Konuları Unutuyorum

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Fen,Mat Konularını Unutuyorum eski işlediklerimi Mat Sorularını Çözemiyorum Yeni Nesil Olanları Teog Sorularında 3 4 tane anlamadığım oluyor
Yeni Nesil Mat Sorularını Görünce Mal gibi kalıyorum nasıl çözüleceğini düşünemiyorum
Yeni Nesil Fen Sorularını Çözebiliyorum ama konuları unutuyorum
Türkçe 17 netim var
kat sayısı yüksek olan derslerin durumu böyle
napayım bi öneri verin

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Fen,Mat Konularını Unutuyorum eski işlediklerimi Mat Sorularını Çözemiyorum Yeni Nesil Olanları Teog Sorularında 3 4 tane anlamadığım oluyor
Yeni Nesil Mat Sorularını Görünce Mal gibi kalıyorum nasıl çözüleceğini düşünemiyorum
Yeni Nesil Fen Sorularını Çözebiliyorum ama konuları unutuyorum
Türkçe 17 netim var
kat sayısı yüksek olan derslerin durumu böyle
napayım bi öneri verin
Kansızlıktan olabilir.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Biraz da Allah vergisi. Sozelini fulleyecek duruma gel sayisaldan ümidin yoksa.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Sibraiuscum kansızlık falan değil bu.

Konu sahibi arkadaşım LGS adayım:
Bu konuları biz de unutuyorduk. Bunun için yöntemler var. Haftada ayda diye.
Eski konuları hafta sonu bir aç tekrardan oku. Onlarla ilgili illa ki çözmediğin meb kazanım testleri vardır. Onları çöz veya deneme çöz direkt konuları hatırla. Bunu haftaya da yap. Sonra 1 hafta ara ver sonraki hafta yap. Sonra 2 hafta sonra bir daha 3 hafta sonra en son ayda 1 tekrar yetecek.
Ki son zamanlarda ilk üniteden bile soruları sık sık çözeceksin.
Teog sorularına çok takılma lgs nin teogla uzak yakın alakası yok. Bu sene bize sorduklarına bak.
Yeni nesil çözmeye uğraş.
Ben de matematikten yeni nesik çözemiyordum ama öyle zannediyormuşum. Yeni nesil soruların mantığı okuduğunu anlamaktan geçiyor. Oradaki upuzun paragrafta sana hikaye anlatıyor bu hikayeden bir işlem örgüsü çıkıyor zaten mantığı da belli oluyor genelde. Benzer türleri var gördükçe alışırsın .
En önemlisi kitap okumak. Kitap okursan bana inan matematik de türkçe de fen de inkılap da din de hepsinin netleri artacak.
Bu iş okuduğunu anlamaktan geçiyor. Kitap okudukça hem hızlı okumaya başlarsın hem de soruyu anlarsın. Önünde hâlâ 6-7 ay var. Şuan başlamış olsan bile geç değil.
Kendine inan ve bir çalışma programına göre çalış.
Konuları haftalık ve aylık tekrar et.
Deneme çözmeyi unutma.
Denemelerde yanlış yaparsan üzülmene gerek yok. Yanlışların üzerine git onları sonuna kadar öğren. Bir sonraki denemede daha dikkatli ol bak ne kadar yüksek alıyorsun.
Bu tavsiyeler bu sene lgs ye girmiş benden sana.
Kitap okumak çok önemli bunu unutma.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Sibraiuscum kansızlık falan değil bu.

Konu sahibi arkadaşım LGS adayım:
Bu konuları biz de unutuyorduk. Bunun için yöntemler var. Haftada ayda diye.
Eski konuları hafta sonu bir aç tekrardan oku. Onlarla ilgili illa ki çözmediğin meb kazanım testleri vardır. Onları çöz veya deneme çöz direkt konuları hatırla. Bunu haftaya da yap. Sonra 1 hafta ara ver sonraki hafta yap. Sonra 2 hafta sonra bir daha 3 hafta sonra en son ayda 1 tekrar yetecek.
Ki son zamanlarda ilk üniteden bile soruları sık sık çözeceksin.
Teog sorularına çok takılma lgs nin teogla uzak yakın alakası yok. Bu sene bize sorduklarına bak.
Yeni nesil çözmeye uğraş.
Ben de matematikten yeni nesik çözemiyordum ama öyle zannediyormuşum. Yeni nesil soruların mantığı okuduğunu anlamaktan geçiyor. Oradaki upuzun paragrafta sana hikaye anlatıyor bu hikayeden bir işlem örgüsü çıkıyor zaten mantığı da belli oluyor genelde. Benzer türleri var gördükçe alışırsın .
En önemlisi kitap okumak. Kitap okursan bana inan matematik de türkçe de fen de inkılap da din de hepsinin netleri artacak.
Bu iş okuduğunu anlamaktan geçiyor. Kitap okudukça hem hızlı okumaya başlarsın hem de soruyu anlarsın. Önünde hâlâ 6-7 ay var. Şuan başlamış olsan bile geç değil.
Kendine inan ve bir çalışma programına göre çalış.
Konuları haftalık ve aylık tekrar et.
Deneme çözmeyi unutma.
Denemelerde yanlış yaparsan üzülmene gerek yok. Yanlışların üzerine git onları sonuna kadar öğren. Bir sonraki denemede daha dikkatli ol bak ne kadar yüksek alıyorsun.
Bu tavsiyeler bu sene lgs ye girmiş benden sana.
Kitap okumak çok önemli bunu unutma.
Teşekkür Ederim Dediklerini Deneyeceğim Umarım İşe yarar :)

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Matematikten ümidin yoksa sözelin tamamını fullersen Fen den de iyi bir net yaparsan kurtarırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birazda paragraf çözmeyi arttır.Daha hızlı okursun soruları.