Kolaya Rengini Veren Böcek

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
resim1ao0.png

Cochineal;Kanarya Adaları ve Meksika'da yaşayan bir böcektir..Doğal ortamda çoğaldığı gibi,kültürel olarak da yetiştirilmektedir....
coco1kt0.jpg
cocovl1.jpg
coco2qd2.jpg

Kaktüs bitkisine,kene gibi yapışarak,hayatını sürdürür.......
coco3ji3.jpg

Bir Cochineal böceği tarlası...
coco5ih5.jpg
coco4pz4.jpg

Bu böcekler ve larvaları,Meksikalı köylüler tarafından toplanır.....
coco6wi5.jpg

Pazarlama aşamasındaki,Cochineal.....
coco8ea5.png

Cochineal;kurutulmuş ve dövülmüş.......
coco9ya3.jpg

Köylüler;kendi ihtiyaçları için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle,böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan, "carmine" i üretirler......
coco10ca2.jpg

Aztekler ve Latinler,böcekten elde edilen bu boyayı,ip boyamada kullandılar....
coco11vg1.jpg
coco12ok9.jpg

Aslında,bu böceğe ve renge hiç de yabancı sayılmayız...Pek aşinayız.....Susadıkça....Aç bir Cola...

colacx3.jpg

Önce Hindistan Yüksek Mahkemesi,Cola'nın sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle yasaklanması yönünde bie adım attı...Arkasından Letonia'da ilköğretimokullarında Coca-Cola ve Pepsi yasaklandı...İngiltere ve Ukrania'da bazı okullarda yasaklandı...İstanbul Gösteri Sanatları Merkezinde de yasaklandığını duydum....

Alıntıdır. (Gerçi buradaki de alıntıymış ama ben burdan aldım.)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Nedir bu kolaya karşı iğrenç tutumlar yok bilmem ne böceği yok fare yok kıl yok tüy.. Gideyimde 1 bardak daha içeyim.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu haber doğru die biliorum haberlerde bile çıkmıştı bi aralar.. Ama sonra coca cola o kanala reklam vermeyi kesince haberlerinde sesi kesildi ;) ve hatta bu böcek içindekiler kısmında coca cola özütü die geçer..

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yalan doğru ben çok sewiyorm açıkcası kolayı, düzenli içiciyimdir hatta :P hiç bişi olmadı, kimyasal olmasında böcük olsun.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
böcek olsa bile kimyasallarla temizlenmiştir, içiniz ferah olsun soğuk soğuk için ;)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
saten kolayı sevmiyodum artık dahada nefret etmeye başladım en iyi meyve suyu ama taze olanından

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Jojoba dedi ki:
böcek olsa bile kimyasallarla temizlenmiştir, içiniz ferah olsun soğuk soğuk için ;)
yaaaaa tabii ben artık ağzıma almıyorum sağlını düşünen bence asla gazlı hiç bir içeceği tüketmesin o böceği yok edeceğiz die kim bilir ne koyuyorlardır ...

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Kesinlikle sadece bununla sınırlı değil herşey acık acık ortada iken içipde vazgeçemeyenler yok yere yalan bunlar demesin bence :) cünkü zaten gözler önünde olan bişeyi işlerine gelmediği için yalan bunlar diyenler var.. içiyordum..içmiyorum..içmem..

Yaşasın SÜT :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Nmss dedi ki:
Kesinlikle sadece bununla sınırlı değil herşey acık acık ortada iken içipde vazgeçemeyenler yok yere yalan bunlar demesin bence :) cünkü zaten gözler önünde olan bişeyi işlerine gelmediği için yalan bunlar diyenler var.. içiyordum..içmiyorum..içmem..

Yaşasın SÜT :D

SÜT üde bozdular en iyisi su içmek

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
1 bardak sütü, 2.5 litre kola ile degişmem ;)

erdempolat

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben de bıraktım ne zamandır kolayı, ya hiçbir zararlı kimyasal yok diyelim içinde, şekeri yeter insanı hasta etmeye. Artık sabah kalkınca iki portakal sıkıyorum, olmadı çay. Akşam da ayran :) . İşte hayatın gerçek tadı. Bir zamanlar eniştem taşımacılığını yapıyordu bazı süt ve meyve suyu şirketlerinin, onun anlattıklarından dolayı artık o hazır meyve sularından da içmiyorum, siz de içmeyin ;) .

