Ottomanzo
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 7
Emekli bir yüksek rütbeli ile gündemdeki konuları konuştuk. Ne sorduysak açık açık cevap verdi. Ordunun görevinden andıçlara, ihbar mektuplarından Ergenekon'a kadar...
Ordunun görevi nedir?
“Cumhuriyeti koruma, kollama; irtica ile mücadele ve gerektiği zamanlarda darbe yapmak.”
Psikolojik Harp ne demektir?
“Vatandaşların fikir ve eğilimlerini bilmek için halkı fişlemek, memurları ve sivilleri hizaya sokmak, toplumu yönlendirmek, uyanık ve diri tutmak için hükümet üzerinde baskı oluşturmak.”
Muhalefetin görevi nedir?
“Her türlü açılıma karşı çıkmak, değişimlere direnmek, iktidarın bütün yaptıklarına itiraz etmek.”
Andıç ne demektir?
“Asıl iktidarın kimde olduğunu unutturmamak adına, ara sıra basını yönlendirmek ve şekillendirmek için kibarca tavsiyelerde bulunmak.”
Askerî literatürde 'operasyon' ne anlama gelir?
“Alt kademelerde; düzenlenen askerî harekât anlamına gelir. Üst kademede ise genellikle silah gücüyle hükümeti devirme eylemi. Bildiğin darbe. Düz darbe.”
Fişleme ne demektir, nasıl tanımlarsınız?
“Kimin ne mal olduğunu açıkça ortaya koyan bilgi notu...”
Demokratikleşme nedir?
“Gereksiz bir şey! Önemli olan Cumhuriyet. Demokratikleşelim derken Cumhuriyet elden gitmesin!”
AB?
“Nifak merkezi.”
CD?
“İçinde ne olduğuna bakmak gerekir. Sevr'e dayalı haritalar da olabilir, şarkı türkü de.”
Dersim hakkında ne söylersiniz?
“Önemli... Herkesin dersine çok iyi çalışması gerekir. Siz de daima iyi çalışın dersinize.”
Ben onu kastetmemiştim.
“Ben onu kastettim.”
Faili meçhul cinayetlere gelecek olursak... 17 bin 500 civarında FM olması sizce normal mi?
“Tabii ki normal değil, süper!”
“Bu kalp seni unutur mu” hakkında ne söylersiniz?
“Yakın zamana kadar güzel bir şarkıydı ama... Son zamanlarda anlamı değişti. Duymak istemem.”
Diyarbakır Cezaevi?
“Her şehirde cezaevi bulunur. Diyarbakır'da da var.”
Ergenekon davası?
“Uydurma... Komplo... Tamamen komplo... Komple komplo!”
Orduyu nasıl tanımlarsınız?
“Bu ordu, milletin ordusudur. Milletin bağrından çıkmıştır. Başka bir yerden gelmiş değildir. Ayrıca her Türk asker doğar. Bir Türk cihana bedeldir.”
Madem Mustafa Kemal'in slogan haline gelmiş sözlerine geçtik, bir de “Yurtta sulh, cihanda sulh” var. Ona ne diyeceksiniz?
“Ne demişler: Bu mesel ile bulur cümle düvel fevz ü felah, Hazır ol cenge eğer istersen sulh ü salâh.”
İhbar mektupları hakkında...
“Hepsi düzmece.”
Ortaya saçılan darbe planları?
“Safsata.”
Ayışığı?
“Mehtaplı geceleri romantik hale getiren en önemli unsur...”
Sarıkız?
“Köylülerimizin ineklerine verdikleri isimlerden biri... Belki de en önemlisi.”
Eldiven?
“Havalar aşırı soğuk olduğu zaman kullanmak şart. Sağlık şakaya gelmez.”
Pes yani! “Dikkatinizi çekerim, pes etmenizin de zamanlaması düşündürücü!”
kaynak
Ordunun görevi nedir?
“Cumhuriyeti koruma, kollama; irtica ile mücadele ve gerektiği zamanlarda darbe yapmak.”
Psikolojik Harp ne demektir?
“Vatandaşların fikir ve eğilimlerini bilmek için halkı fişlemek, memurları ve sivilleri hizaya sokmak, toplumu yönlendirmek, uyanık ve diri tutmak için hükümet üzerinde baskı oluşturmak.”
Muhalefetin görevi nedir?
“Her türlü açılıma karşı çıkmak, değişimlere direnmek, iktidarın bütün yaptıklarına itiraz etmek.”
Andıç ne demektir?
“Asıl iktidarın kimde olduğunu unutturmamak adına, ara sıra basını yönlendirmek ve şekillendirmek için kibarca tavsiyelerde bulunmak.”
Askerî literatürde 'operasyon' ne anlama gelir?
“Alt kademelerde; düzenlenen askerî harekât anlamına gelir. Üst kademede ise genellikle silah gücüyle hükümeti devirme eylemi. Bildiğin darbe. Düz darbe.”
Fişleme ne demektir, nasıl tanımlarsınız?
“Kimin ne mal olduğunu açıkça ortaya koyan bilgi notu...”
Demokratikleşme nedir?
“Gereksiz bir şey! Önemli olan Cumhuriyet. Demokratikleşelim derken Cumhuriyet elden gitmesin!”
AB?
“Nifak merkezi.”
CD?
“İçinde ne olduğuna bakmak gerekir. Sevr'e dayalı haritalar da olabilir, şarkı türkü de.”
Dersim hakkında ne söylersiniz?
“Önemli... Herkesin dersine çok iyi çalışması gerekir. Siz de daima iyi çalışın dersinize.”
Ben onu kastetmemiştim.
“Ben onu kastettim.”
Faili meçhul cinayetlere gelecek olursak... 17 bin 500 civarında FM olması sizce normal mi?
“Tabii ki normal değil, süper!”
“Bu kalp seni unutur mu” hakkında ne söylersiniz?
“Yakın zamana kadar güzel bir şarkıydı ama... Son zamanlarda anlamı değişti. Duymak istemem.”
Diyarbakır Cezaevi?
“Her şehirde cezaevi bulunur. Diyarbakır'da da var.”
Ergenekon davası?
“Uydurma... Komplo... Tamamen komplo... Komple komplo!”
Orduyu nasıl tanımlarsınız?
“Bu ordu, milletin ordusudur. Milletin bağrından çıkmıştır. Başka bir yerden gelmiş değildir. Ayrıca her Türk asker doğar. Bir Türk cihana bedeldir.”
Madem Mustafa Kemal'in slogan haline gelmiş sözlerine geçtik, bir de “Yurtta sulh, cihanda sulh” var. Ona ne diyeceksiniz?
“Ne demişler: Bu mesel ile bulur cümle düvel fevz ü felah, Hazır ol cenge eğer istersen sulh ü salâh.”
İhbar mektupları hakkında...
“Hepsi düzmece.”
Ortaya saçılan darbe planları?
“Safsata.”
Ayışığı?
“Mehtaplı geceleri romantik hale getiren en önemli unsur...”
Sarıkız?
“Köylülerimizin ineklerine verdikleri isimlerden biri... Belki de en önemlisi.”
Eldiven?
“Havalar aşırı soğuk olduğu zaman kullanmak şart. Sağlık şakaya gelmez.”
Pes yani! “Dikkatinizi çekerim, pes etmenizin de zamanlaması düşündürücü!”
kaynak