PC MERAKLISI
Dekan
- Katılım
- 1 Şubat 2008
- Mesajlar
- 5,539
- Reaksiyon puanı
- 2
- Puanları
- 0
ton balığı salatası 4 kişilik.
Malzemeler:
1 kutu ton balığı konservesi
4 adet iri dolmalık biber
1 adet küçük soğan
4 çorba kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı çiğ krema
HAZIRLANIŞI :
Ton balığını küçük doğrayın. Küp şeklinde doğranmış soğan
mayonez
çiğ krema
ince doğranmış turşu
tuz ve karabiber ilave edin. Tahta kaşık ile karıştırın.
Dolmalık biberleri yıkayıp
çekirdeklerini çıkartın. Biberlerin içine ton balıklı salatayı doldurun. Doldurulmuş biberleri dilimleyip
servis tabağına dizin. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
2 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu)
1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık
3 dal taze nane
Yapılışı:Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın.
. Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün
. Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
BAHARATLı TUNA SALATASı
MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
Yarım su bardağı bezelye
200 gr ton balığı
1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı
kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu
yağ
köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu
pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin.
BEYAZ KıVıRCıK
MALZEMELER
1 adet kıvırcık salata
6 adet taze soğan
2 adet badem salatası
10 adet kornişon salata
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
300 gram yoğurt
3 diş sarmısak
yarım çay bardağı yağ
nane
maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt
mayonez
yağ
tuz
nane
karabiber
limon karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil salataların içine konur ve buzdolabında biraz bekletildikten sonra servis yapılır.
BIBERLI MAKARNA SALATASI
MALZEMELER
1 paket düdük makarna
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
150gr sucuk
2 çorba kaşık mısır
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1. Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın
biberler şerit şerit
şucuları dilim dilim kesin
2. Dereotu ve maydonozu ince kıyın
mayonezi yoğurt ve hardal ile iyice karıştırın
3. Makarnayı süzüp
hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırıp servis yapın
Not: Sucuğu
ister kızartıp
ister ciğ olarak kullanabilirsiniz
BOSTANA
MALZEMELER
2 adet iri domates
6 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon
1 çay kaşığı pulbiber
1 kahve fincanı su
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun
soğan ve maydanozu ile birlikte ince ince kıyın. Salça
limon suyu
tuz ve pulbiberi ilave edip hepsini karıştırın. İçerisine suyu da ekleyip servis yapın.
BREZILYA SALATASı
MALZEMELER
600 gr kuşkonmaz
200 gr haşlanış mısır
300 gr Brüksel lahanası
100 gr fındık
1 adet limon
1 avokado
1 porfakal
sıvı yağ
biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı
fındığı
yağı
limon suyunu
biber ve tuzu katıp
iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
mor dünya salatası
MALZEMELER
1 adet kırmızı lahana
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 kaşık sirke
1 kase süzme yoğurt
tuz ve maydonoz
tuzot
HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı rendeleyin
2-3 kaşık sirke ile iyice elimizle eziyoruz.Daha sonra içine tuzot atıp tekrar elinizle ezmeye devam ediyoruz.Diger taraftanda 1 kase yoğurdu geniş bir kaba alın ve2 kaşık yağla iyice karıştırıyoruz.(Yani yoğurdu iyice açmamız lazım)Sonra elimizle lahanayı sıkıp yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Maydonozuda ince kıyıp bu karışıma ekliyoruz.Bütün istenilen baharatları koydukdan sonra 2 kaşık yardımı ile şekil verip servis tabağına alıyoruz.Kenarlarını maydonoz ve pulbiberle süslüyoruz.Şimdiden afiyet olsun.
Mısır Salatası
Malzemeler
1 adet donsurulmuş mısır
5-6 taze soğan
100 gram kornişon turşu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
limon
tuz
Hazırlanışı
Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım.
Süzgeçten geçirip suyunu süzelim.
Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım.
Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ilave edelim.
Çiğ Mantar Salatası
Bir kaba
yumurta sarısı
hardal ve sirkeyi koyun. Yağı telle karıştırarak
yavaş yavaş yedirin. Tuz ve biber ilave edin. Sosun çorba kıvamında olması için
biraz su ilave edebilirsiniz. Mantarların saplarındaki topraklı kısımları kesip atın ve bol soğuk su ile yıkayıp süzün. Maydanoz ve taze soğanı temizleyip incecik kıyın. Yeşil salatayı temizleyip süzün. Mantarları ince dilim şeklinde doğrayın
içine maydanoz ve taze soğan koyun. Sosun yarısını ilave edin ve mantarları kırmadan karıştırın. Yeşil salataların yarısından fazlasını kıyıp servis tabağına koyur ve üzerine mantarları düzgünce yerleştirin. Etrafını yeşil salata yaprakları ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
4 kişilik
30 dakika
Malzemeler
400 gr kültür mantarı
1 çay kaşığı hardal
2 taze soğan
6 yaprak yeşil salata
2 fincan sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
3 Dal maydanoz
1 yumurta sarısı
Tuz
karabiber
-----------------------------
MALZEMELER:
200 gr Amerikan Pirinci haşlanmış
100 gr küçük mısır koservesi
1 adet sarı çan biber
1 adet kırmızı çan biber
1 adet yeşil taze soğan
1 limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr feta peyniri
10 adet marul yaprağı
Süs için kiraz domates ve siyah zeytin
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip
servis yapın.
Malzemeler:
1 kutu ton balığı konservesi
4 adet iri dolmalık biber
1 adet küçük soğan
4 çorba kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
Tuz

