan medet umuyorlar...Mao dan medet umuyorlar...Şu Doğu Türkistan ve Tibet bağımsız olaydı iyiydi...şimdi onlara da Corana bulaşacak...
keşke taodan konfiçyüsten medet umsalar, mao zedong döneminde çinin antik kültürü yazıtları yok edildi şu an bi garip şey oldular

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
keşke taodan konfiçyüsten medet umsalar, mao zedong döneminde çinin antik kültürü yazıtları yok edildi şu an bi garip şey oldular
Öksüz kaldılar diyorsun...1967 Kültür Devrimi vardı Çinin Altın Kızları vardı...Hepsi yok mu oldu...şimdi de Coranalı kadınlar var...

Son düzenleme:

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Öksüz kaldılar diyorsun...1967 Kültür Devrimi vardı Çinin Altın Kızları vardı...Hepsi yok mu oldu...şimdi di Coranalı kadınlar var...

kızıl muhafızlar adlı milis kuvveti mao döneminde bir çok yazıtı yok edip mezarı tahrip etti

bu ming imparatorunun tahrip edilmiş mezarı

1583680639918.png

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,754
1.5 Milyar insanı beslemek zor. Ne bulurlarsa yiyorlar.

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
kızıl muhafızlar adlı milis kuvveti mao döneminde bir çok yazıtı yok edip mezarı tahrip etti

bu ming imparatorunun tahrip edilmiş mezarı

Ekli dosyayı görüntüle 89330
Bu Ming hanedanı çok eski Mısırdaki Firavun tarihi gibi eski yalnız Ming hanedanından bu yana Çin de çok şey değişti...Mao Herşeyi yok etti....Bari ÇANKAYŞEK savaşı kazansaydı.sen Çankayşeki severmisin...yazık oldu Generale..

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bu Ming hanedanı çok eski Mısırdaki Firavun tarihi gibi eski yalnız Ming hanedanından bu yana Çin de çok şey değişti...Mao Herşeyi yok etti....Bari ÇANKAYŞEK savaşı kazansaydı.sen Çankayşeki severmisin...yazık oldu Generale..
ikisinide sevmem fakat çankay şek yüzünden on milyonlarca çinli açlıktan ölmedi, komitang yönetimindeki tayvanın şu anki haline bak, ekonomisi ile demokrasisi ile asyadaki nadir ülkelerden, bide maonun kurduğu çine bak evet çin çok büyük bir ekonomi ama insani gelişmişlik olmadıktan sonra bana göre hiç bir anlamı yok

mesela mao çini ele geçirince stalinin yaptığının çok daha sertini yaptı, sonuç olarak on milyonlarca çinli açlık ve sefaletten öldü, bide tarım ürünlerine zarar veriyor diye serçeleri öldürttü, bunun sonucunda serçelerin yediği çekirgeler öyle bir çoğalırki, ülke genelinde kıtlık çıkar bu kıtlık ölü sayısının artmasındaki en büyük paya sahiptir

Son düzenleme:

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
Şöyle düşün Komünist Mao ve Milliyetçi ÇANKAYŞEK gene iyisi Çankayşek ancak Tayvan iyi durumda dediğin gibi Peki Amerikadaki Kuzey-Güney savaşında kimi destekledin...Güneyli askerlerin Gri benzeri bir üniformaları vardı...süperdi..

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Şöyle düşün Komünist Mao ve Milliyetçi ÇANKAYŞEK gene iyisi Çankayşek ancak Tayvan iyi durumda dediğin gibi Peki Amerikadaki Kuzey-Güney savaşında kimi destekledin...Güneyli askerlerin Gri benzeri bir üniformaları vardı...süperdi..
ben ikisinide desteklemedim sonuçta köle karşıtları kazandı ama ayrımcılık ırkçılık 1960 lara kadar sürdü, sadece adı kölelik değildi

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
ben ikisinide desteklemedim sonuçta köle karşıtları kazandı ama ayrımcılık ırkçılık 1960 lara kadar sürdü, sadece adı kölelik değildi
Çin deki iç savaşta Çankayşeki ABD deki iç savaşta Kuzey-Güney savaşında Güneyi Desteklemek bir Türk için nasıl bir duygu nasıl bir Metofor olurdu..nasıl bir şey olurdu...
Mesaj otomatik birleştirildi:

hakkında çok şey bilinmediği için korkutuyor ve önlem alınması normal. insanların bağışıklığının olmadığı bir virüs henüz. aşısı bile yok daha.
Forumdakiler sinirli yazamıyorum Demiştin...şimdi ben senin yerine yazıyorum....Dünyadaki Bütün Kadınların Bayramı Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...bu da sana gelsin Donita...

