Haber Konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Öyle hocam. Olay tamamen bakış açısıyla alakalı aslında. Tamamen tarafsız bakmayı ve bakış açımızı genişletmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Sonra da empati yapmamız. Onlar da haklı eskiye göre günümüz şartları daha iyi ama şöyle bir şey var, bu iktidarla çok alakalı değil bence. Çünkü her şey değişir ve gelişir. Bu doğanın bir kuralı. İktidar diye bir kavram olmasa dahi 40 yıl önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye aynı olmazdı. Yani Türkiye'nin eskiye göre değişmesi doğal bir şey aslında. 40-50 yılda tabiki her şey gelişecek. Yani empati yapmayı bilseler yargılamazlardı karşısındaki insanları bence.

Empati duymak, tarafsız bakmayı öğrenmek hayatta gerçekten önemli kavramlar

Reaksiyon puanı
1,766
Yaşıtlarımda bi sıkıntı var ozellikle yaşlılar olmak uzere yaşıt olmayan herkesi dışlayıp hor görüyorlar dalga geçiyorlar .d
Ve senin dediğin konuda da bence o amcalar haklı
Lan madem açsın yiyecek yemek bulamıyorsun o telefon ne olm
Başkası da gitmiş 300 liraya saçını yaptırmış sonra cıkıp bu gün yemek yiyemedim diyor...

Ben niye böyle saçma tiplerin arasında doğdum ya

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Arkadaşlar bu yaşlı amcaları köşeye çekip, soru soruyorlar hep sosyal medyada. Amcalar da şükre edin, elindeki telefon son model, 3000 TL falan diyorlar.
Ben yaşlı amcaların eskiye hayatla, şu anki yaşamın çok çok daha iyi olmasından ötürü bu cevapları verdiklerini düşünüyorum.

Lakin anlayışsız insanlar sürekli dalga geçiyorlar, daha bir çok şey de varda anlatmak istemem burada.
Ben o anlatılanların hiç birine inanmıyorum iki tarafta gereğinden fazla abartıyor.. konusturulanlar önceden para veriyorlar gibi geliyor iki tarafta aynı taktiği uyguluyor gibi geliyor

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Aynen ya, mükemmel. Yeni nesil çocukların da ne güzel gelecek korkusu, aile baskısı, siyaset konuşması, ekonomi konuşması dışarı çıkıp eski nesiller gibi oyun oynayamamaları (dışarıya çıkıp oynamaktan bahsediyorum telefondan değil) hiç bir nesil tarafından sevilmemesi, ülkenin para biriminin çöküşe gidip ileride yemek bile alamayacak seviyeye gelmesi falan müthiş zaten!

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Beyler ben "A" yazsam, bu moderatör -> @Creative silip duruyor. Kusura bakmayın.
? hocam konu siyasete evrilecek de tartışma çıkacak diye endişe duyuyor moderatörler. Büyük ihtimalle daha önce bununla ilgili şeyler yaşanmıştır. Benim mesaj da silindi sıkıntı yok. Unutun gitsin hocam. Onlar sildikçe siz daha inatlaşacaksınız gibi bir his var içimde ? bu konuya yazmak zorunda değiliz, ben yazmayacağım, konu başka yerlere taşınmasın

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Screenshot_1.jpg

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Yaşıtlarımda bi sıkıntı var ozellikle yaşlılar olmak uzere yaşıt olmayan herkesi dışlayıp hor görüyorlar dalga geçiyorlar .d
Ve senin dediğin konuda da bence o amcalar haklı
Lan madem açsın yiyecek yemek bulamıyorsun o telefon ne olm
Başkası da gitmiş 300 liraya saçını yaptırmış sonra cıkıp bu gün yemek yiyemedim diyor...

Ben niye böyle saçma tiplerin arasında doğdum ya
Olm elimdeki telefon zaten 2000 lira 3 yıl önce aldık ekranı gidik Ailem asgari ücret alıyor evime katkım olsun diye bende bişiler yapıyorum. Herşey sürekli zamlanıyo sürekli artıyor. Şükret şükret diyorsunuzda Bunun nesine şükredicez? Mülteciler bile bizden daha iyi yaşam sürüyor ya.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Yaşlı amcaların evinde yıllar yıllar önce buzdolabı yoktu, şu an herkeste var. Bu açı ile bakarsak yaşlılar haklı, bir şey istemiyoruz. Yıllar yıllar sonra aynısını biz yapacağız. Eskiden herkeste BMW yoktu şimdi var diyeceğiz ama o gün Türkiye'de Tesla veya başka araçlar olmayacak. Biz diyeceğiz ama senin dizelin var.

