Komşudan wifi üzerinden internet alma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kozar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar merhabalar, ben şuan evimde fazlaca internet sıkıntısı çekiyorum ama 100 metre ötemdeki komşumdan 1 diş olsa bile wifi görebiliyorum komşumdan rica ettim bağlanabiliyorsan bağlan deyip şifreyi söyledi ancak internet hızı halen yavaş bunu bağlantıyı güçlendirecebileceğim herhangi bir ucuz aparat öneriniz var mıdır?
Not: Komşum ile aramda hiçbir bina yok.

Kozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
100 metreyi imkansız güçlendiremezsin superbox denemelisin.
Superbox'ı ben de düşünmüştüm ancak Turkcell maalesef şuan oturduğum eve sanırım şebekeden dolayı Superbox desteklemiyor.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Superbox'ı ben de düşünmüştüm ancak Turkcell maalesef şuan oturduğum eve sanırım şebekeden dolayı Superbox desteklemiyor.
Komşu hangi internet kullaniyosa sizde onu kurdurun yani komşu biyere kadar 1 diş demek 10mbps alıyo diyelimki sen anca 0.50 alırsın uploadı düşünemiyorum bile..

Kozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Komşu hangi internet kullaniyosa sizde onu kurdurun yani komşu biyere kadar 1 diş demek 10mbps alıyo diyelimki sen anca 0.50 alırsın uploadı düşünemiyorum bile..
Onlar sanırsam ADSL kullanıyor bu konuda TurkTelekom'u da aradık 6 ay içinde gelir dediler 6 ay bitti şuan onlardan da ses seda çıkmıyor yine de bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Realtek'in güçlü WiFi adaptörlerinden ak bir tane. 100 Tl falandır.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Onlar sanırsam ADSL kullanıyor bu konuda TurkTelekom'u da aradık 6 ay içinde gelir dediler 6 ay bitti şuan onlardan da ses seda çıkmıyor yine de bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Yani şöyle bişey var mesela alt kat üst kat olsa bi şekilde olur ama 2 apartman arası 2 apartman arasına bir cihaz koyamazsınız ya onların eve koycaksınız yada kendi evinize oda mantıksız olur orda çekmeyen ordada çekmez diğer apartmandan kablo çekme işide ya belediye izin vermez yada sitede oturuyosanız site kabloneti bi arayın derim yani iyi internet firmaları;
Turkcell ve kablonet ttnet de olabilir ama zaten bölgede altyapı yoksa hiç çekmez kabloneti bir arayın derim ben
@Umut Çelik sen ne dersin ?

Kozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Yani şöyle bişey var mesela alt kat üst kat olsa bi şekilde olur ama 2 apartman arası 2 apartman arasına bir cihaz koyamazsınız ya onların eve koycaksınız yada kendi evinize oda mantıksız olur orda çekmeyen ordada çekmez diğer apartmandan kablo çekme işide ya belediye izin vermez yada sitede oturuyosanız site kabloneti bi arayın derim yani iyi internet firmaları;
Turkcell ve kablonet ttnet de olabilir ama zaten bölgede altyapı yoksa hiç çekmez kabloneti bir arayın derim ben
@Umut Çelik sen ne dersin ?
Maalesef bir sitede oturmuyorum ama yine denerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Realtek'in güçlü WiFi adaptörlerinden ak bir tane. 100 Tl falandır.
Teşekkür ederim öneriniz için, bu markanın adaptörlerini araştırırım.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Maalesef bir sitede oturmuyorum ama yine denerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim öneriniz için, bu markanın adaptörlerini araştırırım.
Belediye laf eder o zaman yada komşular şikayet eder kaçak kullanım diye hangi il ?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Kablo çekebilirsin. 4-5 bina arasındaki eve modemden kablo çekmiştik biz.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Biz bi ara flashdan alıyorduk interneti, vodafonedan , laptopa takıp kullaniyoduk

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Kablo çekin demek isterdim, ama 100 metre mesafede sorun çıkma olasılığı fazla.

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Bu tarz sıkıntılar sürekli oluyor. Türk telekom bölge müdürlüğüne gidin. Başka türlü işiniz çözülmez.
Derdinizi güzelce anlatın. Alt yapı hizmetini sağlarlar