Konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Videonun Apple haterı tarafından yapıldığı net desem? Samsung'un S10 serisine kadar S serisinde neredeyse hiç kamera dizaynı değişikliği yapmaması, Note serisinin bazı modellerinin S ve A serisinden modellerle kamera tasarımının benzemesi, Xiaomi ve Huawei'in birbirinin neredeyse aynı tasarımlarla piyasaya modeller sunması... Bu böyle gider. Tabii bunu yapan Apple olunca göze batıyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
İnternette bulduğum iPhone 13 tasarım dizaynı ile ilgili eleştiri videosu;

iPhone 13 umarım böyle çıkmaz çünkü o kamera tasarımı çok çirkin duruyor. iPhone 11 Pro kullanıcı olarak söylüyorum Samsung un S ve Note serisinin tasarımını iPhone dan daha çok beğeniyorum.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Apple'ın artık tasarımda bir şeyleri değiştirmesi lazım. Ama gel gör ki bunu bile savunanlar var, yok tutan bir şeyi değiştirmeye ne gerek varmış. Android üreticileri ekran altı kameralara geçiyor, Apple böyle devam etsin.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Apple'ın artık tasarımda bir şeyleri değiştirmesi lazım. Ama gel gör ki bunu bile savunanlar var, yok tutan bir şeyi değiştirmeye ne gerek varmış. Android üreticileri ekran altı kameralara geçiyor, Apple böyle devam etsin.
Aynen öyle. S21 Ultra nın 120hz ekranına bakınca benim iPhone 11 Pro akıcı gelmemeye,ekranı soluk ve çerçeveleri çok kalın gelmeye başladı. iPhone 13 serisinden beklentim 120hz ekran,çentiğinin küçülmesi ve kenar çerçevelerinin çok inceltilmesi.

Reaksiyon puanı
6,371
Evet çok haklısınız katılıyorum...

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
O şirkette tasarımcı çalışsam ve telefonu öyle değişimle geliştirsem kapı dışarı atarlar beni.

Arkadaşlar ordakı tasarımcının güçlü dayısı var. Ne tasarım yapsa adamlar korkuyor sesini çıkarmaya.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
İnternette bulduğum iPhone 13 tasarım dizaynı ile ilgili eleştiri videosu;

Bu videoyu yapanlar istedikleri kadar Apple ı tiye alsınlar.İphone 13 çıktığında yine milyonlarca insan alacak.Tasarım göreceli bir kavram.Apple ı diğerlerinden ayıran işlemci, uygulama kalitesi ve yazılımıdır.İnsanlar bu unsurlara para verip uzun yıllar kullanıyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Bu videoyu yapanlar istedikleri kadar Apple ı tiye alsınlar.İphone 13 çıktığında yine milyonlarca insan alacak.Tasarım göreceli bir kavram.Apple ı diğerlerinden ayıran işlemci, uygulama kalitesi ve yazılımıdır.İnsanlar bu unsurlara para verip uzun yıllar kullanıyor.
Hah işte, çok teşekkür ederim. En azından biri elma logosnun insanların umurunda olmadığını biliyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Bu benim; Apple yine milyonlarca satacak diyenlere cevabım ?.
Satacak tabi. iPhone kullanıcıları sadece tasarıma önem vermiyor. İşlemci performansı,iOS,uzun yıllarca güncelleme desteği, sosyal medya da story kalitesi ve video performansı sayesinde iPhone cihazlar çok satıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece iPhone cihazlarında çentik yok ki? İlk 2017 iPhone x de çentik kullanmaya başladıktan hemen sonra, Xiaomi Mi8, Huawei P20, Mate 20, Asus Zenfone 5Z ve oppo nun bazı cihazları iPhone benzeri çentik kullanıldı. Hatta Samsung un 2019 da A serisini çıkardığında bu video yu sildi çünkü a serisinde damla çentikte olsa çentik kullandı.

