Ben o anlatılanların hiç birine inanmıyorum iki tarafta gereğinden fazla abartıyor.. konusturulanlar önceden para veriyorlar gibi geliyor iki tarafta aynı taktiği uyguluyor gibi geliyorArkadaşlar bu yaşlı amcaları köşeye çekip, soru soruyorlar hep sosyal medyada. Amcalar da şükre edin, elindeki telefon son model, 3000 TL falan diyorlar.
Ben yaşlı amcaların eskiye hayatla, şu anki yaşamın çok çok daha iyi olmasından ötürü bu cevapları verdiklerini düşünüyorum.
Lakin anlayışsız insanlar sürekli dalga geçiyorlar, daha bir çok şey de varda anlatmak istemem burada.
Evet!Ayn bu dediklerin eskiden yoktu ne güzel ülkeydik eskiden be luksemburg gibi refah tavandı
Bide gerçek olsa.Amcalar da şükre edin, elindeki telefon son model, 3000 TL falan diyorlar.
Bu konudaki silinen mesajları kastediyorsanız ben siliyorum.Beyler ben "A" yazsam, bu moderatör -> @Creative silip duruyor. Kusura bakmayın.
? hocam konu siyasete evrilecek de tartışma çıkacak diye endişe duyuyor moderatörler. Büyük ihtimalle daha önce bununla ilgili şeyler yaşanmıştır. Benim mesaj da silindi sıkıntı yok. Unutun gitsin hocam. Onlar sildikçe siz daha inatlaşacaksınız gibi bir his var içimde ? bu konuya yazmak zorunda değiliz, ben yazmayacağım, konu başka yerlere taşınmasınBeyler ben "A" yazsam, bu moderatör -> @Creative silip duruyor. Kusura bakmayın.
Olm elimdeki telefon zaten 2000 lira 3 yıl önce aldık ekranı gidik Ailem asgari ücret alıyor evime katkım olsun diye bende bişiler yapıyorum. Herşey sürekli zamlanıyo sürekli artıyor. Şükret şükret diyorsunuzda Bunun nesine şükredicez? Mülteciler bile bizden daha iyi yaşam sürüyor ya.Yaşıtlarımda bi sıkıntı var ozellikle yaşlılar olmak uzere yaşıt olmayan herkesi dışlayıp hor görüyorlar dalga geçiyorlar .d
Ve senin dediğin konuda da bence o amcalar haklı
Lan madem açsın yiyecek yemek bulamıyorsun o telefon ne olm
Başkası da gitmiş 300 liraya saçını yaptırmış sonra cıkıp bu gün yemek yiyemedim diyor...
Ben niye böyle saçma tiplerin arasında doğdum ya
Biz cevap yazınca siliniyor maşAllah boyle forum adaletine @FakeheroOlm elimdeki telefon zaten 2000 lira 3 yıl önce aldık ekranı gidik Ailem asgari ücret alıyor evime katkım olsun diye bende bişiler yapıyorum. Herşey sürekli zamlanıyo sürekli artıyor. Şükret şükret diyorsunuzda Bunun nesine şükredicez? Mülteciler bile bizden daha iyi yaşam sürüyor ya.
Kulaktan dolma 'Suriyeliler Keyif Yapıyo' sözü tamamen yanlış dostum.Adam köpek gibi çalışıp parasını kazanıyor.Harcıyor.Ama ne yazikki yeni nesil ''Z'' kuşağı denen nesil ciddi ciddi iş beğenmiyor.Bak mesela ben İstanbul Pendik'te oturuyorum.En az benim yakınımda 6 tane iş var bildiğim.O yaşlı dedelerimiz,amcalarımız zamanlarındaki imkanların daha zorlu olduğunu söylüyor.Ve gayette doğru.Eğer tanıdığın 50-60 yaşında bireyler var ise onlarla sohbet etmeni isterim.Dediğim gibi,iş çok fazla ama sizler çalışmıyorsunuz.Bir örnek daha veriyim.Ben üniversite paramı çıkarmak için aylık 2400 tl'ye Sanayide araba tamir ederek çalıştım.İş çok ama çalışan az.Olm elimdeki telefon zaten 2000 lira 3 yıl önce aldık ekranı gidik Ailem asgari ücret alıyor evime katkım olsun diye bende bişiler yapıyorum. Herşey sürekli zamlanıyo sürekli artıyor. Şükret şükret diyorsunuzda Bunun nesine şükredicez? Mülteciler bile bizden daha iyi yaşam sürüyor ya.
Siyaset yapmamaya dikkat ettim.Kulaktan dolma 'Suriyeliler Keyif Yapıyo' sözü tamamen yanlış dostum.Adam köpek gibi çalışıp parasını kazanıyor.Harcıyor.Ama ne yazikki yeni nesil ''Z'' kuşağı denen nesil ciddi ciddi iş beğenmiyor.Bak mesela ben İstanbul Pendik'te oturuyorum.En az benim yakınımda 6 tane iş var bildiğim.O yaşlı dedelerimiz,amcalarımız zamanlarındaki imkanların daha zorlu olduğunu söylüyor.Ve gayette doğru.Eğer tanıdığın 50-60 yaşında bireyler var ise onlarla sohbet etmeni isterim.Dediğim gibi,iş çok fazla ama sizler çalışmıyorsunuz.Bir örnek daha veriyim.Ben üniversite paramı çıkarmak için aylık 2400 tl'ye Sanayide araba tamir ederek çalıştım.İş çok ama çalışan az.