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
fark etmez böcek kolanın vitaminini sağlıyo gene devam kolaya ;D

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence bayanlar kola içmeyi iki kere düşünsün, içinde böcek olsun ya da olmasın. Kemik erimesi diye birşey var. Sonra karaciğere zararı var, mideye zararı var, varda var.

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kola her derde deva kemikleri kuvvetlendirir dişleri güçlendirir hertürlü hastalığa kesin çözüm ;D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
dışarıda satılan çoğu içeceklerde katkı maddesi var arkadaşın da dediği gibi meyve sularında, sütlerde bile. Zararın neresinden dönülse kardır, meyve ağırlıklı içecekler için gazlı içeceklere yönelmeyin.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
arının yaptığı balı yemiomusunuz kolayıda içiverin:)

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zaten böcek özleri ip yapımında kullanlır diyor kola yapımında kullanılır demiyor

ilgicekici

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kolayı sevmesemde arada bir içiyorum :* insanın canı çekiyor gerçekten ^^
Ama bu böcek olayı gerçekten saçma... Durmadan komplo kuran insanlara şaşıyorum. Düşünsenize, dünyada şu anda satılan, içilen ya da kutularında, şişelerinde bekleyen kolaları... Herhalde milyarlarca demek bile az gelir. Bu kadar ürün için dünyadaki bütün böcekleri kullanmak gerekir ;) Sonrada hiç böcek kalmaz :D

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar hayatımızda yediğimiz ve içitiğimiz gıdalara dikkat edelim. Bir düşünün neleri yiyoruz ve içiyoruz.

*Kolamı(Hiçbir işe yaramaz, Mideyi tembelleştirir,Kutu kolaların ağız kısımları hiçte temiz olmamakta)
*Meyve Suyu/Nektarı/...(Özellikle suyu dedim, zira meyve suyu demek %100 sıkılmış meyve demek ki neredeyse hiçbir içtiğimiz meyve suyu %100 meyve içermez, Gırtlağımızda acı bir tat bırakır ve vücuda pekçok zararı olan koruyucu maddeler içerir)
*Kutu süt(Zararlı bakterilerin yanı sıra yararlı bakterilerinde öldürüldüğü bir süt çeşididir, Neredeyse faydalı pek bir özelliği kalmamıştır.)
*Hazır çorba(Suyla karıştırıldığında suda eriyebilmek için içinde hiçbir faydası olmayan ama zararı olduğunda şüphe duyduğumuz bazı maddeler içermektedir.)
*Şişe suları(Farkında olmadan doğal kaynak suyu olmayan işlenmiş suları doğal kaynak suyu diye içmekteyiz.)

Listeyi uzatmak mümkün. Ama siz siz olun alışkanlıklara ve zararlara odaklanmayın. Vücudunuz için yararlı olan yiyecekleri ve içecekleri kullanın.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar bilgiler doğrudur, mahkeme kararı ile açıklamak zorunda kaldı Coca-Cola gizli tarifini lakin reklam geliri yüksek olduğunu için basın hiçbir şekilde bu haberi yayınlamadı...

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kolaya gelmeden evvel sen neleri yiyip içiyorsun? kola çokmu geldi varsın oda öyle olsun.
ayrıca bunlar yalan arkadaşım nasıl inanırsınız böyle şeylere

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ziraatci63 dedi ki:
arının yaptığı balı yemiomusunuz kolayıda içiverin:)

ne alaka yaaaaff :)

Şaka biyana sağlık insanın için çok önemlidir.Sigarayı da kolayıda ne kadar sağlıksız olsa bile (bende) aman nolcak kii diyoruz ama ilerde er geç bize çok büyük sorunlar açıcak.Lütfen artık bilinçli tüketici olalım.KOlaya hayır !!! :)

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
zaten kolanın insana ne yararı varki?