Son düzenleme:

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Satacak tabi. iPhone kullanıcıları sadece tasarıma önem vermiyor. İşlemci performansı,iOS,uzun yıllarca güncelleme desteği, sosyal medya da story kalitesi ve video performansı sayesinde iPhone cihazlar çok satıyor.

Sadece iPhone cihazlarında çentik yok ki? İlk 2017 iPhone x de çentik kullanmaya başladıktan hemen sonra, Xiaomi Mi8, Huawei P20, Mate 20, Asus Zenfone 5Z ve oppo nun bazı cihazları iPhone benzeri çentik kullanıldı. Hatta Samsung un 2019 da A serisini çıkardığında bu video yu sildi çünkü a serisinde damla çentikte olsa çentik kullandı.
Maalesef bunları bazı kesim anlamıyor.Burda Apple a sallayan kesimin eline İphone versem mutluluktan uçar.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Aynen öyle. S21 Ultra nın 120hz ekranına bakınca benim iPhone 11 Pro akıcı gelmemeye,ekranı soluk ve çerçeveleri çok kalın gelmeye başladı. iPhone 13 serisinden beklentim 120hz ekran,çentiğinin küçülmesi ve kenar çerçevelerinin çok inceltilmesi.
Kullandığın 11 Pro performans konusunda S21 ultrayı ikiye katlar.O övdüğün Exynos 2100 bırak A14 ü kas gücü olarak A13 bionic bile değil.11 Pro yu elden çıkarıp Samsung'a geçtiğinde pişman olma ihtimalin çok fazla.11 Pro yu elden çıkaracaksan İphone 13 Pro yada 13 Pro Max almanı tavsiye ederim.

Reaksiyon puanı
6,371
Bu benim; Apple yine milyonlarca satacak diyenlere cevabım ?.

(İlk görsel Çin görseli alta inin)

Siz her ne kadar alamadığınız için (Dalga geçmiyorum ben de alamıyorum) nefret etseniz ve paragöz olduğunu düşünseniz bu yüzden de linç için elinizden geleni yapsanız da Apple kalitesiyle satmaya devam edecek. Sizin çok iyi dediğiniz Samsung ise sırf ucuz olduğu için alınıp listeye A21 gibi modellerle girmeye devam edecek. Bir Fin atasözü der ki "Köpek havlasa da tren yoluna devam eder".

Ve gördüğünüz gibi Apple 4 yıldır 200 milyon ve fazlasını satarak en çok tercih edilen oluyor.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Simdi yanlis anlaşılmasın, ben oyle tek taraflı, bazi seyleri görmeyen türden bir eleştiri yapmam, neyse onu söylerim.

Galaxy Ace'nin muhtesem yetenekleri;
MP3, MP4, ISO, IMG, RAW, IPA, AAC kısaca aklınıza gelecek her turlu dosyayı indiriyor,

Widgets,

O zamanlar olan guzel seyler.

Daha ben iPhone 6 üzerinden klasör oluşturup, PDF kaydedemiyorum.
Cunku Steve JOBS abım, yeni klasor seçeceğini eklememiş.

Bu dar, kıt ve Apple bagimli sistemi ovecegimi mi dusunuyorsunuz.
İosun olayı stabilite.Android kadar çok işlevsel olsa aşırı akıcı olmazdı.Xiaominin arayüzünü iosa benzetmeye çalışması bazı şeyleri açıklıyor.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
S7, S8 akıcı ve stabil degil mi?
İki cihazda İphone 8 yada İphone 7 akıcılığı sunmuyor.Akıcılık sadece arayüz değildir.Akıcılık olayında uygulamada en az arayüz kadar önemlidir.Arayüz tarafında animasyonu kapatıp akıcılığı iyi bir seviyeye getirebilirsin ama uygulama akıcılığı işte bütün mesele bu.İnstagram,Yaani, Snapchat bu uygulamalar Android'de iostaki kadar stabil çalışmıyor.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
İosun olayı stabilite.Android kadar çok işlevsel olsa aşırı akıcı olmazdı.Xiaominin arayüzünü iosa benzetmeye çalışması bazı şeyleri açıklıyor.
Buna katılmıyorum. İsteseler android den daha özgür ve kişiselleştirilebilir yaparlar ve gayet te stabil çalışır. Çünkü yazılım ve donanım tek elden çıkıyor. Ama yapmıyorlar çünkü işlerine gelmiyor. O özgürlüğü ve kişiselleştirilebilirliği küçük parçalara bölüp yıllara yayarak vermeyi tercih ediyorlar.