Asgari ucretle geçinmem diyip maaşsız olmayı tercih etmek: yaşıtlarımKulaktan dolma 'Suriyeliler Keyif Yapıyo' sözü tamamen yanlış dostum.Adam köpek gibi çalışıp parasını kazanıyor.Harcıyor.Ama ne yazikki yeni nesil ''Z'' kuşağı denen nesil ciddi ciddi iş beğenmiyor.Bak mesela ben İstanbul Pendik'te oturuyorum.En az benim yakınımda 6 tane iş var bildiğim.O yaşlı dedelerimiz,amcalarımız zamanlarındaki imkanların daha zorlu olduğunu söylüyor.Ve gayette doğru.Eğer tanıdığın 50-60 yaşında bireyler var ise onlarla sohbet etmeni isterim.Dediğim gibi,iş çok fazla ama sizler çalışmıyorsunuz.Bir örnek daha veriyim.Ben üniversite paramı çıkarmak için aylık 2400 tl'ye Sanayide araba tamir ederek çalıştım.İş çok ama çalışan az.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Siyaset yapmamaya dikkat ettim.
Acaba kim kayırılıyor? Kurallara uymayan mesaj varsa silinip cezası veriliyor.Biz cevap yazınca siliniyor maşAllah boyle forum adaletine @Fakehero
Siyasete girseydim tamam derdim de onlar ne kadar siyasete giriyorsa ben de o kadar giriyorum bu konuda ki kayırmanın amacı ne?
Haberlerde gördüm.Adam tavuklarına bakana sigorta + 6000 TL maaş vereceğini söylüyor.Uzak olmasa gidecekdimAsgari ucretle geçinmem diyip maaşsız olmayı tercih etmek: yaşıtlarım
Bizim burada birisi var hem tekstil hem lokanta işinde
Lokanta da işler iyi kötü gidiyor birileri gelip 1-2 ay çalışıp gidiyor oyle idare ediyoruz diyor
Tekstil işi tamamen durdu yeni dükkan açacam da daha şu anki imalathane de işçi açığı var neyime güvenip aciyim diyor
Ulaşım+yemek ücretsiz asgari ücretten bahsediyorum ama aynı şartlarda asgari ucretten fazla veren tekstilciler de aynı durumdaymış onun dediğine göre(dolgun maaşlı tekstil ilanları görüyorum aramadıkları pozisyon yok resmen kdhxldjxl)
Tekstil işinden örnek verdim de çoğu iş böyle daha az önce çiftçi adam bilmem kaçbin lira ile işçi bulamıyoruz dedi haberde
Az önce alıntı yaptığım mesaj eğer siyasi değilse benim sildiğim yorum da siyasi değil ne yazmıştım sanki yalan değil siyasi değil arkadaşın saydıkları sanki eskiden yoktuAcaba kim kayırılıyor? Kurallara uymayan mesaj varsa silinip cezası veriliyor.
Haklısın ama buna ne işsizlik deniyor ne de açlıkAma burada İş çok daha sıkıntılı.İş beğenmemezlik diye birşey yok. Sen git okadar üniversite oku diploma kazan birsürü sonra git bimde kasiyer ol. Sen emeğinin karşılığını böyle mi almak istiyorsun?
2000 yılı eğer 2. Dünya savaşı sonuysa...Yaşlılar olayı anlamıyor şu anki dönemi hâlâ 2.Dünya savaşının sonu sanıyor.Ancak teknoloji çok gelişti telefonsuz olmuyor kimse çıkıpta 3000 TL'lik telefonu var felan demesin öyle diyeceğinize bu telefonlar neden 3000 TL diye bir sorgulasın
Bunu mesajınızı silen admine sorunuz lütfen.Az önce alıntı yaptığım mesaj eğer siyasi değilse benim sildiğim yorum da siyasi değil ne yazmıştım sanki yalan değil siyasi değil arkadaşın saydıkları sanki eskiden yoktu
Bunu yazdım alt tarafı
Lüksemburg kelimesi mi sorun çıkardı?
Yazdığına göre yaşlılarla değil onların görüşleriyle "dalga geçiyorlar".Arkadaşlar bu yaşlı amcaları köşeye çekip, soru soruyorlar hep sosyal medyada. Amcalar da şükre edin, elindeki telefon son model, 3000 TL falan diyorlar.
Ben yaşlı amcaların eskiye hayatla, şu anki yaşamın çok çok daha iyi olmasından ötürü bu cevapları verdiklerini düşünüyorum.
Lakin anlayışsız insanlar sürekli dalga geçiyorlar, daha bir çok şey de varda anlatmak istemem burada.
Okuduğu bölüm ne kardeşim.Adam üniversiteye girince iş bulacağını sanıyorsa hiç iş bulamaz zaten.Üni okudum hadi bana 6K lık maaşı olan iş ver diye bir dünya yok.Üni'de bir performans sergiliceksinki güzel işin olsun.Aa mezun oldum.Okulda %79 dayım ama iş lazım.SAÇMA.Yazdığına göre yaşlılarla değil onların görüşleriyle "dalga geçiyorlar".
Bide insanların simdi ki zamanda fakir milattan önceden kalma şekilde açlık olarak algılamak garip bide o kadar okuyup kasiyer mi olacaklar.
Dünyada o kadar fabrika açılıyor su oluyor bu oluyor hiç mi iyileşmeyecek.
Sorun bu değil mi adım başı "nitelikli" lise üniversite açılıyor sadece çok az kişi düzgün eğitim alabiliyor genelde diğerleri sallanıyor.Okuduğu bölüm ne kardeşim.Adam üniversiteye girince iş bulacağını sanıyorsa hiç iş bulamaz zaten.Üni okudum hadi bana 6K lık maaşı olan iş ver diye bir dünya yok.Üni'de bir performans sergiliceksinki güzel işin olsun.Aa mezun oldum.Okulda %79 dayım ama iş lazım.SAÇMA.