- Katılım
- 14 Nisan 2010
- Mesajlar
- 8,797
- Reaksiyon puanı
- 523
- Puanları
- 1,293
- Yaş
- 36

Malzemeler
500 gr makarna (Penne)
3 dal taze soğan
8 - 10 adet küçük kırmızı turp
3 - 4 yaprak marul veya başka bir yeşil salata çeşidi (Romanasalat)
1 kase yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
tuz, karabiber, köri
Hazırlanışı
Makarnaları kaynar suda 8 - 10 dakika haşlayın ve piştikten sonra süzgece alın ve üzerinden soğuk suyla gecin. Soğumaya bırakın. Yıkanmıs ve temizlenmiş sebzeler istenilen irilikte doğranır. Yoğurt ve mayonezi geniş bir kabin icine alın ve içine baharatları da katıp güzelce birbirine yedirin. Yoğurt sosu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Köri baharatını herkes kendi isteğine göre arttırabilir veya çok az bir miktar da katabilir. Yoğurtlu sosun içine ilk önce makarnalar alınır ve karıştırılır. Daha sonra sonra tüm sebzeler de içine katılır ve iyice harmanlanır. Salatayı biraz dinlenmeye bırakalım, tüm malzemeler çeksin diye ve servise çıkaralım.
Afiyet Olsun