Claynt
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 96
Bugün çiğ et verdiğim de pişik halinden daha iştahlı yedi, bi sakıncası olur mu?
Bugün çiğ et verdiğim de pişik halinden daha iştahlı yedi, bi sakıncası olur mu?
daha önce mahallenin sokak köpeği bizim evin önünden tavuğu ağzıyla alıp götürdüğünü görenler olmuştuSürekli çiğ et vermeniz doğru olmaz çünkü evet avcı olsalarda her gün bir şeyler yakalayıp yemiyorlar arada verebilrsinz ancak çiğ et verilmemesinin nedeni parazite neden olması köpekler etçil hayvanlardır ancak kendi yakaladıklarını yeme durumunda değiller kurtlar gibi.hafif de olsa pişirip vermenizde fayda var mamada olsa et de olsa tek bir şeye bağlı kalmak bence doğru değil hepsine ihtiyaçları var sonunda aynı şeyi yiye yiye bıkar![]()
daha önce mahallenin sokak köpeği bizim evin önünden tavuğu ağzıyla alıp götürdüğünü görenler olmuştu
sadece tek başına değildi.resmen sokak çetesi gibi geziyorlardıEvet doğru bunu yazmayı düşünmüştümde unutmuşumÇiğ et verince alışır diyolar canlı hayvanlara saldırır deniyor tavuk götürdüğünü bende duydum ama hani tavuğu görecek de kapıp gidecek önce tavuk olması lazım
Pişirerek verme taraftarıyım biz kedilerime çiğ vermemeye çalışıyoruz
sadece tek başına değildi.resmen sokak çetesi gibi geziyorlardı
yani aç kaldığından yapmış olabileceğini düşündük ama köpeğinde aç kalacağını sanmıyorum
bunu normalde çakal tabir ettiğimiz hayvanlar yapardı.normal köpeğin yapması biraz düşündürücü
aynen ya.bu duruma çok üzülüyorum.insanoğlu yıne ne yapıp edip karnını doyurabılıyor,aç olduğunu söyleyebılıyor.dilsiz hayvan nasıl istesın ,söylesın.elimde imkan olsa bütün sokak hayvanlarını toplayıp en modern şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlarım.Allah hiçbir canlıyı aç bırakmasınKalıyolar maalesef hayvanları mahallelerden toplayıp en ücra ıssız yerlere atıyorlar çöp yok insan yok sonra aç kalınca geziyolar öyle oysa herkes yemek artığını dökse bile hayvanlar doyar bir yere atılıp sürü şeklinde açlığa mahkum edilmezler...Sokak arasındaki köpekleri görüyorum çöp kapalı oluyor içine de giremiyolar ağzı kapalı çöp varilleri kondu etrafında dolanıp gidiyolar ekmek falan veriliyor yeterli değil tabi... Bazı köpekler tavuk falan götürüyor ama bazılarıda tınmıyor bile o konuda biraz köpeğin yapısına bağlı sanrm