Kolay Yoldan Ekran Kartınızı Overclock Edin

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sahip olduğunuz ekran kartı artık ömrünü tamamlamak üzereyse overclock yaparak ondan bir süre daha faydalanabilirsiniz. Overclock kelimesi sizi korkutmasın. Artık bunu yapmak çok kolay. Nasıl mı?

Overclock
yapmakla ilgili söylenmesi gereken ilk şey, hiçbir donanım bileşeninin %100 güvenli bir şekilde overclock edilemeyeceğidir. Piyasada satılan ürünlerin belli bir güce sahip olmasının nedeni, üretici firmaların daha yüksek ayarlarda tam garanti vermeye çekinmesidir.

burnnn1245930845.jpg

Aslında satılan ürünlerin çoğu sahip oldukları hızlardan daha yüksek seviyelerde çalışabilir. Firmalar tam güçte çalışan ürünlere garanti veremediklerinden, donanım bileşenlerini potansiyelinin biraz altında ayarlarla piyasaya sürüyorlar. Buradan çıkarılacak sonuç ise şu:

Birkaç ayarla elinizdeki donanımdan daha fazla performans alabilmeniz mümkün.

Tabii bunu duyup da işlemcinizden bir anda 1 GHz’lik artış beklemeyin. İnternet’te gördüğünüz videolara bakıp da bunu ben de yaparım demeyin. Her bir bileşenin (aynı model olsa bile) birbirinden farklı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
verilen yazılımların indirme linkleri çalışmıyor

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
peki, bir ekran kartının(gtx260) fanını %90 ve üzeri hızda çalıştırmak çok uzun vadede soruna yol açar mı? değerli donanım ustalarının yorumlarını bekliyorum. daha önce de sormuştum bunu ama hiçbir yardım gelmemişti...(bkz:burda sormuştum)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
peki, bir ekran kartının(gtx260) fanını %90 ve üzeri hızda çalıştırmak çok uzun vadede soruna yol açar mı? değerli donanım ustalarının yorumlarını bekliyorum. daha önce de sormuştum bunu ama hiçbir yardım gelmemişti...(bkz:burda sormuştum)

Ben Tam 1 Senedir Maximum seviyede çalıştırıyorum . Hiç sorun yaşamadım !

Daha önceki Bir çok Overclock denemem oldu ama 5 parça yaktıktan sonra . En üst Seviyeye ulaştım . Burdaki Overclock yöntemi ilede Minimum .

Cpu Clock : 95 ( 600 'den 695.5 e)

Memory clock : 45 ( 400 ' den 445.3 Yükselttim)

. Ben Zamanında aynı Yöntemle bu Değerlere Ulaştım.!

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bende overclock yaptım 4 fps kazandım sayılır yani ortalama furmarkta 4 fpx maximum 8den 11 e çıktı.

Çekirdek hızları falan hepsini 500den en sona çektim bellek hızını 400den 515e çektim şuan iyi gibi.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ati ekran kartına sahipseniz catalist üzerinden otomatik olarak yazılım donanımınızı en üst oc seviyesine göre kendi ayarlayacaktır. İşlem uzun sürsede garanti ve uğraştırmyacak ayarlar için ideal sayılır :D bugüne kadarda oc işlemini sadece zevk için yaptım :D

sting_sedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar donanımlarınız overlock yapmaya uygunmu mutlaka araştırın biosu update etmek gibi azda olsa riskleri olabilir

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
ATI Radeon HD4830'u bir alıyım hemen overclock deneyeceğim.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Gigabyte'in overclock yapılmış kartını aldım bende 1 mhz bile arttırsam ekran birbirine giriyo :D

DeadSkinMask

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki uzun süre overclocklu haliyle kullanabilirmiyiz herangi bi soğutucu takviyesine gerek yokmu ?