Kola insana neler yapıyor neler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mai Nai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Kola ve gazlı içecekler tepeden tirnağa kadar her organı vuruyor. Bu asitli tutkudan vazgeçmek istemeyenleri, ileri yaşlarda ölümcül hastalıklar bekliyor...

Sağlıksız olduğu hemen herkes tarafından bilinen kola ve gazlı içeceklerin zararları say say bitmiyor. Uzmanların 'uzak durun' uyarılarına rağmen bu asitli tutkudan vazgeçemeyenlerin haberimizi dikkatli okuması gerekiyor. Çünkü, kola ve gazlı içecekler tepeden tırnağa kadar hemen her organımıza zarar veriyor. Yapılan son araştırmalara göre; bu içecekler, beynimizden dişlerimize, kalbimizden üreme organlarımıza kadar bütün vücudumuzu vuruyor.

DİYETİ DE ZARARLI
ABD'li uzmanlar da 10 yıl süren araştırmaları sonunda çarpıcı verilere ulaştı. Yaşları 50 ila 70 arasında değişen 265 bin erkek ve kadın üzerinde yapılan geniş çaplı araştırmada; kola ve gazlı içecek tüketenlerin sağlık durumlarına bakıldı. Buna göre kolalı içeceklerden günde 4 kutudan fazla içenlerde, içmeyenlere göre yüzde 30 daha fazla depresyon gözlendi. Diyet içeceklerde de risk yüksek çıktı.

KANSERE DAVETİYE
Araştırmacı Honglei Chen, aynı araştırmada günde 10 findan kahve içenlerin içmeyenlere göre sadece yüzde 10'unda depresyon belirtilerinin görüldüğünü söyledi. Kolalı içeceklerdeki şekerin kalp krizi, diyabet, kilo alma, kemik erimesi ve pankreas kanserine de yol açtığı ifade edildi.

HER YUDUM RİSKLİ
Küçük-büyük birçok kişinin neredeyse her yemeğin yanında tükettiği kola; her içişte obez olma riskini 1.6 kat yükseltiyor.

312348631575.jpg

Kaynak

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Her gün içerdim kolayı. Baktım böyle olmayacak bıraktım.

Zarar verdiği için değil, her gün 3 lira vermeye üşendiğim için. :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
O da bir zarar değil mi Ali :)

İlk başlarda göze batmıyordu abi. :) Tost yapıyorsun, makarna yapıyorsun hepsinin yanında kola iyi gidiyor. Sonra baktık ki, biz kiranın yarısını kolaya veriyoruz. Bırakmak zorunda kaldık.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Herşeyin fazlası zarar.Herşeyi tadında bırakıcaksın.

3mr3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
asit oranı ph değeri 3-4 arasında olan kolaya zararlı denir, çamaşır suyun bile asit değeri 1-4 arası olduğu düşünülürse ve bunun yanında bilgi amaçlı söylüyorum suyun ph değeri 7 ve üzeri olup normal diyebiliriz, en yükseği hangisi derseniz tabiki faydalı olan zemzem suyudur. ispatlanabilir ph değeri, deneyebilirsiniz...

YeniJenerasyon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
asit oranı ph değeri 3-4 arasında olan kolaya zararlı denir, çamaşır suyun bile asit değeri 1-4 arası olduğu düşünülürse ve bunun yanında bilgi amaçlı söylüyorum suyun ph değeri 7 ve üzeri olup normal diyebiliriz, en yükseği hangisi derseniz tabiki faydalı olan zemzem suyudur. ispatlanabilir ph değeri, deneyebilirsiniz...
Senin hesaba göre limon hepten götürüyo o zaman :D

NOT: Limonun ph değeri 2-3 arasıdır.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ayran :) Bir tek iskender ile gitmiyo ama olsun, ayran :D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
canım kola çekti. Olsada içsek :)

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çamaşır suyu asidik değil baziktir. pH'ı 12-13 civarındadır. İçme suyu hafif bazik olmalıdır. Fazla bazik olması da zararlıdır. İçme suyunda pH 6,5-8,5 arasında olması tavsiye edilir. Ama hafif bazik olması daha iyidir. pH 7'nin altı asidik, üstü baziktir.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bazen iyi gidiyor, bağımlı değiliz ya. Herşeyin aşırısı zarar.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İlk kullanım alanı "tuvalet temizleme" diye üretilen sonrada içeceğe çevirilen bir üretim. Not: Bardakta 1-2 gün kalmış kahve vb. içecekleri çok güzel temizliyor :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
9 aydır içmiyorum. içmemeye bi ömür devam :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Valla her gün kola içerim hatta şimdi almaya gidiyorum o derece :D

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1

İdrara değsek öldük desene :D

3mr3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Geçen bir yerde içeceklerle ilgili deney yapılan yerde gördüğüm için bu yorumu yaptım, yanlışım varsa düzeltilebilir, zemzem suyun çok alkali su yani mineral açısından en sağlıklı su. Bilim dünyasında ispatlanmıştır zaten...

Tam bilmiyorum Renklendirici ile mi ne yapılmıştı, Sarı (Zararlı), Yeşil (Normal) ve Mavi (Faydalı)...

Soda da vardı ph değeri düşüktü şaşırmıştım.... renklendirici katınca sarı olmuştu =(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İlk kullanım alanı "tuvalet temizleme" diye üretilen sonrada içeceğe çevirilen bir üretim. Not: Bardakta 1-2 gün kalmış kahve vb. içecekleri çok güzel temizliyor :)

atma 1836 yılında eczacı buldu ( Coca-Cola'yı... ) o zamam mide ilacıydı... rengide yeşilmiş... iftira atılır ama böylede atılmaz...

buskudar

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Ayranla adana şalgamından güzel içeçek var mı be abi :)

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
günde garanti 1 litre içiyom cidden alkol gibi artık bırakcam ama

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ne yapsak ya bunu birşekilde paraya dönüştürmek lazım :) alo kola bıraktırma hattı :D