Reaksiyon puanı
1,766
Olm elimdeki telefon zaten 2000 lira 3 yıl önce aldık ekranı gidik Ailem asgari ücret alıyor evime katkım olsun diye bende bişiler yapıyorum. Herşey sürekli zamlanıyo sürekli artıyor. Şükret şükret diyorsunuzda Bunun nesine şükredicez? Mülteciler bile bizden daha iyi yaşam sürüyor ya.
Biz cevap yazınca siliniyor maşAllah boyle forum adaletine @Fakehero
Siyasete girseydim tamam derdim de onlar ne kadar siyasete giriyorsa ben de o kadar giriyorum bu konuda ki kayırmanın amacı ne?

emin:)

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,124
Kulaktan dolma 'Suriyeliler Keyif Yapıyo' sözü tamamen yanlış dostum.Adam köpek gibi çalışıp parasını kazanıyor.Harcıyor.Ama ne yazikki yeni nesil ''Z'' kuşağı denen nesil ciddi ciddi iş beğenmiyor.Bak mesela ben İstanbul Pendik'te oturuyorum.En az benim yakınımda 6 tane iş var bildiğim.O yaşlı dedelerimiz,amcalarımız zamanlarındaki imkanların daha zorlu olduğunu söylüyor.Ve gayette doğru.Eğer tanıdığın 50-60 yaşında bireyler var ise onlarla sohbet etmeni isterim.Dediğim gibi,iş çok fazla ama sizler çalışmıyorsunuz.Bir örnek daha veriyim.Ben üniversite paramı çıkarmak için aylık 2400 tl'ye Sanayide araba tamir ederek çalıştım.İş çok ama çalışan az.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kulaktan dolma 'Suriyeliler Keyif Yapıyo' sözü tamamen yanlış dostum.Adam köpek gibi çalışıp parasını kazanıyor.Harcıyor.Ama ne yazikki yeni nesil ''Z'' kuşağı denen nesil ciddi ciddi iş beğenmiyor.Bak mesela ben İstanbul Pendik'te oturuyorum.En az benim yakınımda 6 tane iş var bildiğim.O yaşlı dedelerimiz,amcalarımız zamanlarındaki imkanların daha zorlu olduğunu söylüyor.Ve gayette doğru.Eğer tanıdığın 50-60 yaşında bireyler var ise onlarla sohbet etmeni isterim.Dediğim gibi,iş çok fazla ama sizler çalışmıyorsunuz.Bir örnek daha veriyim.Ben üniversite paramı çıkarmak için aylık 2400 tl'ye Sanayide araba tamir ederek çalıştım.İş çok ama çalışan az.
Siyaset yapmamaya dikkat ettim.

Reaksiyon puanı
1,766

Siyaset yapmamaya dikkat ettim.
Asgari ucretle geçinmem diyip maaşsız olmayı tercih etmek: yaşıtlarım

Bizim burada birisi var hem tekstil hem lokanta işinde
Lokanta da işler iyi kötü gidiyor birileri gelip 1-2 ay çalışıp gidiyor oyle idare ediyoruz diyor
Tekstil işi tamamen durdu yeni dükkan açacam da daha şu anki imalathane de işçi açığı var neyime güvenip aciyim diyor
Ulaşım+yemek ücretsiz asgari ücretten bahsediyorum ama aynı şartlarda asgari ucretten fazla veren tekstilciler de aynı durumdaymış onun dediğine göre :D (dolgun maaşlı tekstil ilanları görüyorum aramadıkları pozisyon yok resmen kdhxldjxl)
Tekstil işinden örnek verdim de çoğu iş böyle daha az önce çiftçi adam bilmem kaçbin lira ile işçi bulamıyoruz dedi haberde

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Biz cevap yazınca siliniyor maşAllah boyle forum adaletine @Fakehero
Siyasete girseydim tamam derdim de onlar ne kadar siyasete giriyorsa ben de o kadar giriyorum bu konuda ki kayırmanın amacı ne?
Acaba kim kayırılıyor? Kurallara uymayan mesaj varsa silinip cezası veriliyor.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,124
Asgari ucretle geçinmem diyip maaşsız olmayı tercih etmek: yaşıtlarım