Ve ben bu bekleyişten sıkıldığım için android e geçtim.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kullandığın 11 Pro performans konusunda S21 ultrayı ikiye katlar.O övdüğün Exynos 2100 bırak A14 ü kas gücü olarak A13 bionic bile değil.11 Pro yu elden çıkarıp Samsung'a geçtiğinde pişman olma ihtimalin çok fazla.11 Pro yu elden çıkaracaksan İphone 13 Pro yada 13 Pro Max almanı tavsiye ederim.
11 Pro performans konusunda kesinlikle s21 i geçemez. S21 in performansı 11 Pro dan biraz daha iyi. Geekbench 5 puanlarına bakarsarsanız görürsünüz. A14 daha iyi evet ama daha güçlü olmasına rağmen iphone 12 nin ekranı yüzünden 60fps üstü oyun oynatamazken S21 aynı oyunda 120-90fps alıyor(carx drift racing 2). Exynos 2100 ü övmüyorum gerçekleri yazıyorum. Nerdeyse Sd888 kadar performans veriyor ve daha az pil harcıyor. Açıkcası Samsung S10 dan iPhone a geçtiğim için biraz pişman oldum diye bilirim. Nedeni ise a13 de modemden kaynaklanan wifi sorunu, ekranı s10 a kıyasla daha soluk, ekran çerçeveleri çok kalın ve ekranı çabuk çiziliyor. Bu yüzden 2-3 hafta sonra iPhone 11 Pro dan S21 Ultra ya geçeceğim.

Buna katılmıyorum. İsteseler android den daha özgür ve kişiselleştirilebilir yaparlar ve gayet te stabil çalışır. Çünkü yazılım ve donanım tek elden çıkıyor. Ama yapmıyorlar çünkü işlerine gelmiyor. O özgürlüğü ve kişiselleştirilebilirliği küçük parçalara bölüp yıllara yayarak vermeyi tercih ediyorlar.

Ve ben bu bekleyişten sıkıldığım için android e geçtim.
Aynen. Bende bide bu sebepten dolayı 11 Pro dan S21 Ultra ya geçeceğim.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
11 Pro performans konusunda kesinlikle s21 i geçemez. S21 in performansı 11 Pro dan biraz daha iyi. Geekbench 5 puanlarına bakarsarsanız görürsünüz. A14 daha iyi evet ama daha güçlü olmasına rağmen iphone 12 nin ekranı yüzünden 60fps üstü oyun oynatamazken S21 aynı oyunda 120-90fps alıyor(carx drift racing 2). Exynos 2100 ü övmüyorum gerçekleri yazıyorum. Nerdeyse Sd888 kadar performans veriyor ve daha az pil harcıyor. Açıkcası Samsung S10 dan iPhone a geçtiğim için biraz pişman oldum diye bilirim. Nedeni ise a13 de modemden kaynaklanan wifi sorunu, ekranı s10 a kıyasla daha soluk, ekran çerçeveleri çok kalın ve ekranı çabuk çiziliyor. Bu yüzden 2-3 hafta sonra iPhone 11 Pro dan S21 Ultra ya geçeceğim.

Hocam 14 bin lira çok değil mi ya. Başka bi alternatif düşünseniz? Yani cihaz çok iyi tamam ama sonuçta android cihazların ikinci eldeki değer kaybı ortada. Ben olsam o parayı android e gömmezdim.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99

Sen bilirsin.Senin için hayırlı olmasını diliyorum.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639