drocco
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 991
Bu kadar abartacak ne var? Ortada hiçbir şey yok niye insanları tedirgin etmeye çalışıyorlar?
Yeni koronavirüs (2019-nCoV) ne kadar tehlikeli? Şu anda bunu kimse bilmiyor.
Virüs ne kadar hızlı yayılıyor? Bunu da kimse bilmiyor.
Virüsün kaynağı hangi hayvan? Bu da tam olarak bilinmiyor. (Ama muhtemel kaynağının yılan (Çin krait yılanı (Bungarus multicinctus) ve Çin kobra yılanı (Naja atra)) olduğu tahmin ediyor.)
Bunca bilinmeyen var, üstelik yeni virüse karşı herhangi bir aşı da henüz geliştirilmemiş.
1 Şubat 2020 Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre: Olguların çoğu Çin’den olmak üzere, şimdiye kadar olan bir aylık süreçte, yeni koronavirüs (2019-nCoV) 24 ülkede 11953 kişiyi etkisi altına almış ve 259 kişi bu hastalıktan hayatını kaybetmiştir. Bkz.
Bu salgında ölümlerin çoğu (kalp hastalığı, hipertansiyon ve diyabet gibi) sağlık sorunları olan yaşlı insanlarda olmuştur. Bu grup risk grubundadır.
Üstelik virüsün belirgin belirti ve bulguları ortaya çıkmadan geçirilebilir olması işin daha vahim kısmı.
Onu bende okudum Tayland da HIV ve mevcut grip aşısı ile hazırlamışlar ve iyileşme görülmüş hastalarda umarım işe yarar doğru bilgidir.İlacını bulmuşlar bile hastalar iyileşmeye başlamış.
kaynak ?İlacını bulmuşlar bile hastalar iyileşmeye başlamış.
İlacını bulmuşlar bile hastalar iyileşmeye başlamış.
Çoğu durumu örtbas etmekte üstlerine yok.
Kaç kişiye yayılmış, kimler şüpheli olup olmadığı veya gerekli önlemler her yerde alınımıyor mu? Biliyor muyuz hayır.Mesela?!
Kaç kişiye yayılmış, kimler şüpheli olup olmadığı veya gerekli önlemler her yerde alınımıyor mu? Biliyor muyuz hayır.
Onlar yüzünden durumun ciddiyetinin farkında bile değiliz ki.
Sevgili Death Mark, seni doğrusu hakperest biri olarak tanımış idim. Ta ki yukarıda söylediklerini okuyana kadar. Şaşırttın beni doğrusu. Şaşırttın çünkü 80 ülkeye yayılan coronavirüs'ün giremediği çok ender ülkelerden biriyiz biz. Bir adım ötesi İran kırılıp geçilirken, Avrupa'nın bir çok ülkesi kâbuslarla, korkuyla yanıp tutuşurken bu ülke aldığı tedbirlerle tek bir vakaya bile müsaade etmedi.
Muhalif olabililrsin, sevmeyebilirsin, bunu anlarım da sonuçta hepimiz bir vicdan taşıyoruz, düşmanın bile olsa haksızlık etmeyi yakıştıramadım size.
Vesselam.
Türkiye'ye bir çok ülkeden fazlasıyla insanlar geliyor. Her zaman bir risk ihtimali vardır.Şaşırttın çünkü 80 ülkeye yayılan coronavirüs'ün giremediği çok ender ülkelerden biriyiz biz.