Bizim burada birisi var hem tekstil hem lokanta işinde
Lokanta da işler iyi kötü gidiyor birileri gelip 1-2 ay çalışıp gidiyor oyle idare ediyoruz diyor
Tekstil işi tamamen durdu yeni dükkan açacam da daha şu anki imalathane de işçi açığı var neyime güvenip aciyim diyor
Ulaşım+yemek ücretsiz asgari ücretten bahsediyorum ama aynı şartlarda asgari ucretten fazla veren tekstilciler de aynı durumdaymış onun dediğine göre :D (dolgun maaşlı tekstil ilanları görüyorum aramadıkları pozisyon yok resmen kdhxldjxl)
Tekstil işinden örnek verdim de çoğu iş böyle daha az önce çiftçi adam bilmem kaçbin lira ile işçi bulamıyoruz dedi haberde
Haberlerde gördüm.Adam tavuklarına bakana sigorta + 6000 TL maaş vereceğini söylüyor.Uzak olmasa gidecekdim :D

Reaksiyon puanı
1,766
Acaba kim kayırılıyor? Kurallara uymayan mesaj varsa silinip cezası veriliyor.
Az önce alıntı yaptığım mesaj eğer siyasi değilse benim sildiğim yorum da siyasi değil ne yazmıştım sanki yalan değil siyasi değil arkadaşın saydıkları sanki eskiden yoktu
Bunu yazdım alt tarafı
Lüksemburg kelimesi mi sorun çıkardı?

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Ama burada İş çok daha sıkıntılı.İş beğenmemezlik diye birşey yok. Sen git okadar üniversite oku diploma kazan birsürü sonra git bimde kasiyer ol. Sen emeğinin karşılığını böyle mi almak istiyorsun?

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Yaşlılar olayı anlamıyor şu anki dönemi hâlâ 2.Dünya savaşının sonu sanıyor.Ancak teknoloji çok gelişti telefonsuz olmuyor kimse çıkıpta 3000 TL'lik telefonu var felan demesin öyle diyeceğinize bu telefonlar neden 3000 TL diye bir sorgulasın

Reaksiyon puanı
1,766
Ama burada İş çok daha sıkıntılı.İş beğenmemezlik diye birşey yok. Sen git okadar üniversite oku diploma kazan birsürü sonra git bimde kasiyer ol. Sen emeğinin karşılığını böyle mi almak istiyorsun?
Haklısın ama buna ne işsizlik deniyor ne de açlık

(bu paragraf biraz alakasız)
Ama herşeyi anlamadan bilmeden gaza gelip eleştiren millete ne olsa müstehak
Örnek olarak A ürününde gümrük vergisi zammı oldu sonuç olarak A ürünü üreticisi geldi buraya fabrika açtı
Bu da ek istihdam fln Ama millet buna sadece gümrük vergisi olarak bakıyor... Ya da bir üretici ihracat yapsın diye ilgili vergiler alınmıyor millet buna "yandaş" olarak bakıyor
Universite işsizliğini azaltacak şeyler de eleştiriliyor o üniversiteli işsizler tarafından

Yaşlılar olayı anlamıyor şu anki dönemi hâlâ 2.Dünya savaşının sonu sanıyor.Ancak teknoloji çok gelişti telefonsuz olmuyor kimse çıkıpta 3000 TL'lik telefonu var felan demesin öyle diyeceğinize bu telefonlar neden 3000 TL diye bir sorgulasın
2000 yılı eğer 2. Dünya savaşı sonuysa...

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Az önce alıntı yaptığım mesaj eğer siyasi değilse benim sildiğim yorum da siyasi değil ne yazmıştım sanki yalan değil siyasi değil arkadaşın saydıkları sanki eskiden yoktu
Bunu yazdım alt tarafı
Lüksemburg kelimesi mi sorun çıkardı?
Bunu mesajınızı silen admine sorunuz lütfen.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Arkadaşlar bu yaşlı amcaları köşeye çekip, soru soruyorlar hep sosyal medyada. Amcalar da şükre edin, elindeki telefon son model, 3000 TL falan diyorlar.
Ben yaşlı amcaların eskiye hayatla, şu anki yaşamın çok çok daha iyi olmasından ötürü bu cevapları verdiklerini düşünüyorum.

Lakin anlayışsız insanlar sürekli dalga geçiyorlar, daha bir çok şey de varda anlatmak istemem burada.
Yazdığına göre yaşlılarla değil onların görüşleriyle "dalga geçiyorlar".

Bide insanların simdi ki zamanda fakir milattan önceden kalma şekilde açlık olarak algılamak garip bide o kadar okuyup kasiyer mi olacaklar.

Dünyada o kadar fabrika açılıyor su oluyor bu oluyor hiç mi iyileşmeyecek.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,124
Yazdığına göre yaşlılarla değil onların görüşleriyle "dalga geçiyorlar".

