Kola insana neler yapıyor neler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mai Nai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kolanın zararını bizzat görmek isteyenler kutu kolayı açın tırnaklarınızı kesip içine atın 24 saat bekleyin ve kolayı bardağa dökün tırnaklarınızı bulamayacaksınız dehşeti gözünüzle görün sağlıklı bir yaşama evet deyin

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
balik yersek bir su bardagi iciyorum guzel gidiyor.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
2-3 yıldır içmem. Hiç bişey kaybetmedim.

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zararlı olsa, bin kişilik şirket binasında öğlen yemeğinde tüm personele balıkla yoğurt servis edilmezdi herhalde. :)

O zaman ya ben yanlış biliyorum ya da şirketin yöneticileri sizi zehirlemeye çalıştı çünkü benim bildiğime göre protein zehirlenmesi olması gerekiyo :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
O zaman ya ben yanlış biliyorum ya da şirketin yöneticileri sizi zehirlemeye çalıştı çünkü benim bildiğime göre protein zehirlenmesi olması gerekiyo :D

Balık taze ise sorun olmaz ama bayat balık ise o zaman zehirlenme görülebiliyor.

Eminönünde balık ekmekle ayran içtiğim zamanlar oldu sorun olmadı ama balıkla süt ve süt ürünleri birlikte tüketmemekte fayda var.

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Balık taze ise sorun olmaz ama bayat balık ise o zaman zehirlenme görülebiliyor.

Eminönünde balık ekmekle ayran içtiğim zamanlar oldu sorun olmadı ama balıkla süt ve süt ürünleri birlikte tüketmemekte fayda var.

Doğru doğru dediğin gibiydi.Haklısın son cümlende.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Fazla su içmenin zararları

su içmek arasında bir bağlantı olmadığını söyleyen uzmanlar "2 litrenin üzerinde su tüketilmesi zehirlenme, kalp yetmezliği ve tansiyonda oynamalara yol açabilir" dedi.
BULANTI VE KUSMA NEDENİ
Son zamanlarda fazla su içilmesine bağlı olarak halk arasında zehirlenme olarak bilinen "hiponatremi" rahatsızlığının yayıldığını belirten Dr. Yıldız, "İhtiyaçtan fazla su içmek kişide bulantı, kusma gibi yakınmalar yapıyor. Halk arasında 'su zehirlenmesi' deniyor. Biz buna 'su fazlalığı' diyoruz. Şikayetlere rağmen su içmeye devam eden kişilerde merkezi sinir sistemi ve bilinç durumu etkilenebilir" dedi.
kaynak

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Üç sene önce şok bi kararla :) kolayı hatta bütün asitli içecekleri ,ardındada meyve suyu içmeyi bıraktım. Şu an ağırlıklı olarak yoğurt veya ayran içiyorum içecek olarakta maden suyu .
Netice: ilk yılda 104 kg'da 85 kg'a düştüm şükürler olsun 2 senedirde aynı kilodayım :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
ayran ile balık yendiğinde zehirliyor derler ama şehir efsanesi.

Aynen öyle. Kac kere balik ayran devirdim mideye hic birsey olmadi.

6 ay önce biraktim kola icmeyi veya artik icmeyide düsünmüyorum. Igrenc oldugunun yeni farkina varmisim demek ki.