1 çay bardağı çiğ krema
HAZIRLANIŞI :
Ton balığını küçük doğrayın. Küp şeklinde doğranmış soğan




Dolmalık biberleri yıkayıp


Meyve Salatasi
3 Adet armut
3 Adet elma3 Adet armut
2 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu)
1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık
3 dal taze nane
Yapılışı:Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın.
. Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün
. Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
BAHARATLı TUNA SALATASı
MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
Yarım su bardağı bezelye
200 gr ton balığı
1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı




BEYAZ KıVıRCıK
MALZEMELER
1 adet kıvırcık salata
6 adet taze soğan
2 adet badem salatası
10 adet kornişon salata
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
300 gram yoğurt
3 diş sarmısak
yarım çay bardağı yağ
nane



HAZIRLANIŞI
Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt






BIBERLI MAKARNA SALATASI
MALZEMELER
1 paket düdük makarna
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
150gr sucuk
2 çorba kaşık mısır
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1. Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın


2. Dereotu ve maydonozu ince kıyın

3. Makarnayı süzüp

Not: Sucuğu


BOSTANA
MALZEMELER
2 adet iri domates
6 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon
1 çay kaşığı pulbiber
1 kahve fincanı su
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun



BREZILYA SALATASı
MALZEMELER
600 gr kuşkonmaz
200 gr haşlanış mısır
300 gr Brüksel lahanası
100 gr fındık
1 adet limon
1 avokado

1 porfakal
sıvı yağ
biber

HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı





mor dünya salatası
MALZEMELER
1 adet kırmızı lahana
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
2-3 kaşık sirke
1 kase süzme yoğurt
tuz ve maydonoz
tuzot
HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı rendeleyin

Mısır Salatası
Malzemeler
1 adet donsurulmuş mısır
5-6 taze soğan
100 gram kornişon turşu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
limon

Hazırlanışı
Dondurulmuş mısırları çözdükten sonra 10 dakika kadar haşlayalım.
Süzgeçten geçirip suyunu süzelim.
Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşuları ince ince kıyalım.
Hepsini karıştırarak içine biraz yağ tuz ve limon ekleyerek mısırlara ilave edelim.
Çiğ Mantar Salatası
Bir kaba





4 kişilik
30 dakika
Malzemeler
400 gr kültür mantarı
1 çay kaşığı hardal
2 taze soğan
6 yaprak yeşil salata
2 fincan sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
3 Dal maydanoz
1 yumurta sarısı
Tuz

-----------------------------

MALZEMELER:
200 gr Amerikan Pirinci haşlanmış
100 gr küçük mısır koservesi
1 adet sarı çan biber
1 adet kırmızı çan biber
1 adet yeşil taze soğan
1 limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr feta peyniri
10 adet marul yaprağı
Süs için kiraz domates ve siyah zeytin
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip

Kaynak