Bide insanların simdi ki zamanda fakir milattan önceden kalma şekilde açlık olarak algılamak garip bide o kadar okuyup kasiyer mi olacaklar.

Dünyada o kadar fabrika açılıyor su oluyor bu oluyor hiç mi iyileşmeyecek.
Okuduğu bölüm ne kardeşim.Adam üniversiteye girince iş bulacağını sanıyorsa hiç iş bulamaz zaten.Üni okudum hadi bana 6K lık maaşı olan iş ver diye bir dünya yok.Üni'de bir performans sergiliceksinki güzel işin olsun.Aa mezun oldum.Okulda %79 dayım ama iş lazım.SAÇMA.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,967
Yaşlılarımızın en büyük sorunu günümüz şartlarını geçmiş ile kıyaslamak bence, aynı zamanda yaşlılarımız mutsuz bundan dolayı da gençlere karşı bir öfkeleri ve ön yargılı bakma durumları var. İstek ve taleplerimizi doyumsuzluk ve şükürsüzlük olarak görüyorlar.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Okuduğu bölüm ne kardeşim.Adam üniversiteye girince iş bulacağını sanıyorsa hiç iş bulamaz zaten.Üni okudum hadi bana 6K lık maaşı olan iş ver diye bir dünya yok.Üni'de bir performans sergiliceksinki güzel işin olsun.Aa mezun oldum.Okulda %79 dayım ama iş lazım.SAÇMA.
Sorun bu değil mi adım başı "nitelikli" lise üniversite açılıyor sadece çok az kişi düzgün eğitim alabiliyor genelde diğerleri sallanıyor.

• Beğen
Reactions: 023

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Benim babam diğer babalara nazaran daha yaşlı.
60'ına dayandı.
Babam anlatır.O lise yıllarında ailesine katkı da bulunmak için okuldan döner dönmez bir manavda çalışırmış.
Dedem zaten elektrikçi imiş.
Bizim bura gibi teknolojiye yabancı yerlerde elektrikçi olmak topuğuna sıkmaktan farksızdı.Bu yüzden işlerin tıkırında gittiğini hiç zannetmiyorum.
Babam liseyi bir ceketle bitirdiğini anlatır.O zaman da böyle her çeşit kıyafet mi vardı.Zaten Anadolu'nun unutulmuş bir köşesinde yer alan bu küçük yaşam alanında giyecek,yiyecek,araç,gereç kolay bulunmuyordu.
Okul dönemi manavda çalışan babam,yazın köye gidip çobanlık yaparmış.
Hani diyorlar ya her sınav yılı "ÇoBaNlAr HeR YıL FuLl çEkİYOR." "BaŞaRIyA İnAnMıYoRum Bu İşİn TeK YoLu ÇoBaN OlMAk."
Bilmiyorlar ki, o dağda çobanlık yapanlar hayatın zorluğunu en yakından görenlerdir.
Sabah horozlar ötmeden aldığın malı mülkü dağa çıkarıp otlatacaksın.
Bütün gün ensende güneş elinde değnek. Dağ bayır malı otlatacaksın.
Tek bir mal kaybolsun mal sahibi üzerine binmezse namerdim.
Bu zorluğu gören kişiler sınavlara da derslere de gayet çalışıyor.Çünkü eğer bu sınavlarda başarılı olamazlarsa bu sıkıntıyı ömür boyu çekeceklerdi.
Bunu bilen babam Tıp fakültesi tutturacak kadar Üniversite sınavından puan aldı.
İstediği meslek Uzay ile ilgili çalışmalar yapmak, astronomi okumaktı.
Ya da Tıp okuyarak kendi annesine ve babasına iyi ve güzel bir hayat sunmaktı.
Lakin ikisi de ekonomik nedenlerden dolayı olmadı.
Bu yüzden en sevdiği ders olan fiziği diğer insanlara öğretebilmek için Öğretmen oldu.
Eğer şuan günümüzde biri tıp tutturacak ve gidemeyecek o zaman o kişi yeri yerinden oynatırdı.
Lakin babam hayırlı olanın bu olduğunu düşünüp isyan etmedi.
Burada anlatmak istediğim her şey zamanla değişiyor.
Eskiden herkes "yokluk" çekiyordu.
Şimdi bu kelime "Bollukta yokluk çekmek" oldu.
Zamanla imkanlar ve yapılabilecek şeyler değişiyor.
Siz sadece hayatın toz pembe olduğunu,hayatın her zaman elinizden tutacağını zannediyorsunuz yanılıyorsunuz.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,027
Kuşak farkı.