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Bu konuda Türkiye kadar şeffaf bir ülke olduğunu düşünmüyorum sevgili Szayel, Sağlık bakanı Allah'ın günü basın karşısında millete rapor veriyor, yapılanları, yapılacak olanları anlatıyor, sosyal medyada yalan yanlış haberlere anında cevap vererek doğrusunu anlatıyor; Keza TV haberlerinde bu konuda yapılan herşey haber olarak, görüntü olarak sunuluyor. Uçaklarımız virüslü ülkelere gidip geldiğinde en ince detayına kadar dezenfekte ediliyor, ülkeye giren bütün yolcular virüs kontrolünden sonra içeri alınıyor vs. Ve bu sıkı tedbirlerden sonra Allaha şükür ki ülkemizde hala tek bir virüs olayına rastlanmadı. Virüs haritasına baktığınızda lekesiz ve bembeyaz kalan çok ender ülkeyiz.

Hocam bu iş için aktardım zaten. Sitemimin bir diğeri devlete. Sosyal medyada da bir denetim ihtiyacımız var. Arkadaşlarımla hergün bir konuda tartışıyoruz. Şurda korona çıkmış, bugün burda çıkmış. Teyit[dot]org diye bir site var sürekli buraya bildirim yapıyorum doğruluğunu onaylamalarını istiyorum. Devletin bir mercii olmalı bu iş için. Çağıra çağıra an'a an'a bize de gelecek hastalık :)) Yani ortalığı karıştırmak isteyen karaktersizler var, hem bunlar yakalansın hem içi boş iddaalar kırılsın. Dünden razıyız fitneye fesata hemen herkes herşeyi paylaşıyor. Sosyal medya gücünü yanlış anlamda kullanıyoruz.

Psikolojikman hasta olucaz böyle giderse.

Reaksiyon puanı
10,327
Hocam bu iş için aktardım zaten. Sitemimin bir diğeri devlete. Sosyal medyada da bir denetim ihtiyacımız var. Arkadaşlarımla hergün bir konuda tartışıyoruz. Şurda korona çıkmış, bugün burda çıkmış. Teyit[dot]org diye bir site var sürekli buraya bildirim yapıyorum doğruluğunu onaylamalarını istiyorum. Devletin bir mercii olmalı bu iş için. Çağıra çağıra an'a an'a bize de gelecek hastalık :)) Yani ortalığı karıştırmak isteyen karaktersizler var, hem bunlar yakalansın hem içi boş iddaalar kırılsın. Dünden razıyız fitneye fesata hemen herkes herşeyi paylaşıyor. Sosyal medya gücünü yanlış anlamda kullanıyoruz.

Psikolojikman hasta olucaz böyle giderse.
@Szayel şu an için sosyal medya denen bataklık kahir ekseriyet fetö denen iblisin kontrolünde. Devlet aleyhine nerede en ufak bir fırsat buluyor ise oraya damlıyorlar. Son derece organize oldukları ve bu sahada mahir oldukları için de her tür fitneyi, fesadı fütursuzca yayabiliyorlar. Şu an bunlar devletin takibinde, çok sıkı bir takip altındalar ve bir çok yakalanıp paketlenen bir sürü kişi olduğunu biliyorum.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
FFP3 maske stokları eriyor resmen. (2) maskeyi sepete ekleyip kredi kartı bilgilerini yazıyordum, tükenmiş gece gece.
Gündüz karaborsa olacak.

Gece gece N11'de bir mağazadan (3) tane FFP3 ventilli maske sipariş ettim. İnşallah gelir.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
FFP3 maske stokları eriyor resmen. (2) maskeyi sepete ekleyip kredi kartı bilgilerini yazıyordum, tükenmiş gece gece.
Gündüz karaborsa olacak.

Gece gece N11'de bir mağazadan (3) tane FFP3 ventilli maske sipariş ettim. İnşallah gelir.
Zaten satıcıların çoğu virüsten dolayı kazığa satıyordu. Şimdi Türkiye’de olduğu için daha kazık fiyatlara satarlar...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,754
Zamanında stok etseymişim, köşeyi dönecekmişim.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Şundan aldım (2) tane. Yıkanabiliyormuş. Gece tükenmişti. 1-2 saat önce tekrar stoğa girmiş. Hemen aldım. İnşallah işe yarar bir şeydir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,754
Çok tipsiz duruyor, burnuna sütyen takmışın gibi.